Салат «Ніжність» з сиром і куркою, де головний продукт – відварене м’ясо, завжди буде в пошані через свого повітряного смаку. М’ясні салати дуже цінуються за свій смак, насиченість і ситність. Особливу роль виконують додаткові продукти, які покладені в салат ніжність з копченою куркою. Вони своїми смаками доповнюють основний інгредієнти, надаючи свіжість, насолода або кислоту, а деякі мускатний або горіховий аромат. Салат ніжність з куркою і огірком має безліч рецептів, кожен з яких гарний по-своєму. Від того, які продукти були закладені в закуску, буде залежати кінцевий результат. Салат з фруктами має солодку тропічну нотку, гриби з куркою прекрасно поєднуються, додані горіхи надають пряний аромат і смак, а свіжі огірочки відправляють відразу в літо. Відмінний варіант для святкового столу, а також, щоб порадувати рідних і близьких в будь-який час. Продуктів потрібно не дуже багато для приготування, та й сам рецепт не дуже складний. Салат готується по-різному, в залежності від продуктів, що входять до складу. Можна укласти все шарами, прикрасивши зверху зеленню, а можна змішати все воєдино. У будь-якому випадку, салат виходить дуже м’яким і ніжним на смак, про що і говорить його назва.
Листковий салат з куркою ніжність
Куряче м’ясо досить легке і смачне, звичний багатьом продукт. Також, воно досить швидко доходить до готовності, тому не вимагає тривалого часу. Смак приємний, досить солодкуватий, тільки в залежності від того, яка частина курки була взята для приготування страви, залежить ступінь сухості м’яса, тому важливо вміти правильно приготувати філе, підібрати оптимальний часовий проміжок готування.
Склад страви на 4 порції:
- Курка (філе) – 370 г;
- 4 яйця курки;
- Чорнослив – 120 г;
- Зелені огірочки – 170 г;
- Зерна волоського горіха – 90 г;
- Майонез – 120 г;
- Кропова зелень – 45 г.
Салат ніжність з куркою листковий:
- В першу чергу необхідно поставити варитися курку, а потім вже займатися підготовкою всіх інших продуктів, так як варіння м’яса займе найтриваліший проміжок часу. М’ясо необхідно промити, зняти всю шкірку. Краще брати філе, але підійде і стегно, просто потім необхідно буде м’ясо відокремити від усіх кісток. Поставити воду на вогонь, який повинен горіти з помірною силою. Дочекатися, коли вода закипить, додати трохи солі, щоб вона вбралася в м’ясо, покласти шматочок варитися. Це необхідно робити для того, щоб всі поживні речовини залишилися в м’ясі, не вийшли в бульйон, так як в кінцевому підсумку цікавить смак м’яса, а не бульйону. Після готування потрібно дочекатися, поки курка охолоне, порізати її на невеликі шматочки, викласти першим шаром на плоску тарілку, так як блюдо буде готуватися шарами. Після кожного продукту потрібно не забувати мазати шар майонезом.
- Свіжий огірочок промити під струменем холодної води, очистити від кінців, а також можна зняти шкірку, якщо вона груба. Порізати тонкими смужками, а перед тим, як закладати в салат, віджати сік, так як салат стане водянистим. Викласти огірок на курку.
- Замочити чорнослив в окропі, дати йому трохи відстоятися, щоб всі забруднення з поверхні відстали. Після цього промити водою, відокремити ядро, якщо воно є, а потім нарізати фрукт на тонкі смужки, викласти наступним шаром.
- Промити курячі яйця під водою, щоб не потрапляли в блюдо шкідливі мікроорганізми, які можуть перебувати на яєчній шкаралупі, зварити курячі продукти круто, остудити і почистити. Після цього подрібнити яйця, викласти їх на чорнослив.
- Прожарити на сухій сковороді, без додавання олії очищені зернятка волоського горіха, потім подрібнити їх ножем до крихти, посипати ними яйця.
- Зверху прикрасити рубаною зеленню, яку потрібно обполоснути прохолодною водою.
РАДА: Для того, щоб м’ясо було соковитим, потрібно варити його на помірному вогні не більше 45 хвилин. Це дозволить йому не перетравитися, бути м’яким і містити в собі всі соки.
Салат ніжність з курячою грудкою
Простий і ніжний салат, який освіжає при вживанні. Він готується дуже швидко, до того ж, досить легкий для сприйняття організмом, може легко зійти за низькокалорійний вечерю, який може дозволити собі кожен, навіть той, хто ретельно стежить за харчуванням. Єдине, що можна змінити – це заправку, яка в звичайному, класичному рецепті складається з магазинного майонезу. Можна приготувати домашній соус або використовувати легку сметану.
Інгредієнти, необхідні для готування (на 4 порції):
- Курка (грудка) – 320 г;
- Цибулина (ріпка) – 90 г;
- Майонез 85 мл;
- Пісне масло без запаху – 65 мл;
- Свіжий огірочок – 180 г;
- Зелень кропу – 55 г;
- Сіль – 6 г;
- Яблучний оцет – 15 мл;
- 5 яєць курки.
Салат ніжність з куркою рецепт:
- Необхідно відмити куряче м’ясо під проточною водою, акуратно зняти шкірку і нарізати на невеликі шматочки чисте м’ясо, без кісток. На сковороді нагріти олію, потім обсмажити на ньому шматочки курки. Під кінець смаження посипати вміст сковороди сіллю. Викласти готове м’ясо в салатник, промазати майонезом, як і інші продукти.
