Ситне і неймовірно смачна страва з бешкетним назвою салат «Обжорка» з куркою і сухариками готують як для свята, так і на кожен день. Особливо ж ніжним і презентабельним він виходить саме з куркою. Причому використовується вона як у відварному вигляді, так і в смаженому і навіть копченому. Кожен рецепт по-своєму індивідуальний і прекрасний. У кожному є своя родзинка і краса, яка і не дозволяє відірватися від поїдання «обжорка» до тих пір, поки тарілка не виявиться абсолютно порожня.
Салат обжорка з куркою і корейською морквою
Поєднується в даній рецептурі і просмажене куряче м’ясо, і копчене. Крім того, додаються і гриби. Настільки повноцінного страви, як обжорка салат з куркою, досі ще й не знали, мабуть. У ньому зібрано все найкраще, ідеально поєднується між собою.
Щоб зробити салат з куркою обжорка треба:
- 3 огірка;
- 200 гр. курячого свіжого м’яса;
- 120 гр. чорносливу;
- 100 гр. корейської моркви;
- 20 гр. масла;
- 100 гр. копченого курячого м’яса;
- 150 гр. печериць;
- 1 цибулина;
- 30 гр. кропу;
- 1/2 ч. Л. солі;
- 100 гр. майонезу.
Салат обжорка з куркою і грибами рецепт:
- Свіже м’ясо нарізають тонкими смужками і потім прожарюють на сковорідці з маслом.
- Цим часом таким же чином нарізають і копчену курку і на завершення смаження приєднують до обсмаженого м’яса, трохи підсолюють.
- Гриби промивають і нарізають тонкими пластинками.
- Очищають цибулю і дрібно його шаткують.
- Гриби змішують з цибулею і висипають на розігріту з маслом сковорідку, в якій і прожарюють.
- Морквину поміщають в друшляк, де з неї стікає рідина, після чого вже блендером подрібнюють.
- Чорнослив відокремлюють від кісточок і тільки після цього дрібно нарізають.
- Огірки натирають на тертці з великими по діаметру отворами.
- Зелень рубають і викладають до м’яса.
- Всі продукти окремо один від іншого змішують з майонезом.
- У спеціальну форму викладається спочатку м’ясо, а на нього чорнослив.
- На чорнослив викладають гриби, огірки і моркву.
- Завершальним є чорнослив.
- Тепер форму прибирають і салат обжорка з куркою і грибами готовий.
Порада: чорнослив досить сухий. Його рекомендується спочатку розпарити в гарячій воді, потім віджати і тільки після цього нарізати. Тоді він в салатик буде набагато апетитний і ароматний.
Салат обжорка рецепт з куркою
Таке кілька пікантне і екстравагантне блюдо безумовно припаде до душі любителям гостренького. Завдяки квасолі і м’яса, блюдо багате на калорії і відмінно втамовує голод. Крім цього, візуально виглядає воно просто чудово.
На салат з обжорка з куркою потрібно:
- 200 гр. курки;
- 400 гр. консервованої квасолі;
- 2 морквини;
- 1 цибулина;
- 2 мариновані огірки;
- 100 гр. хліба;
- 2 зубика часничку;
- 50 гр. майонезу;
- 20 гр. масла.
Салат обжорка з куркою рецепт:
- М’ясо занурюється в уже киплячу трохи підсолену воду і в ній хвилин двадцять проваривается, після чого не дістається з бульйону, а безпосередньо в ньому і остигає. За рахунок цього воно вийде не сухим і жорстким, а ніжним і соковитим.
- Відварене м’ясо розривають руками на окремі волокна.
- Хліб нарізають маленькими кубиками і відправляють на сковорідку з олією, у якому їх прожарюють.
- Морквину чистять і натирають на самій великій тертці, яка тільки є в наявності.
- Лучок теж очищають і тонкими пластинками шаткують.
- І морквина, і цибулька викладаються на сковорідку і в ній прожарюються буквально хвилини дві.
- Огірки очищають від шкірки і дрібно нарізають.
- Всі продукти зсипають в салатник і заливають їх майонезом.
- Видавлюють пресом туди і часник.
- Все перемішується. Салат обжорка з грибами і куркою готовий.
Порада: час приготування цибулі та моркви трохи різниться. Рекомендується спочатку на сковорідку помістити тільки цибулю, а коли він стане прозорим додати вже і морква. Тільки в цьому випадку вони рівномірно прожаряться.
Рецепт салату обжорка з куркою
Томати в будь-якій страві виглядають барвисто і безсумнівно виділяються серед інших компонентів. При цьому саме вони своїми яскравими фарбами притягують погляди. Та й смакові їх якості просто неперевершений. Саме з ними будь-яку страву стає незабутнім і неповторним. Ось і «Обжорка» з томатами стає найяскравішим і при це шалено смачним блюдом на столі.
Будуть потрібні:
- 100 гр. червоної квасолі;
- 300 гр. курки;
- 2 помідори;
- 200 гр. сиру;
- 1 цибулина;
- 40 гр. масла;
- 1/2 ч. Л. солі.
Салат обжорка рецепт – з куркою рецепт:
- Квасоля протягом ночі вимочують у воді, після чого її проварюють до повної готовності.
- М’ясо можна як відварити в трохи підсоленій воді, так і запекти в духовці. Після його остигання його нарізають тонкими смугами.
- Лук чистять і потім шаткують на тонкі шматочки. Нашінкованним його поміщають на сковорідку і прожарюють до придбання ним золотого забарвлення.
