Квашена капуста використовується і в класичному рецепті «вінегрет» з капустою і в багатьох більш вишуканих варіантах страви. Допускається використання також і свіжого овоча в процесі приготування закуски. Смак при цьому стає більш гострий, а аромат просто незвичайний. Експериментувати можна нескінченно, а головне, що в результаті завжди виходить незвичайне і смачне частування. При цьому вінегрет з капустою калорійність має невелику, тому сміливо їжте блюдо навіть під час дієти.
Вінегрет рецепт з капустою
Основним компонентом, який і дає необхідну кислинку в даному випадку виступає капуста. Саме цей овоч створює той смак, який так цінується в цій страві.
Що потрібно для вінегрету з капустою:
- 3 буряка;
- 3 морквини;
- 3 картоплі;
- 1 цибулина;
- 300 гр. квашеної капусти;
- 50 гр. масла;
- 30 гр. зелені.
Вінегрет з капустою рецепт:
- Буряк потрібно використовуючи щіточку якісно промити, після чого обернути в кілька шарів фольги і запекти в духовці.
- По завершенню процесу випікання фольгу потрібно зняти, а коренеплід остудити, очистити і нарізати кубиками.
- Моркву і картоплю помити, відварити. Потім остудити, очистити і нарізати кубиками.
- Цибулину очистити від лушпиння і нашаткувати.
- Капусту віджати від зайвої розсолу руками і трохи вкоротити смужки.
- Зелень сполоснути і нарубати.
- Всі компоненти об’єднати в салатник і заправити олією.
Вінегрет класичний рецепт з капустою
Доступність і дешевизна всіх компонентів дає можливість готувати цей дивно смачний салат вінегрет хоч кожен день. Відмінний спосіб наситити організм вітамінами і побалувати себе в черговий раз чадним стравою.
Рецепт вінегрет з капустою включає:
- 1 буряк;
- 1 морквину;
- 2 картоплі;
- 200 гр. квашеної капусти;
- 2 мариновані огірки;
- 300 гр. консервованої квасолі;
- 50 гр. масла.
Вінегрет рецепт салату:
- Буряк, моркву і картоплю помити і відварити. Потім остудити, очистити від шкурок і нарізати кубиками.
- Капусту віджати від зайвої розсолу руками і трохи вкоротити смужки.
- Квасоля відкинути на друшляк і дочекатися поки стече зайва рідина.
- Огірки нарізати шматочками.
- Всі компоненти висипати в салатник, заправити олією і перемішати.
Порада: якщо в наявності немає квасолі, не варто відмовлятися від приготування настільки смачної страви. Її можна замінити на горошок і навіть кукурудзу. З горошком «Вінегрет» вийде ще трішки кислі, а з кукурудзою навпаки придбає солодкуватий відтінок.
Рецепт вінегрету з горошком і капустою
Ось такий «Вінегрет» по праву можна назвати незвичайним. У складі не тільки капуста використовується в свіжому вигляді, але і огірок.
Щоб зробити вінегрет з горошком з капустою потрібно:
- 3 картоплі;
- 2 буряка;
- 2 морквини;
- 250 гр. свіжої капусти;
- 200 гр. горошку;
- 3 свіжих огірка;
- 1 цибулина;
- 50 гр. масла;
- 1 ч. Л. цукру;
- третину ч. л. солі;
- третину ч. л. перцю меленого;
- 2 ст. л. оцту 9%;
- 1 яблуко.
Вінегрет рецепт класичний з горошком і капустою:
- Коренеплоди помити, відварити. Потім остудити, очистити і нарізати кубиками.
- Капусту потрібно дуже тонко нашаткувати і трохи пом’яти, щоб маса пустила сік і стала м’якше.
- Горошок відкинути на друшляк, щоб стекла зайва рідина.
- Огірки за бажанням очистити від шкірки і нарізати кубиками.
- Цибулину звільнити від лушпиння, нашаткувати.
- Яблуко помити, очистити і нарізати в розмір з іншими компонентами.
- У мисочці змішати оцет з маслом, цукром, перчиком і сіллю.
- Об’єднати всі інгредієнти, полити вийшла заправкою і перемішати.
Порада: щоб яблуко не потемніло, нарізану масу потрібно скропити лимонним соком.
Як готувати вінегрет салат
Морквина, приготована на основі традицій Кореї – це унікальний продукт, який прийнято подавати у вигляді самостійної закуски. Але і салати з участю маринованого овоча набувають особливого смаку. Овочевий «Вінегрет», в який доданий цей компонент, виходить трошки гоструватий і загадково пікантний.
Будуть потрібні:
- 2 буряка;
- 200 гр. морквини по-корейськи;
- 100 гр. квашеної капусти;
- 1 ч. Л. гірчиці;
- 1 цибулина;
- 2 ст. л. бальзамічного оцту;
- 40 гр. масла.
Як приготувати вінегрет рецепт звичайний з капустою:
- Буряк для цієї страви краще не відварювати, а запікати. Для цього коренеплід потрібно помити, обсушити і обернути в фольгу. Тільки після цього помістити її в духовку і запекти. Коли буряк буде готова, її звільняють від фольги, дають час на охолодження, очищають і натирають на тертці.
- Капусту потрібно трохи віджати руками від зайвого розсолу, потім вкоротити смужки.
- Лук очистити і нашаткувати.
- Зелень сполоснути і порубати.
- Морквину трохи віджати і розрізати на кілька частин.
- Всі продукти зсипати в салатник.
- Для заправки змішати масло, гірчицю і оцет і відразу ж після приготування вилити суміш в салатник до решти інгредієнтів, перемішати.
Порада: щоб салатна заправка була більш незвичайною і підкреслювала пікантність морквини, до складу можна додати часник, перчик і всілякі спеції, які здатні надати страві інший настрій.
Вінегрет з капустою і горошком
Для приготування вінегрету використовуються найрізноманітніші продукти. Хтось додає до складу каперси, хтось гриби, хтось оселедець. У даній рецептурі представлена не менш оригінальна варіація з додаванням зеленого горошку.
Будуть потрібні:
- 2 буряка;
- 2 морквини;
- 3 картоплі;
- 150 гр. квашеної капусти;
- 200 гр. горошку;
- 1 цибулина;
- 30 гр. масла.
Етапи готування:
- Коренеплоди помити, відварити. Потім остудити, очистити і нарізати кубиками.
- Капусту бажано трохи віджати і дрібніше нарізати смужки.
- Горошок відкинути в друшляк, щоб стік розсіл.
- Цибулину очистити і нашаткувати.
- Всі продукти викласти в салатник, заправити олією. За смаком можна додати сіль і спеції.
Салат вінегрет з додаванням капусти – це практично класика. Склад страви можна брати за основу для створення незвичайних закусок, додаючи або прибираючи інгредієнти. Чи готові експериментувати? Тоді давайте з нами!