Дане блюдо відомо практично всім. Кожна людина хоч раз у своєму житті спробував цей салат, а у багатьох він досі в числі улюблених. Особливу популярність закуска придбала в кінці минулого століття, коли страва з варених овочів з м’ясом або ковбасою вважалося святковим. Але мало хто знає, що дане блюдо придумали задовго до піку його знаменитості. І до сих пір початковий рецепт існує як раритет, але точного входження по грамах кожного продукту не знає ніхто. Багато хто пробував приготувати шикарне блюдо за старовинним звичаєм, але так того самого смаку не вийшло. Вся справа в продуктах, що входять в рецептуру, форму нарізки кожного продукту, від якої також змінюється смак, ну, і звичайно ж, величезну роль грає соус, рецепт якого розходиться у багатьох джерелах. З давніх-давен салат салат «Олів’є» зі свининою вважався стравою тільки для багатіїв, так як список продуктів дуже хвилюючий.
Після багатьох років салат «Олів’є» з м’ясом яловичини спростив свою сутність, ставши одним з найдоступніших страв різних верств населення. Всі м’ясні продукти були замінені звичайною пісною ковбасою, а в ролі соусу прекрасно виступає звичайний майонез. І в результаті виходить, смачний, ситний м’ясний салат з ковбасою, рецепт якого обов’язково використовується при приготуванні новорічних страв.
Для любителів м’ясних салатів в нашій скарбничці рецепти є й інші, не менш цікаві рецептури, наприклад, гранатовий браслет з м’ясом і цезар для справжніх чоловіків.
Олів’є з яловичиною
Салат «Олів’є» можна трохи видозмінити, приготувавши його з м’ясом. За своїм смаком можна вибрати вид м’ясного продукту, приготувавши м’ясну страву. Цей рецепт, як окремий, існує вже дуже давно, причому назва його «Столичний». Сьогодні можна зустріти дане блюдо в підприємствах громадського харчування. М’ясо, що входить в нього, приготувати можна на свій розсуд: зварити або запекти в духовці. В результаті виходить два трохи відмінних один від одного смаку. Страва висококалорійне, до того ж швидко насичує голодний організм, тому не варто захоплюватися його вживанням, якщо є страх нашкодити фігурі.
Склад страви (на 4 порції):
- М’ясо пісне – 290 г;
- Картопля – 160 г;
- Морква – 130 г;
- Курячі яйця – 5 штук;
- Огірок зелений – 80 г;
- Солоний огірок – 110 г;
- 1 середня цибулина;
- Кукурудза маринована – 60 г;
- Майонез – 75 мл;
- Сіль – 7 м
Салат олів’є з яловичиною – рецепт:
- В першу чергу, щоб готувати салат, необхідно підготувати всі продукти. Найтриваліший час підготовки займає м’ясо, тому його варто поставити варитися спочатку. Запускати його потрібно вже в киплячу воду, щоб всі смакові речовини залишилися в м’ясі, а не перейшли в бульйон. Шматок м’яса варто брати нежирний, краще свинячу вирізку. У бульйон додати сіль і перець горошком, а також лавровий лист. Ці спеції додадуть особливий аромат продукту. Після його приготування нарізати на короткі брусочки.
- Картоплю і моркву промити від бруду і зварити до розм’якшення тканин. Варити треба в шкірці, так овочі краще будуть тримати форму. Також, варто дочекатися повного охолодження, щоб не виникло труднощів в нарізці кубиком.
- Яйця курячі зварити круто, очистити від шкаралупи, потім нашаткувати.
- В даному складі є 2 види огірка: солоний і свіжий. Не випадково дається дане уточнення в рецепті, тому що кожний з них відповідає за окрему роль: наприклад солоний надає якусь кислинку, додає солі в блюдо. А свіжий надає соковитість і літню свіжість. Подрібнити їх, як і інші овочі.
- Цибуля ріпчаста очистити і дрібно нарізати. Його гострота добре буде поєднуватися з вареними овочами і м’ясом. Але якщо немає любителів гострого, то нарізаний дрібно цибулю можна обшпарити окропом, через це дії вся гіркота піде.