- Помідори нарізають. При цьому обов’язково видаляють плодоніжки.
- Сир натирають на терці з мінімальними за розміром отворами.
- Всі продукти висипаються в салатник, навіть масло, в якому прожарюється цибулю теж потрібно туди вилити.
- Продукти підсолювати і перемішуються.
Порада: традиційно для «обжорка» цибулю і моркву прожарюють. Але цього можна зовсім і не робити. Просто замість ріпчастої використовувати досить солодкий червоний цибулька, а морква залишити в свіжому вигляді, просто натер або проварити. Часу при цьому на приготування піде менше, а салатик вийде менш калорійним.
Салат обжорка з куркою і печерицями
Чорнослив має настільки насиченим ароматом, який багаторазово перевершує той, яким володіє копчена курка. В даному випадку вона лише доповнює чорнослив, трохи пом’якшує смак і надає певний шарм. Прожарені ж печериці лише трохи додають смаку і підкреслюють створену ідилію смаку і аромату.
Будуть потрібні:
- 250 гр. копченої курки;
- 100 гр. корейської моркви;
- 90 гр. чорносливу;
- 200 гр. маринованих огірків;
- 200 гр. печериць;
- 1/2 ч. Л. солі;
- 1/2 ч. Л. перцю;
- 30 гр. масла;
- 100 гр. майонезу.
Готуємо салат обжорка з грибами з куркою:
- Печериці обов’язково чистять і промивають, тільки після цього їх ріжуть на тонкі пластинки. Подрібненими їх викладають на сковорідку з додаванням олії і прожарюють.
- Куряче мяско нарізають на тонкі і не зовсім вже довгі смужки.
- Огірки подрібнюють кубиками і трошки віджимають, щоб салатик в результаті не потік.
- Чорнослив заливають окропом і вимочують в ньому з пів години. Потім воду зливають, а його віджимають і дрібно ріжуть.
- Морквину теж віджимають і трохи дрібніше, ніж вона є нарізають.
- Викладають салат в спеціальне кільце, яке можна замінити звичайною баклажки, обрізаної з двох сторін.
- Викладають продукти шарами і промазують кожен з них майонезом.
- Першим шаром туди кладуть курку, а на неї вже чорнослив.
- Потім грибочки і огірки.
- Наостанок вже і морквина.
- Кільце після цього забирається, а блюдо обов’язково ставлять на годину або хоча б хвилин тридцять в холодильник. Салат обжорка з копченою куркою прикрашають зеленню.
Порада: щоб в процесі прибирання сервировочной форми «Обжорка» не розсипалася, потрібно ще до початку її формування змастити форму невеликою кількістю масла і таких неприємностей ніколи не виникне.
Салат обжорка з курки
І наостанок – найпростіший і легкий варіант курячої «обжорка». Продуктів використовується дуже мало, але смак при цьому залишається по-справжньому насичений. Огірочки надають салатик приємний кисло-солодкий присмак, що і робить його набагато вишуканіші навіть при такому мізерному складі.
Будуть потрібні:
- 300 гр. курки;
- 1 морквина;
- 1 цибулина;
- 3 мариновані огірки;
- 2 зубика часничку;
- 40 гр. масла;
- 1/2 ч. Л. солі;
- 1/2 ч. Л. перцю;
- 50 гр. майонезу.
Як приготувати салат обжорка з куркою:
- М’ясо потрібно обов’язково промити, прибрати плівки, якщо вони є і потім помістити його в тільки закіпевшую і вже підсолену воду, в якій і проварити близько тридцяти хвилин, щоб воно буквально саме розсипалося на волокна.
- Лучок чистять і потім шаткують дуже дрібно.
- Морквину очищають і теж нарізають, тільки не так дрібно, а тонкою соломкою.
- Мяско студії в бульйоні і потім відділяється від кісток і нарізають на шматочки.
- На сковорідку з олією висипається спочатку цибульку і прожарівается при періодичному помішуванні до тих пір, поки не стане м’яким, після чого він відставляється в сторону, для того, щоб охолонув.
- Також на сковорідці прожарюють і морква. За рахунок того, що вона нарізана набагато більші цибульки, її приготування займе трохи більше часу. Після смаження її теж студії.
- Часничок очищають і нарізають на дуже дрібні шматочки або подрібнюють пресом.
- Огірки нарізають, як і морквину соломкою і трошки віджимають.
- Всі ці продукти висипаються в салатну блюдо і в ньому підсолювати, при бажанні додається і перчик.
- Вливається в це блюдо і майонез, який потрібно добре перемішати з усіма продуктами.
- Салатик хоч і не листковий, але краще і його хоч трохи витримати в холодильнику, так він буде ще смачніше.
Порада: щоб морква швидше подрібнити на смужки, можна використовувати не ніж, а спеціальну терку, за допомогою якої вона готується по корейському рецептом.
«Обжорка» в будь-якій інтерпретації є ситним і дивним блюдом. Просто не перестаєш захоплюватися тим геніальним людиною, який колись його придумав. Адже, здавалося б, все просто, але ось на тлі цієї простоти і створюються справжні кулінарні шедеври. Особливу ж увагу варто приділити саме страв, в яких використовується куряче м’ясо, яке і доступніше, ніж наприклад, свинина. Та й смак цього м’яска набагато ніжніше, воно не таке калорійне і при цьому особливо смачне. А якщо хочеться чогось більш насиченого, то курку годі й відварити, а прожарити або навіть запекти. А можна і спростити все до елементарного – додати копчену курку.