«Грецький» салат з руколою навіть в оригінальній рецептурі є низькокалорійним стравою. Якщо ж виключити з нього продукти, які можна вважати «важкими» або звести їх до мінімуму, то вийде ідеальне з точки зору дієти блюдо.
Дієтичний грецький салат
Калорійність такого блюда дійсно мінімальна. Незважаючи на це воно все одно досить поживна і цілком може вгамувати голод. Салат грецький для схуднення ідеально буде включити в раціон харчування не тільки людям, що стежать за харчуванням, а й абсолютно всім, хто хоче зміцнити своє здоров’я.
Будуть потрібні:
- 200 гр. томатів;
- парочка огірків;
- 1 цибулина;
- 10 оливок;
- 100 гр. сиру Фета;
- пара ст. л. оцту 9%;
- пара ст. л. масла оливок;
- 20 гр. зелені петрушки.
Грецький салат дієтичний рецепт:
- Томати та огірки спочатку слід промити і гарненько протерти.
- Помідори далі потрібно нарізати у вигляді часточок.
- З огірочків зрізаються хвостики, після чого вони нарізаються у вигляді гуртків, товщина яких не перевищує половинку сантиметри.
- Лук слід спочатку очистити від властивої йому лушпиння, після чого відразу ж нарізати тоненькими половинками кілець.
- Оливки відокремлюються від рідини і відразу по завершенню цього процесу нарізаються тоненькими, але не надто, кільцями.
- Зелень промивається, гарненько обсушуємо і просто робиться якомога дрібніше.
- Готуючи грецький салат, сир досить просто на просто нарізати кубиками значного розміру.
- Всі без винятку підготовлені компоненти переміщуються у відповідну ємність, змішуються з маслом і оцтом, після чого швидко подаються на стіл. Салат не призначений для зберігання, його їдять виключно тільки що приготованим.
Ви також можете спробувати приготувати дієтичний гранатовий браслет, покрокове приготування якого знайдете на нашому сайті.
Грецький салат готуємо вдома з бринзою
Салат з такою кількістю інгредієнтів можна сміливо віднести до розряду дієтичний. Калорій в ньому вже дуже мало, а відповідно він є відмінним помічником в процесі схуднення. Завдяки ж наявності в складі бринзи, він так і залишається ситним і корисним.
Будуть потрібні:
- 250 гр. томатів;
- 250 гр. огірочків
- 1 цибулина (бажано червона);
- 100 гр. бринзи;
- 200 гр. салатних листочків;
- 80 гр. оливок;
- пара ст. л. масла оливок;
- половина лимона;
- пара ст. л. соусу соєвого;
- чверть ч. л. цукру.
Грецький салат покроково:
- Помідори і огірки слід подрібнити на вельми великі шматочки, завчасно очистивши з них шкірку. Найлегше це зробити, якщо на лічені секунди занурити їх в окріп, шкірка потім буквально сама знімається.
- Салатні листочки просто на просто розриваються на кілька частин.
- Бринза має бути нарізана великими кубиками. Щоб цей процес здійснювався легше і швидше, необхідно приготувати ємність з окропом, в яку в процесі різання і буде смачиваться ніж.
- Всі підготовлені до цього моменту продукти викладаються в досить глибокий салатник і до них приєднуються і оливки, все компоненти якісно, але при цьому і акуратно, так як бринза досить велика перемішуються.
- Рецепт соусу для грецького салату: соєвий соус змішується з маслом, тільки що вичавленим лимонним соком і цукром.
- Соус подається окремо від самого салату і додається безпосередньо в саму тарілку, де і перемішується.
Чудовою альтернативою цьому страви є дієтичний олів’є, приготувати його не складе труднощів і не займе багато вашого часу.
Як готувати грецький салат – рецепт
Завдяки звичайнісінькою пекінської капусти цей салат стає набагато соковитіше і поживні. До того ж її корисні властивості багато в чому перевищують ті, якими пишаються салатні листочки. Він легше засвоюється організмом, так як соковитість капусти сприяє кращому травленню.
Будуть потрібні:
- 150 гр. сиру Фета;
- 300 гр. капусти пекінської;
- 4 томата;
- пара огірків;
- 100 гр. маслин;
- половина лимона;
- 1 цибулина;
- 5 ст. л. масла оливок;
- чверть ст. л. солі;
- чверть ч. л. перчика меленого;
- третину ч. л. орегано;
- 1 солодка перчинка.
Як різати грецький салат:
- Пекінську капусту обов’язково слід промити, обсушити, після чого подрібнити за допомогою самого звичайного ножа на смужки, товщина яких не повинна перевищувати половинку сантиметри.
- Огірки обов’язково промиваються, відразу ж обтираются рушником з паперу, з них видаляються хвостики, і вони подрібнюються на досить товсті половинки кілець.
- Помідори слід нарізати на часточки або ж кубики. Це вже рішення суто індивідуальне. Головне, щоб вони не були аж надто маленькими.
- З перчика насамперед витягуються все насіння. Після цього він добряче промивається і нарізається на смужки, як і капуста, товщиною приблизно в пів сантиметра.
- Маслини потрібно просто розчавити за допомогою зворотного боку ножа і витягти всі кісточки.
- Лук очищається від тієї лушпиння, яка йому властива і відразу ж нарізається на вельми тоненькі половинки кілець.
