Якщо вам пощастило бути іногороднім студентам, то напевно вам добре знайоме постійне бажання поїсти чогось смачненького, домашнього, ситного і гарячого. Ті студенти, у кого були вільні гроші, могли дозволити собі харчуватися в кафе і ресторанчиках. А ми просто мріяли про маминій кухні – хотілося наваристого борщу, курячого супу з фрикадельками або пишною шарлотки. Готувати було колись, іноді не на що. Але все ж були і у нас улюблені страви. Одне з них – тушкована капуста з сосисками, яка за смаком нагадувала улюблену мамину куховарство.
Приготувати таку тушковану білокачанну капусту можна і з м’ясом. У цьому випадку м’ясо потрібно додавати вже відварене заздалегідь.
А для пісного столу вам стане в нагоді рецепт тушкованої капусти з грибами.
Інгредієнти для тушкованої капусти:
- капуста білокачанна – 1 кг
- сосиски – 400-500 г
- помідори – 500 г (5 шт)
- перець солодкий – 200 г (1 шт)
- морква – 150 г (1 шт)
- олія соняшникова – 3-4 ст.л.
- вода – 1/2 склянки (за потребою)
- зелень будь-яка – за смаком
- спеції (коріандр, лавровий лист) – за смаком
- сіль за смаком
Як згасити капусту з сосисками: покроковий рецепт приготування
Капусту нашаткувати тонкою соломкою, можна потім нарізати її поперек – за бажанням. У сотейнику розжарити соняшникова олія і викласти капусту. Злегка обсмажити на середньому вогні, помішуючи лопаткою. Капуста трохи зменшиться в обсязі.
Перець нарізати, моркву на терти на тертці. Викласти овочі в сотейник до капусти. Перемішати і ще раз обсмажити на не надто сильному вогні близько 5-7 хвилин. Не забувайте помішувати, інакше пригорить.
Помідори подрібніть в блендері і перекладіть в сотейник. Додайте спеції, сіль і, в разі потреби, половину склянки води. Тушкуйте капусту до готовності на середньому вогні під кришкою, не забуваючи помішувати.
Наріжте сосиски і викладіть в капусту. Сосиски вибирайте з максимально натуральним складом без додавання крохмалю і сої.
Якщо ви готуєте тушковану капусту з м’ясом, то м’ясо можна додавати як відварне, так і смажене. Дуже добре підходить яловичина або птах.
Тушкуйте капусту вже разом з сосисками (м’ясом) близько 5 хвилин, зніміть з вогню і можна подавати до столу.
При подачі посипте тушковану з сосисками капусту рубаною зеленню. Можна подавати зі сметаною, майонезом, кетчупом. На гарнір добре приготувати картопляне пюре зі смаженою цибулею, рисову кашу, гречку, макарони.
Смачного!