Напередодні свят, кожна господиня намагається продумати меню. До одним з популярних страв можна віднести «Гранатовий браслет» салат з чорносливом. Яскравий зовнішній вигляд закуски, красива форма і прекрасний смак сподобається багатьом. Наші читачі також готують цікавий і смачний салат гранатовий браслет з горіхами.
Салат гранатовий браслет – рецепт з чорносливом
Чорнослив надає страві солодкість і присмак в’ялених сухофруктів. Салат c додаванням цього інгредієнта стає оригінальним, багатим і вишуканим.
Продукти на 4 порції:
- Куряче філе – 340 г;
- Гранатові зерна – 180 г;
- Буряк – 160 г;
- Бульби картоплі – 190 г;
- Морква – 140 г;
- 4 курячих яйця;
- Зерна арахісу – 90 г;
- Чорнослив – 110 г;
- Майонез – 130 мл.
Салат гранатовий браслет з чорносливом – рецепт:
- Блюдо має незвичайну подачу, форма виглядає як браслет, з виїмкою посередині. Кільце робиться за допомогою склянки, який поставлений в середину тарілки. Шари укладаються рівно по колу, навколо обмежувача, а після приготування стакан забирається. Кожен інгредієнт, крім останнього, промащується майонезом.
- Зварити круто курячі яйця, після того, як охолонуть – очистити від шкаралупи, пропустити через терку. Викласти першим шаром на плоску тарілку.
- Коренеплоди помити, відварити до розм’якшення, після охолодження очистити від шкірки і натерти за допомогою великої терки. На яйця викласти шар картоплі, а потім морквину.
- Куряче м’ясо відварити в бульйоні з додаванням солі і пряних спецій, остудити, нарізати на невеликі кубики, покласти на моркву.
- Чорнослив замочити заздалегідь в гарячій воді, залишити на деякий час, потім добре промити і нарізати тонкими смужками. Покласти наступної прошарком на тарілку.
- Арахіс добре обсмажити на сухій сковороді, постійно помішуючи, потім відокремити від лушпиння і нарубати в крихту. Посипати вміст страви.
- Варену буряк натерти на крупній тертці, для наступного шару.
- Очистити гранат від шкірки, звільнити зерна від плівок, прикрасити салат, добре посипаючи верхній шар.
РАДА: Якщо з якоїсь – то причини не вдається посмажити арахіс, то можна просто залити його дуже гарячою водою і залишити на час. Потім інтенсивно перешкодити, щоб відійшла вся лушпиння і просушити від вологи.
Можливо вам припаде до смаку рецепт гранатовий браслет без курки.
Салат гранатовий браслет з яловичиною з чорносливом
Салат в даному рецепті виходить досить складним в приготуванні, адже до складу входить велика кількість продуктів. Але результат вартий витраченого часу і зусиль.
Склад страви (на 4 порції):
- Картопля – 190 г;
- М’ясо – 310 г;
- Свіжі печериці – 260 г;
- Ріпчасту цибулю – 120 г;
- Пісне масло – 35 мл;
- 4 яйця курки;
- Кукурудза солодка – 170 г;
- Чорнослив – 110 г;
- Зерна волоських горіхів – 80 г;
- Майонез 140 мл;
- Гранатові зерна – 160 г;
- Сіль – 9г;
- Суміш ароматних перців – 6 м
Салат гранатовий браслет з чорносливом і яловичиною:
- М’ясо яловичини потрібно промити і зварити цілим шматком, закладаючи в киплячу воду. При цьому бульйон обов’язково посолити і додати лавровий лист, щоб вирізка придбала аромат спецій. Після приготування, на яке повинно піти близько двох годин, м’ясо остудити і порізати кубиками, покласти першим шаром на плоску тарілку. Після кожного продукту необхідно малювати майонезну сіточку. Шари викладаються суворо по колу, а в середині потрібно залишати вільне місце.
- Зварити картоплю в мундирі, остудити і очистити його, протерти через тертку. Викласти на м’ясо.
- Печериці очистити і промити, порізати невеликими шматочками, а потім обсмажити на пісному маслі в сковороді.
- Після того, як з грибів трохи випарується рідина, очистити цибулю, подрібнити і додати в сковороду, щоб він також підсмажився. Трохи посолити і посипати сумішшю ароматних перців. Викласти суміш в салат.
- Зварити яйця до готовності, почистити і подрібнити ножем, а потім викласти на гриби.
- З кукурудзи злити всю рідину, і посипати їй наступну прошарок.
- Чорнослив залити окропом, промити гарненько, а потім нарубати дрібно, додати в салат.
- Прожарити горіхи на сковороді, нарубати їх в крихту ножем, посипати страву.
- Гранатові зерна почистити від шкірки, прикрасити зверху салат.
РАДА: Щоб вибрати якісний чорнослив, потрібно дивитися, щоб сухофрукти були чорного кольору, без блиску, що не бруднили руки. У смаку має відчуватися насолода і легка кислинка.
