Класичний «Вінегрет» готується вже дуже багато років. В основі салату буряк та інші відварені овочі. Але традиційною стравою вже давно нікого не здивуєш, та й завжди хочеться випробувати щось новеньке. Додавання в закуску кальмарів – це просте і в той же час оригінальне рішення. Настільки корисний, насичений білком і напівнасичення жирами продукт створює дивовижне смакове наповнення.
Як правильно приготувати салат «Вінегрет» і як прикрасити «Вінегрет», ви дізнаєтеся, якщо прочитаєте нашу статтю.
Вінегрет рецепт з кальмарами
Чудове поєднання відварних овочів, кальмарів і простого горошку. Такий «Вінегрет» здатний стати найяскравішим блюдом навіть на святковому столі, та й в будній зможе урізноманітнити раціон, створити яскраву теплу атмосферу і просто підняти настрій.
Що треба для вінегрету:
- 1 буряк;
- 2 картоплі;
- 3 мариновані огірки;
- 200 гр. горошку;
- 200 гр. філе кальмарів;
- 50 гр. масла;
- 1 цибулина.
Вінегрет рецепт низькокалорійний:
- Філе кальмара потрібно нарізати рівними шматочками і обсмажити протягом трьох хвилин на сковороді.
- Буряк і картопля помити, відварити. Коли охолонуть – очистити і нарізати кубиками.
- Огірки подрібнити.
- Цибулину очистити від лушпиння, нашаткувати.
- З горошку злити маринад.
- Всі продукти об’єднати в мисці, заправити олією і перемішати.
Важливо: термін придатності вінегрету не більше 12 годин.
Як зварити вінегрет з кальмарами
Без квашеної капусти вінегрет складно уявити. Адже саме цей продукт доповнює тандем овочів овочів. А з додаванням кальмара – закуска набуває інший аромат і смак.
Салат вінегрет склад:
- 400 гр. кальмарів;
- 3 відварені картоплі;
- 1 відварна буряк;
- 1 відварна морква;
- 2 мариновані огірки;
- 200 гр. квашеної капусти;
- 4 листи салату;
- 1 цибулина;
- 50 гр. масла;
- третину ч. л. солі;
- 20 гр. оцту 9%;
- третину ч. л. цукру;
- чверть ч. л. перцю.
Етапи готування:
- Коренеплоди помити, відварити в «мундирах». Потім остудити, очистити і порізати брусочками.
- В окремій каструлі відварити кальмари. Коли охолонуть, то філе нарізати смужками.
- Огірки подрібнити в розмір з іншими компонентами.
- Цибулину очистити від лушпиння, нашаткувати.
- Капусту промити, добре віджати і трохи подрібнити.
- Салатні листя обполоснути, обсушити і викласти на дно тарілки.
- У мисочці змішати до однорідної консистенції масло, оцет, сіль, цукор і перець.
- Продукти викласти в миску, заправити приготованим соусом і перемішати.
- Викласти закуску на салатні листя і подавати гостям.
Порада: огірки не обов’язково використовувати в маринованому вигляді. Дуже добре підходять для цієї страви і бочкові, солоні. Смак від цього не постраждає, буде таким же насиченим, як і необхідно.
Як робити салат вінегрет з кальмарами і гарбузом
Ця дивовижна рецептура вінегрету передбачає додавання в салатик кальмарів і гарбуза. Не зовсім звичайне поєднання, але смак виходить контрастним, яскравим і чудово вишуканим.
З чого складається вінегрет:
- 2 буряка;
- 3 картоплі;
- 150 гр. гарбуза;
- 300 гр. кальмарів;
- 1 пучок зелені кропу;
- 40 гр. масла.
Технологія приготування салатів і вінегретів з кальмарами:
- Коренеплоди помити, відварити в «мундирах». Потім остудити, очистити і порізати кубиками.
- Гарбуз очистити від шкірки, відварити. Як тільки м’якоть охолоне, то її необхідно нарізати такими ж шматочками, як коренеплоди.
