Салат «Олів’є» з копченою куркою вважається найголовнішим блюдом святкового столу, особливо новорічного. Звичайно, сьогодні, коли на прилавках в магазині достаток різних продуктів, він вже не здається таким недоступним, дане блюдо кожен може готувати щодня. В наші часи рецепт цієї страви настільки спростився, що його можна готувати з будь-вареною ковбасою, хоча ще на початку минулого століття, коли його рецепт тільки створювався, наявність інгредієнтів було куди більш широким і шикарним. До складу страви, замість ковбасних виробів можна додати м’ясо будь-якого виду, наприклад, легку і дієтичну курку. Залежно від цього зміни, салат стає корисніше за своїм складом, оскільки там є варені овочі і відварене куряче м’ясо. Але, в залежності від уподобань, м’ясо можна приготувати різними способами. Можна запекти в духовці, або посмажити на сковороді, тоді салат додасть калорійності. Також можна варіювати харчовою цінністю в залежності від виду заправки. Калорійність салату «Олів’є» з куркою і майонезом можна знизити, якщо додати в якості заправки нежирну сметану або йогурт.
Олів’є – рецепт з куркою
«Олів’є» з курячою грудкою виходить насиченим, в міру солоним і м’ясним, оскільки склад продуктів збалансований за своїм складом. Наявність солоних огірків дає потрібну солоність закусці, а консервований горошок надає ніжності. Куряче м’ясо потрібно намагатися не переварити, тому як воно може стати сухим, а від цього і весь салат зіпсує свій смак.
Для олів’є з курки потрібно:
- Куряче м’ясо – 270 г;
- Картопля – 180 г;
- Морква – 120 г;
- Солоний огірок – 90 г;
- 4 яйця курки;
- Цибуля салатна – 80 г;
- Горошок консерви – 130 г;
- Майонез – 65 мл;
- Сіль – 8 г;
- Суміш запашних перців – 4 г;
- Зелень кропу – 35 г.
Салат олів’є – рецепт класичний з куркою:
- Куряче м’ясо необхідно зварити до готовності. Для цього слід промити філе, потім опустити його в киплячу воду, щоб всі поживні речовини, які містяться в м’ясі, не вийшли при варінні. Також варто стежити за тим, щоб вода не кипіла сильно при варінні, тільки трохи вирувало. У бульйон додати трохи солі, лавровий лист і перець горошком. Ці спеції будуть надавати пряний аромат філе курки, а також зроблять бульйон смачніше і насиченішим. Після варіння бульйон можна також буде використовувати за призначенням, головне – не забувати знімати вчасно пінку з водорозчинних білків.
- Картоплю і моркву зварити в шкірці, потім остудити овочі, позбавити від шкірки і порізати квадратиками. В охолодженому вигляді будь-який овоч ріжеться набагато краще.
- Курячі яйця відварити, потім занурити їх в крижану воду, дочекатися остигання. Після цього позбавити їх від шкаралупи, нашаткувати.
- Огірок можна подрібнити невеликими брусочками, але також можна скористатися теркою з великими отворами. Важливо тільки віджати зайву вологу, щоб вона не потрапила в соус, і не зіпсувала блюдо.
- Лук можна взяти ріпчаста або салатний. Різниця в тому, що ріпчаста може виявитися набагато гостріше, а салатний м’якше. Зачистити його від лушпиння і нарубати дрібно.
- Кріп промити водою і подрібнити. Можна додати його в основний склад, але також можна залишити його для прикраси.
- Змішати в салатниці для подачі всі інгредієнти, додати горох, попередньо злив з нього всю рідину, посолити і насипати суміш перців, перемішати з майонезом.
Можливо вас також зацікавлять класичні рецепти салату гніздо глухаря.