Салат гранатовий браслет з копченим м’ясом
Даний варіант відрізняється своєю простотою, так як в рецепті мало продуктів. До того ж, він досить пікантний, тому дуже сподобається любителям гостренького.
Необхідні інгредієнти для приготування 4 порцій:
- М’ясо копченої курки – 350 г;
- Морквина – 190 г;
- Сир – 170 г;
- 3 зубчики часнику;
- Чорнослив – 130 г;
- Зерна граната – 210 г;
- Майонез – 130 мл.
Покроковий рецепт – гранатовий браслет:
- Нарізати куряче м’ясо на невеликі кубики.
- Морквину очистити від шкірки, попередньо помивши її, подрібнити на тертці з великими отворами.
- Сир подрібнити за допомогою терки. Щоб його легше було натирати, потрібно брати тверді сорти.
- Часник очистити і пропустити через прес.
- Чорнослив, замочений заздалегідь в окропі, нарізати.
- Змішати в окремому блюді всі продукти, підготовлені заздалегідь, заправити майонезом, викласти на плоске блюдо у формі браслета, в центр поставивши пляшку.
- Після розрівнювання салатної суміші, пляшку можна витягнути.
- Салат прикрасити зверху гранатовими зернами.
Рекомендуємо спробувати також рецептуру приготування смачного і простого гранатового браслета.
Салат гранатовий браслет новий
Поєднання м’яса з фруктами робить смак цікавим і незабутнім. Справжнім гурманам точно сподобається цей варіант гранатового браслета.
Склад страви (на 4 порції):
- М’ясо куряче – 380 г;
- Лук ріпка – 120 г;
- Бульби картоплі – 170 г;
- Буряк – 210 г;
- Кедрові горішки – 90 г;
- Гранатові зерна – 230 г;
- Чорнослив – 110 г;
- Апельсин – 260 г;
- Майонез – 140 г;
- Пісне масло – 65 г;
- Сіль – 7 м
Рецепт приготування салату гранатовий браслет:
- Нарізати куряче філе на невеликі шматочки, а ріпчаста цибуля очистити і подрібнити.
- Обсмажити на пісному маслі м’ясо з цибулею до готовності, додавши трохи солі.
- Після приготування необхідно подрібнити в м’ясорубці смажене м’ясо з цибулею. Змішати масу з майонезом.
- Картоплю і буряк відварити в шкірці до готового стану, потім очистити і протерти через тертку з великими отворами. Розкласти по окремих тарілках і також змішати з майонезом.
- Очищені кедрові горішки прожарити на сухій сковороді.
- Апельсин очистити від шкірки і всіх плівок, филировать м’якоть і порізати дуже дрібними шматочками.
- Гранат очистити від шкірки, дістати акуратно зерна.
- Чорнослив залити окропом, щоб сухофрукти розм’якли, а потім нарубати.
- Збирати блюдо потрібно шарами: спочатку викласти курку з цибулею, на них картоплю, слідом чорнослив. Посипати кедровими горіхами, м’якоттю апельсина, буряком.
- Витягнути з середини страви обмежувач, який надає форму браслета, обмазати зовні майонезной заправкою, прикрасити гранатовими зернами.
РАДА: Швидко почистити апельсин можна за допомогою столової ложки, попередньо розрізавши навпіл.
Гранатовий браслет з чорносливом
Якщо хочеться здивувати присутніх, то можна додати в салат курагу. Таку гармонію смаку не часто зустрінеш на столі.
Ми також радимо вам приготувати для прикраси вашого столу гранатовий браслет без горіхів.
Необхідні продукти (на 4 порції):
- Курка – 370 г;
- Картопля – 180 г;
- Морквина – 140 г;
- Курага – 110 г;
- 3 курячих яйця;
- Чорнослив – 90 г;
- Буряк – 170 г;
- Гранат – 160 м
Салат гранатовий браслет з яловичиною і чорносливом:
- Куряче м’ясо зварити до готовності, нарізати шматочками, викласти першим шаром на блюдо, в формі кільця, помазати майонезом, як і наступні продукти.
- Коренеплоди відварити в шкірці, після того, як вони охолонуть, очистити шкірку, протерти через тертку. На м’ясо покласти картоплю, слідом шар морквини.
- Варені яйця подрібнити, покласти наступної прошарком.
- Курагу і чорнослив залити окропом, після розм’якшення подрібнити, викласти шарами, наступними один за одним.
- Тертий буряк покласти на сухофрукти.
- Очищеними зернами граната добре посипати весь салат.
Безліч різних рецептів існує на даний вид блюда. У салат гранатовий браслет з родзинками включають різні добавки, змінюють продукти, що входять в класичний рецепт. Кожне нововведення, безумовно, відбивається на смаку, змінюючи його, тільки в кращу сторону, про що свідчать позитивні відгуки про салаті гранатовий браслет.
Ви також можете спробувати цікавий рецепт приготування гранатового браслета з ананасами.