- Всі без винятку компоненти, які пройшли попередню підготовку викладаються в найбільш підходяще блюдо.
- З половини лимона витягується весь сік безпосередньо до подрібненим продуктам.
- У блюдо вливається масло, додаються всі зазначені в рецептурі спеції і салат перемішується.
Також радимо вам звернути увагу на статтю – рецепти приготування вегетаріанського цезаря.
Як готувати салат грецький
Незважаючи на те, що цей салат відноситься до розряду дієтичних, він володіє просто чудовим смаком. Кедрові горіхи, що входять до складу, доповнюють звичну, добре відому всім рецептуру, надають особливого смаку і покращують візуальне сприйняття.
Будуть потрібні:
- пара томатів;
- пара огірків;
- 1 паприка;
- 1 цибулина;
- 150 гр. тофу;
- 50 гр. маслин;
- 1 сл. л. кедрових горішків;
- 4 ст. л. масла оливок;
- чверть ч. л. солі;
- чверть ч. л. горошин перцю;
- чверть ч. л. кмину;
- пара ст. л. оцту винного;
- 50 гр. салатних листочків;
- 50 гр. листочків селери.
Готуємо грецький салат будинку:
- Лук обов’язково необхідно очистити абсолютно від усього для нього властивою лушпиння, тільки по завершенню цього процесу нарізати на тоненькі колечка або ж їх половинки.
- Томати рекомендується подрібнити часточками, щоб вони не пустили занадто багато соку.
- Огірки при необхідності очищаються від шкірки, у них обрізаються хвостики. Після чого вони нарізаються досить великими кубиками.
- Паприка відділяється від насіння, після цього вже її можна нарізати смужками.
- Всі ці компоненти перекладаються в салатник, де до них приєднується і тофу, а також і маслини.
- У звичайній дерев’яній ступці подрібнюються кмин і перець, після чого вже змішуються з оцтом винним і маслом.
- Посуд, в якій і буде здійснюватися власне подача накривається салатним листочками, на які і викладається сам салат.
- Окрасою блюдо служать горішки кедра і листочки селери.
- Перед самою подачею залишається залити готовий продукт тільки що приготованим соусом.
Не менш цікавими варіантами, які підходять тим, хто дотримується дієти, є низькокалорійні салати з крабових паличок.
Рецепт салату грецький
Серед безлічі рецептур, це явно відрізняється своєю оригінальністю, адже для приготування заправки в ній передбачається використання меду. За рахунок цього смак всіх без винятку продуктів дещо змінюється, але виключно в кращу сторону.
Будуть потрібні:
- 3 досить великих томата;
- пара огірків;
- 1 солоденька перчинка;
- 100 гр. маслин;
- 100 гр. сиру твердих сортів;
- 1 зубок часнику;
- 1 цибулина;
- половина ч. л. орегано;
- половина ч. л. базиліка;
- 1 ч. Л. оцту винного;
- 1 ч. Л. соусу соєвого;
- чверть ч. л. солі;
- половина ч. л. меду;
- 3 ст. л. масла оливок;
- чверть ч. л. перчика меленого.
Як зробити соус для грецького салату:
- Спочатку потрібно вилучити з перчика насіннєву коробку і якісно його після цього промити. Тільки повністю очищеним і промитим він подрібнюється на кубики.
- Огірки рекомендується відокремити не тільки від хвостиків, а й шкірки, яка буває досить гіркої. Тільки після здійснення цієї простої маніпуляції вони нарізаються кубиками.
- Томати ж слід нарізати великими кубиками.
- Цибулю і часник очищаються від усієї тієї лушпиння, яка їм властива. При цьому часник просто подрібнюється пресом, а цибуля все-таки потрібно нарізати. В ідеалі повинні вийти дуже тоненькі половинки кілець.
- Сир, як того передбачає традиційна рецептура, подрібнюється кубиками.
- Подрібнення маслин потрібно саме що ні на є просте. Вони розрізають на парочку абсолютно однакових частин.
- В окремій ємності йде приготування унікальної заправки. Саме з цією метою змішується мед, оцет, орегано, сушений базилік, соус соєвий, масло, і звичайно ж перчик і сіль. Тільки після інтенсивного перемішування соус можна вважати готовим.
- На фінальній стадії приготування цього легкого, дієтичного страви всі продукти викладаються в досить глибокий салатник.
- В цей же салатник вливається і соус, після чого всі продукти акуратно, щоб не пошкодити їх цілісність, перемішуються.
- Щоб готовий салат виглядав презентабельною, його рекомендується прикрасить дрібненько рубаною зеленню або мініатюрними сухариками. У цьому випадку вже вийде справжнє ресторанне блюдо, а не домашня імпровізація.
Дотримання дієти – справа праведне, а іноді і життєво необхідне. Але при цьому зовсім не обов’язково обмежуватися несмачною вівсянкою і абсолютно пісної, непрезентабельний їжею. Навіть яскравий «Грецький» салат, який подається у всіх ресторанах і любимо мільйонами може бути дієтичним.
Навіть традиційна його рецептура не включає до складу величезну кількість жирів, а якщо ще й правильно підійти до цього питання, то це буде не тільки дуже смачно, але і корисно, і правильно. Так чи є привід обмежувати себе в їжі. Якщо є настільки смачний салат, який є ще й дієтичним.
Можливо вас також зацікавить варіант крабового салату без яєць.