Найпопулярніший салат «Цезар», який всім відомий за своїм складом, радує своїм різноманіттям. Можна тільки уявити, скільки різних варіацій існує на дану рецептуру. Але кілька продуктів залишаються незмінними в її складі, так як вважаються класикою, на основі є помідори. Можна використовувати для приготування різні сорти: як звичайні, великі томати, так і маленькі, черрі. І ті, і інші в складі страви буде виглядати апетитно, надаючи яскравість червоний кольором. Помідори – дуже корисний овоч. Це джерело вітамінів, які залишаються в первозданному вигляді, так як томати не наражати на кулінарній обробці. А також дані овочі є постачальником клітковини в організм, що дуже корисно для системи травлення. Також, важлива особливість овоча – благотворний вплив на роботу серця.
Про те, як можна приготувати салат «Цезар» з куркою і помідорами – ви можете дізнатися з нашої статті.
Любителів салату також зацікавлять і інші бачення страви, наприклад, цезар як в ресторані або дієтичний варіант салату.
Цезар з куркою рецепт з помідорами
Салат цезар з куркою і сухариками в домашніх умовах завжди буде на першому місці. Неяскравий курячий смак будуть добре доповнювати свіжі овочі, зелень і сир з невеликою гостротою. Заправка з часником в своєму складі змусить розігратися апетиту, навіть якщо людина не зовсім голодний. Користь поряд з ситістю і смаком – це важливі складові даного салату.
Необхідні інгредієнти (на 4 порції):
- половина качана салатного листя;
- куряче м’ясо – 280 г;
- томат – 190 г;
- хліб – 70 г;
- сир – 95 г;
- часник – 2 зубчики;
- масло оливи – 40 мл;
- 2 курячих яйця;
- сік половини одного лимона;
- готова гірчиця – 18 г;
- сіль – 14 г;
- чорний мелений перець – 4 м
Заправка до салату цезар з куркою – рецепт:
- Справжній салат цезар з куркою рецепт передбачає початкове приготування м’яса. Його потрібно натерти перцем, трохи сіллю, поставити в духову шафу, для запікання. Температуру краще вибрати близько 190 градусів. Після приготування нарізати її довгими брусочками.
- Хліб очистити від кірок за допомогою ножа, покришити його на кубики середнього розміру, потім змішати в мисці масло і одну часточку часнику, висипати туди хлібні кубики. На сковороду викласти маринований хліб і обсмажити його, постійно помішуючи, поки він не придбає хрест.
- Для соусу знадобиться машинка для збивання, міксер або комбайн. У чашу налити сік від лимона, покласти гірчицю, що залишилася часточку часнику, відварити хвилину в киплячій воді курячі яйця, так, щоб позбутися від патогенних організмів, які на них присутні. Вилити також яйця до продуктів, додати сіль і почати збивати. У цей час необхідно вилити дуже обережно пісне масло, від цього соус загусне. Після його приготування потрібно залишити заправку на деякий час в холодному місці.
- Томати і листя салатні нарізати, скласти в тарілку, зверху викласти м’ясо курки, полити вміст страви заправкою, посипати сирними пластинками і сухарями. Їх необхідно класти останнім часом, щоб вони не розмокнули від рідкого соусу.
Як готувати страву і робити соус цезар для салату з креветками
Креветки прекрасно підходять до подібних салатів, в складі яких є мікс з овочів і різна зелень. Заправка з лимоном і гірчицею відразу відправляє споживача подумки на незаселений прекрасний острів поряд з морем, де можна харчуватися свіжими дарами моря. Дивний смак даного страви не залишить байдужим нікого. А буде це легка фітнес – закуска або просто приємна вечеря, варто вже вибирати.
Необхідні продукти (з розрахунку на 4 порції):
- креветки – 210 г;
- салатний мікс – 130 г;
- помідори черрі – 85 г;
- сир (краще пармезан) – 90 г;
- хлібні сухарі – 60 г;
- 2 зубчики часнику;
- гірчиця з зернами – 25 г;
- сік половинки лимона;
- масло рослинне – 45 мл;
- 2 курячих яйця;
- сіль – 15 г.
Як готувати соус для салату цезар:
- Можна взяти для приготування салату вже готові сухарі, або зробити їх самим. Для цього підготовлені сухарі необхідно обсмажити на олії, в яке доданий часник. Так сухарі придбають часниковий смак, стануть хрусткими після обсмажування.
- Креветки потрібно кинути в окріп і проварити близько 5 – 7 хвилин з додаванням солі. Потім остудити їх очистити від панцирів.
- Зварити яйця до готовності близько 8 хвилин, відокремити жовток, потовкти його до пюре. Він необхідний для соусу. Потім налити олію, додати діжонську гірчицю, лимонний сік, натертий часник, довести до смаку сіллю.
- У глибоку тарілку насипати мікс із салатів. Важливо, щоб листя було різнокольорові, буде виглядати дуже ефектно, потім викласти креветки, помідори, розрізані на часточки, полити все ароматної заправкою, посипати дрібно нарізаною сирок, присипати сухарями.
Салат цезар з помідорами і сьомгою
Даний вид салату досить дорогий, тому що, як відома, сьомга по собівартості перевищує ціну на курку. Але в той же час блюдо виходить шалено смачним. В даному рецепті в салат йде малосоленая сьомга, але існують також рецепти з копченою рибою. Легкий аромат морської солі бездоганно поєднується з іншими продуктами. Склад цієї страви так добре і корисний, адже в ньому поєднуються і корисні жири, які містяться в рибі, і вітаміни, і клітковина. До риби прекрасно підходить соус з рибним смаком – Вустерський. Такий салат дуже добре буде виглядати за святковим столом.