Олів’є з куркою – рецепт
Поєднання грибів і курки завжди виграшне, тому як смак грибів відмінно доповнюється курячим філе, а ще в поєднанні з маринованими огірками виходить пікантна, солона суміш, яка викликає апетит. В цілому, страва виходить дуже ситним, тому його можна сміливо готувати для того, щоб нагодувати велику голодну компанію. Салат дуже смачний, і поєднання смаків звичайне, знайоме всім, тому будь-який гість із задоволенням оцінить кулінарний шедевр.
Продукти, необхідні для приготування:
- Куряче м’ясо – 290 г;
- Свіжі гриби – 160 г;
- Морква – 110 г;
- Картопля – 140 г;
- Солоний огірок – 90 г;
- Свіжої огірок – 120 г;
- Лук ріпка – 70 г;
- Горох зелений – 120 г;
- Майонез – 55 г;
- Масло пісне – 45 мл;
- Сіль – 8 г;
- Зелень – 45 г;
- Перець – 4 м
Рецепт олів’є з куркою:
- М’ясо курки зварити до готовності в киплячій воді. У бульйон додати сіль і перець, відварити протягом сорока хвилин, більше не треба, так як м’ясо ранку свою соковитість. Потім дістати його і порізати на невеликі шматочки.
- Гриби промити водою, прибрати верхню плівку, в якій містяться всі забруднення, нарізати невеликими шматочками і посмажити на олії, з додаванням спецій. Смажити потрібно, поки з них не витопиться вся вода.
- Морква і картоплю промити, і відварити до готового стану, але також можна запекти в шкірці і в фользі, використовуючи духовку. Так продукти збережуть в собі поживні речовини. Очистити їх після охолодження, потім нарізати на кубики.
- Солоний і свіжий огірок порізати на сегменти. Для того, щоб блюдо здавалося соковитіше і яскравіше, додають два види цього овоча.
- Цибуля ріпчаста очистити від лушпиння, нарубати дрібними шматочками.
- Курячі яйця зварити в киплячій воді 12 хвилин, потім покласти їх в крижану воду. Так шкаралупа буде краще відходити. Потім почистити їх і нарізати.
- Змішати продукти в страві для подачі, додавши майонез, спеції і прикрасити зеленню.
Ви також можете спробувати приготувати класичний грецький салат, приготування якого не займе багато вашого часу.
Салат олів’є з куркою – рецепт
Додавши «Олів’є» яблучко, смак перетворюється миттєво. Свіжість і соковитість яблука доповнює варені овочі, а куряче м’ясо завжди добре поєднується зі солодкуватими фруктами. У сукупності зі свіжим огірком виходить хрустка, річна суміш. Причому склад вітамінів з додаванням даного фрукта підвищується, стає корисніше. Дане блюдо, якщо правильно підібрати заправку, можна вживати навіть на вечерю, шкоди фігурі не доставить, а насичення прийде дуже швидко.
Необхідні продукти для приготування (на 4 порції):
- Курка (м’ясо без кісток) – 310 г;
- Картопля – 160 г;
- Морква – 120 г;
- Цибуля зелена – 55 г;
- Яблуко – 130 г;
- Свіжий огірок – 140 г;
- Горошок маринований – 90 г;
- Зелень кропу – 35 г;
- Сіль – 7 г;
- Майонез або сметана – 65 мл;
- Перець духмяний – 4 м
Салат олів’є – рецепт з куркою:
- Куряче м’ясо відварити до готовності, протягом півгодини. Щоб м’ясо сварились швидше, необхідно нарізати його на маленькі шматочки. Також можна обмазати шматок сіллю і перцем, запекти його в духовці. У складі салату запечене м’ясо буде виглядати дуже гармонійно, тому що після запікання утворюється сік, який необхідний. Також від м’яса буде виходити аромат від утворилася скоринки. Після приготування м’ясо нарізати на невеликі шматочки.
- Картоплю і моркву промити, потім відварити в шкірці до готовності. Після того, як овочі охолонуть, очистити їх від шкірки і порізати скибочкою.