- З’єднати підготовлені продукти воєдино, додати кукурудзу, і перемішати з сіллю і майонезом.
Спробуйте і інші салати з м’ясом, які сподобаються всій вашій родині, наприклад, гніздо глухаря з шинкою або гранатовий браслет з яловичиною.
Салат олів’є з м’ясом – рецепт
Іноді хочеться додати в звичайні страви новий інгредієнт, від цього смак трохи змінюється, тому здається, що подаєш до столу вже щось новеньке. Так, наприклад, якщо в м’ясний салат «Олів’є» додати яблуко, то воно додасть особливу ніжність блюду, його хрустка консистенція буде весело переплітатися з іншими продуктами, присмачуючи їх своєю кислинкою. Головне – це правильно підібрати необхідний сорт, бо не кожне яблуко підійде до холодних закусок. Найкращим буде кисле, тверде яблуко, соковите. Можна віддати перевагу осіннім сортам або яблуками Гренні Сміт. Їх кислота вдало сочтется з м’ясом і вареними овочами, а сік змішається з заправкою з майонезу, роблячи соус незвичайним.
Інгредієнти для приготування:
- Картопля – 170 г;
- Зелене яблуко – 130 г;
- 4 яйця курки;
- М’ясо – 320 г;
- Маринований огірок – 160 г;
- Горошок солоний – 90 г;
- Морква – 120 г;
- Лук – 70 г;
- Сіль – 7 г;
- Майонез – 65 мл.
Рецепт салату олів’є з м’ясом:
- Для цієї страви відмінно підійде нежирна яловичина. Її потрібно відварити до готового стану, щоб її волокна легко прожовувати. Бульйон потрібно довести до кипіння, додати в нього солі, спецій, а потім вже запустити м’ясо. Коли воно звариться, потрібно порізати його шматочками.
- Картоплю і моркву зварити прямо в шкірці, потім очистити, після того, як вони охолонуть, порізати кубиком.
- Яйця курки відварити круто, потім остудити їх за допомогою крижаної води і очистити. Нашаткувати їх довільно, дрібно.
- Солоний огірок добре підійде кислого маринаду, тому як з вареною картоплею не вистачає солі в салаті. Нарізати його тонкими брусочками або квадратиками.
- Осіннє яблуко очистити від шкірки і нарізати аналогічно іншим продуктам.
- Цибулю почистити від лушпиння, дрібно нарубати його, тому що не кожен любить наявність ріпчастої цибулі в салатах, а його присутність обов’язкова для пікантного смаку.
- У салатник для подачі змішати всі інгредієнти, додати горошок консервований, попередньо злив з нього воду, перемішати з майонезом, а також не забутий посолити.
Ми також настійно рекомендуємо вам спробувати смачний салат олів’є по-радянськи.
Рецепт олів’є з м’ясом індички
Їсти копченості – це звичайно завжди смачно, але не корисно, тому краще пощадити свій організм і вживати такі страви по великих святах. Додаючи в салат «Олів’є» в якості м’ясного продукту копчене м’ясо індички, страва набуває характерний запах, який викличе апетит у будь-кого. Чудовий варіант, щоб порадувати улюблених за святковим столом.
Склад страви (на 4 порції):
- Копчене м’ясо індички – 260 г;
- Картопля – 170 г;
- Морква – 80 г;
- Горошок консерви – 140 г;
- 4 штуки курячих яєць;
- Огірки засолені – 110 г;
- Майонез – 55 мл;
- Лук (зелень) – 45 г;
- Сіль – 9 г;
- Кріп – 35 м
Олів’є з м’ясом – рецепт:
- Поставити варитися картоплю і моркву, але варто стежити за ними, щоб овочі не переварились, і добре тримали форму при нарізці. Для цього варити їх потрібно в шкірці, в солоній воді. Після доведення їх до готовності слід дочекатися остигання продуктів, тому що холодні овочі добре піддаються нарізці. Очистити їх, а потім подрібнити кубиком.
- Яйця курячі зварити круто, позбавити від шкаралупи, нашаткувати.
- Копчену індичку нарізати кубиком, але не варто різати шкіру, краще її прибрати.
