Якщо прихід гостей застав вас зненацька або якщо ви просто страждаєте браком часу, то цей оригінальний десерт стане для вас знахідкою. На його приготування потрібно всього 5-7 хвилин, а виглядає він так, немов його подали в ресторані. До речі, ви завжди можете приготувати банановий спліт прямо перед вашими друзями, здивувавши їх своїм вогненним шоу.
Порада: не обмежуйте себе інгредієнтами, зазначеними в рецепті. Ви можете використовувати збиті вершки, варення, згущене молоко, сиропи, горіхи і багато іншого, на що тільки вистачить фантазії. Експериментуйте!
Інгредієнти на 1 порцію:
- 1 банан
- 2-3 кульки морозива (різних смаків)
- 20 мл рому або коньяку
- 20 г вершкового масла
- Топпінг за смаком
- кокосова стружка для посипання
- м’ята для прикраси
Приготування смажених бананів
Для смаження краще підходять банани середньої зрілості. Очистити банан від шкірки, розрізати вздовж на дві половинки.
Розтопити вершкове масло на сковороді, покласти половинки банана зрізом вниз і смажити на середньому вогні хвилину. Перевертати часточки не потрібно.
На смажений банан налити ром (коньяк) і з обережністю підпалити.
Увага! Полум’я буде досить високим, тому потрібно це зробити вкрай акуратно! Не тримайте обличчя і руки близько до сковороді! Приберіть з кухні дітей, тварин або птахів!
смажити банани буквально секунд тридцять, потім загасити полум’я. Для цього достатньо трохи потрясти сковороду рухами до себе і від себе.
викласти смажений банан на сервірувальний тарілку таким чином, щоб утворилося щось на кшталт кільця. Тарілку краще попередньо охолодити в морозилці, щоб морозиво не розтануло.
В середину покласти 2-3 різнокольорових кульки морозива. Якщо у вас немає спеціальної ложки, накладати його можна просто порізавши його кубиками.
Блюдо зі смаженими бананами прикрашається улюбленими Топпінг (в даному випадку шоколадний соус і полуничний джем), кокосовою стружкою і гілочкою м’яти. Ось, власне, і все. Залишається подати його гостям і насолоджуватися смаком і компліментами на свою адресу!
Ще десерти:
- Фруктовий салат з йогуртом
- Торт «Рижик»
- яблучний самбук
Смачного!