Ще один незамінний новорічний аксесуар – ялинкові іграшки. Причому не тільки на хвойної красуні, але і на святковому столі у вигляді салату. До слова, ошатні прикраси бувають настільки різних форм і кольорів, що кожен раз ваша закуска буде виглядати по-іншому.
Наприклад, на цей раз ми зробимо подовжені овальні іграшки, які були дуже популярні кілька десятиліть тому, а сьогодні вони викликають приємну ностальгію. А ось в якості головних інгредієнтів будемо використовувати ніжне куряче філе, відварені яйця, пікантний маринована цибуля, який підготуємо своїми руками, і гострі мариновані огірки. Їх, до речі, ми теж самостійно закрили ще влітку. Але, настав час приступати до приготування салату «Ялинкові іграшки»!
Складові:
- 180 г курячого філе
- 3 яйця
- 2 мариновані огірки
- 1 велика цибулина
- 120 г твердого сиру
- 4 ст.л. майонезу
- мелений перець
- велика сіль
Для прикрас:
- Червона ікра
- маслини
- корейська морква
- кетчуп
Як приготувати новорічний салат «Ялинкові іграшки»
Перед початком збирання салату відварюємо в підсоленій воді куряче філе, а в іншій каструлі всі яйця. Крім того, очищений і дрібно шінкованной ріпчаста цибуля маринуємо в солі, оцті і рослинному маслі.
Як замаринувати цибулю в оцті
Коли все готово, приступаємо до процесу створення нашої святкової закуски.
Для цього нарізаємо охолоджене курячої м’ясо дрібними кубиками.
Тепер аналогічним чином ріжемо гострі мариновані огірочки і пересипаємо їх до курячого філе (рідина з-під огірків краще не додавати, інакше салат вийде мокрим).
Також само чинимо і з твердим сиром (підійде «Сметанний», «Російський» або «Голландський»).
На наступному етапі вводимо кубики двох яєць (третє залишаємо для прикраси) і весь маринована цибуля (маринад краще віджати, щоб салат потім не потік).
Змішуємо всі складові закуски, після чого висипаємо мелений перець і велику сіль, а також виливаємо кілька ложок майонезу, який попередньо необхідно зробити своїми руками.
Лопаткою перемішуємо салат і викладаємо з отриманої маси три довгасті овальні форми – це ялинкові іграшки. Рекомендуємо зупинити вибір на квадратної, овальної або прямокутної тарілці, так заготовки краще розмістяться на її поверхні.
Прикрашаємо кожну викладену ялинкову іграшку відповідно: корейською морквою, червоною ікрою і тертим білком.
На останньому етапі доповнюємо поверхню заготовок дрібними деталями (маслини, жовток і кетчуп) і залишаємо салат «Ялинкові іграшки» в холодильнику до подачі. Щасливих новорічних свят і приємного апетиту!
Ще рецепти новорічних салатів:
- Салат «Сніговик»
- Закуска з копченої скумбрії «Сніговик»
- Салат «Півень»
- Єврейський салат: закуска на сирних зірочках
- Салат «Ялинка»
- Салат «Підкова»
- Салат «Новорічний куля»
- Запечена качка з грушами
- Запечена курка на пиві
- Олів’є
- Настоянка з вишні на горілці