- Солоні огірки повинні бути трохи кислими, так як цей смак добре підійде до м’яса індички. Нарізати їх брусочками або на невеликі сегменти.
- Цибуля зелена і кріп подрібнити за допомогою ножа.
- Змішати всі продукти з майонезом і сіллю, і не забути додати до решти інгредієнтів зелений горошок.
Олів’є салат з м’ясом курки
Для тих, хто боїться їсти класичний новорічний салат з картоплею та ковбасою, щоб не зіпсувати фігуру, є прекрасна заміна. Легкий і корисний варіант, в якому деякі продукти замінені на дієтичні. Таким чином, можна присвятить цю страву до страв правильного харчування, адже і заправка в рецепті змінена.
Продукти для салату (розрахунок – 4 порції):
- Філе курки – 220 г;
- Гриби – 190 г;
- Морква – 120 г;
- 4 яйця курки;
- Маринований огірок – 90 г;
- Горох зелений – 130 г;
- Зелень – 130 г;
- Суміш прованських трав – 25 г;
- Пісне масло – 45 мл;
- Сіль – 9 м
М’ясний салат олів’є – рецепт:
- Куряче м’ясо потрібно покласти в киплячу воду, в яку заздалегідь варто додати сіль і лавровий лист. Варити сорок хвилин, так готове м’ясо буде соковитіше. Після охолодження нарізати його кубиком.
- Печериці свіжі промити, очистити капелюшки від верхньої шкірки, а потім змастити посуд для запікання пісним масло, покласти в неї гриби, зверху посипати їх травами і сіллю, запекти п’ятнадцять хвилин, при 190 градусах. Потім готові грибочки нарізати кубиком.
- Морква зварити до готовності, очистити і порізати на невеликі сегменти.
- Яйця курки довести до готовності, варити їх після закипання 9 хвилин, потім остудити, відокремити від шкаралупи і порубати.
- Із зелені добре підійде кріп і салатні листя. Промити їх і довільно подрібнити.
- Для заправки змішати хороше оливкова олія з сіллю і прованськими травами.
- У тарілці змішати підготовлені інгредієнти, додати горошок консервований, а також нарізаний солоний огірок, заправити його масляною сумішшю і перемішати.
Рецепт м’ясного салату олів’є
М’ясо гусака досить специфічно, має якийсь запах і смак, також воно жирне. Але саме за ці властивість його м’ясо любимо багатьма споживачами. Чисте м’ясо можна додати в салат, попередньо запекти філе. Вийде ароматне блюдо, яке можна приготувати до свята, адже м’ясо гусака не тільки смачне, але і корисне своїми властивостями.
Рецепт страви на 4 порції:
- Картопля – 160 г;
- Зелене яблуко – 140 г;
- 3 яйця курки;
- Гусяче м’ясо – 270 г;
- Маринований огірок – 130 г;
- Горох консервований – 70 г;
- Морква – 130 г;
- Лук – 80 г;
- Сіль – 9 г;
- Майонез – 75 мл.
Готуємо салат олів’є м’ясної:
- Гусяче м’ясо посолити, натерти спеціями і запекти у фользі, протягом двох годин. Потім, після охолодження, нарізати його кубиком.
- Картоплю і моркву зварити, очистити і нарізати на невеликі шматочки.
- Яйця курячі відварити круто, потримати потім в холодній воді до охолодження, очистити і нарубати.
- Маринований огірок порізати брусочками.
- Яблуко очистити від шкірки і нарізати так само, як і огірки.
- Цибуля ріпчаста подрібнити після очищення.
- Змішати в салатнику всі інгредієнти, додати консервований горох і сіль, змішати з майонезом.
М’ясний салат – рецепт «Олів’є» з ковбасою має насичений змішаним смаком різних продуктів. Не варто відмовляти собі в задоволенні, щоб спробувати дане блюдо, адже в його склад можна покласти м’ясо абсолютно будь-якої тварини, і смак буде змінюватися в залежності від виду сировини, але залишатися завжди на найкращому рівні. Натуральне м’ясо – відмінна альтернатива магазинним ковбас.