- Цибуля ріпчаста очистити від верхнього шару, промити овоч, нашаткувати дуже дрібними шматочками. Воду розвести з яблучним оцтом, залити нарізану цибулю, залишити в такому вигляді для маринування на півгодини. Потім злити рідину, укласти цибулю на м’ясо.
- Свіжий огірок обполоснути від забруднень, потерти на тертці, віджати зайвий сік, який виділиться з продукту.
- Відварити курячі яйця круто, потім остудити їх і почистити від шкаралупи. Подрібнити, за бажанням, ножем або на тертці, викласти зверху салату.
РАДА: Щоб м’ясо було не дуже жирним, потрібно викласти його на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир.
Салат з ніжність з куркою
Незвичайне поєднання курячого м’яса з консервованими, солодкими ананасами вже давно не рідкість, і коштує в числі улюблених смаків багатьох людей. Насправді, ці два продукти дуже добре підходять один до одного, отримуючи на виході шикарний смак, який відмінно підійде для святкових заходів.
Необхідні продукти:
- М’ясо курки – 310 г;
- 5 курячих яєць;
- Капуста китайська – 270 г;
- Сирний продукт – 130 г;
- Ананаси консерви – 180 г;
- Сіль – 6 г;
- Майонез – 85 м
Рецепт салату ніжність з куркою:
- Куряче м’ясо, будь-якого фрагменту, промити, по можливості, відокремити від шкірки, відварити до готовності в підсоленій воді. Після цього, дочекатися, поки м’ясо охолоне, відокремити його від кісток, при необхідності, порізати на невеликі кубики.
- Яйця курки зварити круто. Щоб добитися потрібного ефекту, потрібно після закипання води відрахувати 12 хвилин, після чого вийняти яйця і занурити їх в холодну воду, для охолодження. Очистити курячі продукти, порізати на кубики.
- Банку консервованих ананасів розкрити, злити маринад, а кільця нарізати на невеликі шматочки.
- Сир необхідно вибирати твердого сорту, трохи солоний і гострий, подрібнити через крупну тертку.
- Пекінську капусту промити, очистити від верхнього листя і нашаткувати тонкими смужками.
- Змішати всі підготовлені продукти з майонезом, додати трохи солі.
РАДА: Для любителів гостренького можна додати приємний бонус в салат: кілька зубчиків часнику. Блюдо вийде вже не таким ніжним, а пікантним і ароматним на смак, але все одно, шалено смачним.
Салат ніжність з куркою
Гриби з куркою відмінно поєднуються в будь-яких стравах – гарячих і холодних. Салат виходить дуже смачним і ситним, а смак його такий, як обіцяно в назві. Прекрасний варіант для святкового столу, щоб нагодувати велику компанію голодних гостей, які залишаться дуже задоволеними.
Склад страви (для 4 порцій):
- М’ясо курки – 340 г;
- 4 яйця курки;
- Сирний продукт – 110 г;
- Лук ріпка – 70 г;
- Свіжі гриби – 190 г;
- Пісне масло – 45 мл;
- Майонез – 75 мл.
Салат з курки ніжність:
- Куряче м’ясо промити і відварити у воді з додаванням солі. Після його приготування відокремити шкірку і кістки, порізати куряче м’ясо невеликими шматочками, викласти на плоске блюдо, в якому буде подаватися закуска.
- Яйця курки зварити до готовності, очистити від шкаралупи, подрібнити через тертку. Посипати м’ясо курки яйцями.
- Очистити і промити гриби, нарізати на кубики. Разом з нашаткованою цибулею обсмажити їх на пісному маслі. Викласти в салат.
- Зверху посипати тертим сиром, не забуваючи промащувати кожен шар майонезним соусом.
Салат курячий ніжність
Просте і дуже швидке в приготуванні блюдо, яке захочеться їсти постійно. Дуже вдале поєднання солодких продуктів і курячого м’яса полягає в тому, що сама курка має трохи солодкуватий присмак, приємний аромат. Відмінне страву, щоб урізноманітнити звичайний, нудний стіл, так як з цією стравою нудьгувати не доведеться, адже в нього покладені продукти, які рідко зустрінеш разом, а також заправка, що додає пікантність блюду.
Продукти для салату (на 4 порції):
- Куряче м’ясо – 380 г;
- Яблука – 190 г;
- Салатна цибулина – 80 г;
- Сушений родзинки – 90 г;
- Майонез – 55 мл;
- Солодка гірчиця – 25 мл;
- Сметана – 45 мл;
- Яблучний оцет – 15 мл;
- Сіль – 7 м
Кроки приготування:
- Курку зварити в солоній воді, нарізати на кубики.
- Яблуко очистити від шкірки, порізати м’якоть невеликими шматочками.
- Лук зачистити від лушпиння, нашаткувати.
- Ізюм залити окропом, дати відстоятися, промити водою.
- Для заправки змішати майонез зі сметаною, додати яблучний оцет, гірчицю і сіль. Перемішати всі продукти з готовим соусом.
Цю страву цілком може зійти за рецепт правильного харчування, якщо до нього приготувати спеціальний, правильний майонез, або полити знежиреної сметаною. Всі продукти підходять один до одного, вони дуже корисні, і обов’язково повинні бути присутніми в раціоні людини якомога частіше. Відмінний варіант для перекусу або легкого вечері.