- У сирому вигляді кальмари необхідно вимити і нарізати тонкими, але довгими смугами. Відварити, остудити.
- Зелень обполоснути і нашаткувати.
- Всі компоненти об’єднати в салатник, заправити олією.
Порада: гарбуз придбає зовсім інший смаковий відтінок і неперевершений аромат, якщо шматочки не відварити, а запекти в духовці.
Салат «Вінегрет» з кальмарами без картоплі
В цьому випадку кальмари виступають не доповненням страви, а заміщають в картопля, який і менш корисний, і не такий поживний.
Продукти для вінегрету:
- 2 буряка;
- 1 цибулина;
- 2 мариновані огірки;
- 250 гр. кілець кальмара;
- 30 гр. масла.
Як робити вінегрет:
- Цибулину очистити від лушпиння, нашаткувати ..
- Огірки нарізати шматочками.
- Буряк помити, обернути в фольгу і запекти в духовці. Після запікання остудити, очистити і нарізати смужками.
- Колечка кальмарів викладають в вируючу воду і в ній проварюють буквально три хвилини, але ні в якому разі не більше. остиглі морепродукти при необхідності подрібнюють.
- Компоненти об’єднати в мисці, заправити олією і перемішати.
Порада: для приготування буряка можна скористатися і мікрохвильовою піччю. Тільки в цьому випадку фольга не потрібна. Коренеплід просто в декількох місцях проколюють ножем.
Салат «Вінегрет» з кальмарами і авокадо
Буряк в цьому варіанті потрібно прожарити на сковороді з додаванням білого вина і часнику. Незвично і неймовірно смачно виходить. Одна тільки проблема, утриматися і не з’їсти настільки вишукано приготований коренеплід до того, як він потрапить в салатик.
Будуть потрібні:
- 2 буряка;
- 100 гр. білого вина;
- 2 часникових зубчики;
- 2 морквини;
- 3 картоплі;
- 50 гр. оливок;
- 2 солоні огірки;
- 1 плід авокадо;
- 1/2 лимона;
- 300 гр. кальмарів;
- 1 ст. л. гірчиці;
- 20 гр. оливкового масла;
- 20 гр. соку лимона;
- 10 гр. звичайного масла;
- 1 пучок зелені.
Етапи готування:
- Кальмари насамперед потрібно промити і звичайно ж очистити. Тільки після цього їх потрібно помістити в уже киплячу, трохи підсолену воду і в ній відварити протягом трьох хвилин. Обов’язково дати їм охолонути і нарізати тонкими смужками.
- Відварити вимиті картопля з морквою. Остигнули овочі очищають і дрібно нарізають.
- Буряк помити, очистити і нарізати брусочками, на сковороді з невеликою кількістю масла прожарити спочатку з одного боку, потім з іншого.
- До буряках потрібно додати вино і нарізаний на дуже тонкі пластинки часничок, після чого гасити цей коренеплід, поки він не опиниться готовим.
- Огірки нарізати соломкою.
- Лимон обполоснути, нарізати кружечками.
- Зелень сполоснути, трохи подрібнити.
- З авокадо витягти кісточку, м’якоть нарізати.
- Маслини дістати з банки і обсушити паперовим рушником.
- Для приготування соусу потрібно в баночку залити масло, сік лимона і додати гірчицю. Закрити її щільно кришкою і інтенсивно потрусити, щоб всі компоненти змішалися.
- Об’єднати овочі і морепродукти, полити заправкою і перемішати.
- Прикрасити закуску перед подачею оливками, зеленню і шматочками лимона.
Важливо: заправляти блюдо, яке передбачає додавання кальмарів майонезом вкрай не рекомендується. Цей соус приглушує смак ніжного морепродукту. Краще використовувати масло або спеціальні заправки з додаванням гірчиці, соку лимона і навіть часничку або оцту.
Салат вінегрет – це добре відоме і популярне блюдо ще з радянських часів. Закуску готують не тільки на свято, але і в звичайні дні. Доступні продукти, що володіють величезною кількістю корисних властивостей в складі – незаперечна, явну перевагу салату.