- Огірок нарізати тонкими брусочками, попередньо помити.
- Яблуко необхідно брати певного сорту, наприклад, добре підійдуть осінні сорти, тверді і кислуваті яблука. Шкірку потрібно очистити, а саме яблуко порізати кубиком.
- Зелень вимити і нарубати не крупніше.
- Змішати всі продукти з майонезом, посолити і поперчити, додати горошок.
Гранатовий браслет в класичному виконанні прикрасить ваш обідній стіл і сподобається всім домочадцям.
Олів’є з курячим філе
Салат, в якому є одночасно м’ясо і шинка, має досить цікавий смак, відмінний від звичайного смаку зимового салату. Він добре підходить для урочистостей, тому якщо є бажання здивувати присутніх гостей, можна сміливо братися за приготування даного шедевра. Прекрасний, ситний салат, з високою калорійністю, тому не вийде захопитися його вживанням, якщо не хочеться розлучитися з фігурою.
Склад (на 4 порції):
- Куряче м’ясо – 260 г;
- Шинковий продукт – 170 г;
- Кукурудза маринована – 110 г;
- Ізюм сухий – 60 г;
- Картопля – 130 г;
- Майонез – 65 г;
- Сіль – 7 г;
- Перець чорний – 7 г;
- Зелень для прикраси – 35 м
Рецепт олів’є з курячим філе:
- Зварити м’ясо до готовності, поклавши його під скипіла воду. Після цього варто засікти сорок п’ять хвилин, і витягти його, щоб охололо. Розібрати на невеликі волокна.
- Зварити картоплю до готового стану в шкірці, потім дочекатися остигання, почистити і нарізати.
- Шинку порізати брусочками, видаливши упаковку.
- Ізюм замочити в окропі на деякий час, потім промити його.
- Об’єднати інгредієнти, посолити блюдо, заправити майонезом, прикрасити зеленню.
Любителів класичних варіантів приготування страв також може зацікавити класичний салат мімоза.
Салат олів’є з курячою грудкою – рецепт
Даний салат хороший тим, що коли хочеш змінити щось в звичних стравах, можна додати квасолю, і блюдо заграє зовсім по-новому. Для любителів бобових це відмінний варіант. Сама квасоля – продукт корисний, містить в своєму складі безліч вітамінів і мікроелементів. Також, він є замінником м’яса, за своїм складом. Цю страву досить ситне, тому не вимагає гарніру, можна вживати як самостійну страву, а також стане в нагоді для того, щоб поставити на стіл в якості частування.
Склад (з розрахунку на 4 порції):
- Філе курки – 260 г;
- Картопля – 160 г;
- Морква – 110 г;
- Солоний огірок – 70 г;
- 4 яйця курки;
- Цибуля ріпчаста – 50 г;
- Квасоля консерви – 90 г;
- Майонез – 55 мл;
- Сіль – 7 г;
- Суміш запашних перців – 6 г;
- Зелень – 45 м
Як приготувати салат олів’є з куркою:
- М’ясо курки відварити до готовності, з додаванням спецій. Потім остудити його і порізати на кубики.
- З овочами вчинити так само, довівши їх до готовності.
- Яйця курячі відварити, залити крижаною водою, дочекатися, поки вони охолонуть, зачистити від шкаралупи і нарубати.
- Цибулю почистити і подрібнити.
- Огірок солоний порізати брусочками.
- Змішати всі інгредієнти в одній мисці, додати квасолю без рідини, дрібно порубати зелень, заправити соусом і спеціями.
Також просто і швидко ви зможете приготувати класичний салат цезар.
Рецепт салату «Олів’є» з куркою – прекрасна заміна страви з ковбасою. Він набагато корисніше звичайного, знайомого всім варіанту, також залишається ситним, а разом з різними добавками смак його змінюється в різноманітні сторони. Тому можна варіювати різноманітністю, щоб врахувати переваги кожного із споживачів.