Такого розмаїття за формою, розміром і рецептурою, які можна зустріти в пекарнях по всьому світу, немає більше ніде. Як ви здогадалися, мова йде про хлібобулочних виробах. І навіть досвідчені кулінари не зможуть перерахувати всі варіанти їх приготування, адже кількість не піддається підрахунку. Це і плоскі коржі, і тонкий лаваш, і пишні короваї, і хрусткі багети, і класичні батони.
Але сьогодні хотілося б представити вам рецепт білого хліба в духовці, який ми зробимо у вигляді цеглинки. Для цього нам буде потрібно стандартний набір продуктів і спеціальна форма для запікання. У підсумку ми приготуємо домашній хліб, який відмінно підійде для бутербродів, і особливо – тостів. До того ж, ви будете впевнені в якості, а значить цеглинка прекрасно впишеться і в дитяче, і в лікувальний меню. Отже, давайте готувати білий хліб в духовці.
Гречаники з фаршем
Складові:
- 3 склянки борошна
- 1,5 склянки теплого молока
- 1 пакетик дріжджів в гранулах (8 г)
- 1,5 д.л. рафінованої олії
- 1 яєчний жовток
- 2 ч.л. білого цукру
- 1 ч.л. крупної солі
бочкові огірки
Як приготувати білий хліб в духовці
Спочатку підігріваємо в зручній каструлі запланований обсяг молока до необхідних 37-38 градусів. Потім вводимо всередину суху суміш з великої солі, дрібного білого цукру і гранульованих дріжджів. Далі віночком змішуємо рідина, щоб всі інгредієнти розчинилися.
Тільки потім висипаємо половину борошна і замішуємо густу, в’язку масу. На наступному етапі виливаємо ложку рафінованої олії та продовжуємо розмішувати вміст миски. Тепер додаємо решту борошна і створюємо еластичне дріжджове тісто, з якого формуємо рівний шар. Ми залишаємо його під тканим полотном в теплому місці на годину, протягом якого один раз обминають його (через 30 хвилин), видаляючи, таким чином, повітря.
Салат «Соняшник», покроковий рецепт з фото
Після закінчення години ще раз вимішуємо збільшилася тісто, після чого розміщуємо його в спеціальну прямокутну форму, яку бажано змастити рідким маслом. При цьому, дріжджова маса повинна заповнити лише половину ємності. Забуваємо про заготівлю ще на 40 хвилин в тому ж теплому місці, змастивши поверхню майбутнього цеглинки збитим (злегка) жовтком. Як тільки расстойка тесту закінчена, переміщаємо форму з білим хлібом в духовку, розігріту заздалегідь до 180-ти градусів, де і запікаємо його приблизно 40 хвилин.
Готовність білого хліба в духовці можна визначити за допомогою шпажки з бамбука, яка залишиться сухою (без пристали тесту і крихт), коли ви проткнете їй хліб. Перед нарізкою і подачею пшеничний хліб краще злегка остудити. Смачного!
Салат «Пеньок»
Рецептом білого хліба в духовці поділилася Ольга.