Замороження болгарського перцю на зиму дуже виручає не тільки взимку, але навіть влітку, коли не завжди є можливість використовувати свіжий перець в стравах. Перцю я завжди заморожую багато: в будь-який борщ, і в рагу, для гасіння м’яса, курки, для запікання риби, в соуси до макаронів. Заморожений перець не використовую тільки для приготування салатів, так як після розморожування він уже не такий хрусткий і втрачає частину своїх смакових якостей.
Головне, знати, як правильно заморозити перець болгарський на зиму. В цьому немає нічого складного, але є свої тонкощі і секрети, якими я зараз з вами охоче поділюся.
Ще рецепти заморозки на зиму:
- Заморожене ягідне асорті на зиму
- Як заморозити чорну смородину
- Заморожене смузі зі смородини на зиму
Що потрібно для заморозки перцю:
- Перець болгарський в потрібному вам кількості
- харчові пакети
Замороження болгарського перцю на зиму: інструкція
Болгарський перець ретельно вимити й обсушити чистим рушником. Важливо прибрати всю зайву вологу, інакше заморожений перець сліпнется і перетвориться в грудку.
Видалити плодоніжки і очистити перці від насіннєвих коробок і прожилок, розрізавши його на 2-4 частини вздовж.
Потім нарізати болгарський перець соломкою, великими або дрібними кубиками – так, як вам зручно і потрібно.
Розфасувати в одноразові харчові пакети, укладаючи таку кількість перцю, яке ми зможете використовувати для приготування однієї страви.
Хочу звернути вашу увагу на те, що якщо ви заморожуєте перець у великих пакетах, але не використовуєте його за один раз, не розморожувати перець повністю! Відколи гострим ножем потрібне вам кількість, решті перець відразу ж приберіть в морозилку. Повторне заморожування не допускається, так як перець буде остаточно зіпсований і зовсім втратить смак.
Взагалі, я ніколи не розморожувати перець, а відразу додаю його в блюдо і тушу на повільному вогні, поки він відтане. Якщо щось запікаю з болгарським перцем, тоді витримую його в холодильнику, так як при запіканні з нього буде виділятися багато рідини, яка не завжди потрібна.
Легко натисніть на пакет долонею, щоб вийшов зайве повітря, і зав’яжіть його.
Готові пакети складіть в морозильну камеру.
Замороження перців на зиму в домашніх умовах: спосіб другий
Якщо дозволяють розміри морозильної камери, можна вчинити інакше.
Нарізаний соломкою болгарський перець розкладіть на дерев’яній таці або дошці, поставте в морозильну камеру і періодично перемішуйте, щоб перцю не примерзли до поверхні. Коли болгарський перець заморозити, розфасуйте його по пакетам і складіть в морозильну камеру для зберігання.
Приємного вам апетиту взимку!
Як правильно заморозити перець болгарський на зиму розповіла Ольга Вікторівна.