Домашній томатний соус з ніжними маслинами – супер смачну і неймовірно універсальний. Гарний для м’яса, риби, спагетті, рису і картоплі. А для особливо зголоднілих і нетерплячих – на хліб з чашкою чаю. Приготований за моїм рецептом домашній томатний соус виходить з легкою кислинкою і навіть банальним макаронів надає дуже цікавий смак.
Домашні соуси – річ корисна і потрібна на столі. Я зараз не маю на увазі звичайний майонез, а говорю про тих соусах, які надають страві смак. Тут важливо включити фантазію і поєднувати наявні в будинку продукти. Навіть непоєднувані інгредієнти часом видають такий смак, що записуєш цей раптово утворений рецепт і ділишся з подругами.
Продукти для приготування томатного соусу в домашніх умовах
- Густий томатний сік або помідори – 450 г
- Цибуля ріпчаста – 200 г
- Маслини – 100 г
- Олія – 2,5 ст.л.
- Борошно – 1 ч.л.
- Спеції – за смаком
- Зелень – за смаком
- Сіль за смаком
У цьому томатному соусі я використовую свіжий або сушений базилік і трохи мускатного горіха. Сіль не додаю.
Приготування домашнього томатного соусу
На рослинному маслі обсмажити цибулю до м’якості, до золотистого кольору – як вважаєте за краще. Для мене важливо, щоб цибуля не хрустів.
Присипаємо готовий цибулька борошном, перемішуємо, щоб не було грудочок.
Тут же виливаємо томатний сік в сотейник і гарненько розмішуємо.
Якщо у вас немає законсервованого томата, додавайте подрібнені свіжі помідори.
Викладаємо в домашній томатний соус нарізані кружальцями маслини і спеції.
У разі, якщо ви кладете в соус помідори, його доведеться готувати довше: спочатку гасити томат з цибулею хвилин 15-20, а потім тільки додавати маслини.
Гасити домашній томатний соус на повільному вогні близько 5 хвилин. Соус повинен загуснути.
Подавати ароматний домашній томатний соус на стіл можна персонально окремими маленькими порціями, в одній великій спільній піалі або порційно поливати готову страву в кожній тарілці.
А оскільки зараз осінь, то ми з нашою маленькою донькою спочатку збирали гарні листочки, а потім разом розкладали їх на столі, і садили сонечок. Маля було в повному захваті.
Якщо хто-небудь відрізнить сонечко-тата від сонечка-мами – той молодець! =)
Сьогодні на обід у нас спагетті під домашнім томатним соусом з маслинами.
Калорійність домашнього томатного соусу з маслинами в 100 грамах = 110 ккал
- Білки – 1,4 г
- Жири – 8,1 г
- Вуглеводи – 7,4 г
Час приготування: 30 хвилин
Ось ви і дізналися, як готується томатний соус в домашніх умовах.
З повагою, Наталі
Рейтинг 5.0 3 відкликання