Салат цезар – склад:
- сьомга – 230 г;
- салат Латук – 140 г;
- помідори – 190 г;
- твердий сир для салату цезар – 80 г;
- сік половинки лимона;
- сухарі часникові – 75 г;
- пісне масло – 35 мл;
- часник – 1 часточка;
- яйця курячі – 2 великих;
- соус Вустерський – 15 мл;
- сіль – 12 г.
Покроковий рецепт приготування:
- Для того щоб соус був якомога більш насиченим, потрібно приготувати його заздалегідь. Для цього в киплячій воді зварити два курячих яйця протягом 60 секунд, потім відразу покласти їх в холодну воду, щоб вони залишалися рідкими всередині, так як це важливо для соусу. Потім помістити вміст яєць в чашу від блендера, туди додати сік лимона, потовчений часник, ложку Вустерского соусу, сіль і олію. Добре збити те, що знаходиться всередині. Соус повинен на виході бути густим.
- У тарілку для подачі викладаємо порізаний салат, потім поливаємо його отриманою сумішшю. Листя повинні просочитися цим ароматом.
- Сьомгу нарізати великим кубиком, бути з нею дуже обережним, адже її ніжна структура легко може втратити гарний вигляд.
- На салатні листя викласти рибу, зверху потерти сир, по краях прикрасити часточками томата, все засипати сухарями. Сухарі можна взяти готові, куплені в супермаркеті.
Салат цезар з помідорами і солодким перцем
Для людей, які не вживають тваринну їжу, існує маса салатів. Дійсно, їжа – це вибір кожного, але ніхто не може бути позбавлений задоволення пробувати шедеври кулінарії. Даний салат відрізняється тим, що в його складі тільки овочі і класична заправка «Цезар», яка допомагає страві отримати неперевершений смак, надати овочам потрібний смак.
Склад страви (на 4 порції):
- салат зелений – 135 г;
- перець солодкий – 180 г;
- помідори – 170 г;
- хліб – 80 г;
- соняшникова олія – 55 мл;
- сир – 85 г;
- гірчиця гостра – 15 г;
- сік 1 лимона;
- 2 зубчики часнику;
- 2 курячих яйця;
- сіль – 16 г.
Покрокове приготування:
- Для приготування сухарів потрібно нарізати хліб на квадрати відповідного розміру, покласти їх на деко, побризкати зверху олією, потім поставити в духову шафу, для того, щоб вони вийшли хрусткими. На це піде близько 13-15 хвилин, при 170 градусах.
- Проварити курячі яйця протягом однієї хвилини, додати рідкий центр для змішування соусу. До них вилити лимонний сік, масло, викласти гірчицю, накришити часник, добре посолити, адже тільки заправка володіє потрібною кількістю солі. Добре збити інгредієнти.
- Нарвати салат, до нього додати томати, порізані дольками, перець різних кольорів довгими смугами, сухарики, дрібно наструганний сир, полити все зробленим соусом.
Як приготувати смачний салат цезар з куркою
Даний салат відмінно підійде для чоловіків, які на дух не переносять все овочеве, хочуть харчуватися більш калорійне і ситно. Даний салат відрізняється тільки наявністю макаронів, але як виграшно склався рецепт! Якщо його склад розділити на кілька окремих повноцінних страв, то вийде гарнір, м’ясне блюдо, легкий салат із заправкою. Але можна змішати все воєдино і назвати салатом. Прекрасний смак, дуже насичує, особливо гарний на вечерю після роботи. Якщо ви сумніваєтеся який салат потрібен для салату цезар, то рекомендуємо вам використовувати Латук.
У нашій скарбничці рецептів ви знайдете і інші, не менш цікаві варіанти страви, наприклад, цезар з індичкою, цезар з шинкою і цезар з майонезним соусом.
Склад (на 4 порції):
- куріца- 300 гр.
- макарони варені – 150 г;
- листя салату – 120 г;
- помідор – 170 г;
- сир – 60 г;
- хлібні сухарі;
- авокадо – 1 ціле;
- 2 курячих жовтка;
- пісне масло – 40 мл;
- сік половини лимона;
- 2 зубчики часнику;
- гірчиця – 17 г;
- сіль – 15 г.
Як приготувати соус, салат цезар з куркою:
- Як зробити цезар з куркою і макаронами? Дуже просто! Для початку потрібно зварити макарони, у великій кількості солоної води. Потім злити воду, залишити їх на час.
- За традиційним рецептом приготувати салат «Цезар»: курку нарізати смужками, замаринувати в солі, і обсмажити на олії до готовності і золотий кірки.
- Соус до салату цезар з куркою: відварити курячі яйця одну хвилину, запустити їх в блендер разом з ложкою гірчиці, олією, соком лимона, часником, трохи посолити і збити на середній швидкості.
- У велику миску для всієї родини покласти салатні листя, макарони, курку, нарізані скибочками томати, авокадо кубиком, полити все заправкою, не шкодуючи, щоб страва була соковитою, а зверху присипати все сухарями і тертим сиром.
Розглянуті рецепти, де акцент падав саме на присутність томатів в даному блюді, здавалося б, не віщували нічого не звичайного. Але при детальному розгляді, в простому салаті «Цезар» можуть бути присутніми найрізноманітніші добавки, які відносяться до несхожим видам продуктів. Додаткові інгредієнти збагачують блюдо, підвищуючи його харчову цінність у багато разів. Кожен рецепт несе певну користь для організму.