Страви з печінки лікарі рекомендують готувати хоча б раз в неделею. Тільки така їжа повинна бути максимально легкою і корисною. Наприклад, смажені оладки з печінки – це смачно, але дуже шкідливо через великої кількості жиру. А ось печінкова запіканка з яловичої печінки зі свіжими овочами – то, что нужно! Приготована в мультиварці, запіканка з яловичої печінки виходить дуже смачною, дієтичної і неймовірно корисною!
Цей рецепт печінкової запіканки для мультиварки універсальний з кількох причин:
1. Печінкова запіканка в духовці вийде так само, як і в мультиварці (я готую в такий), якщо мультиварки у вас немає.
2. Блюдо підходить для дитячого харчування і для схуднення.
3. Овочі, крім зазначених у списку інгредієнтів, можна вибирати на свій смак.
4. Страва не складно в приготуванні і бюджетно.
Печінкова запіканка з яловичої печінки з овочами – інгредієнти
- Печінка яловича – 800 г
- Картопля – 200 г
- Цвітна капуста – 200 г
- Морква – 100 г
- Олія – 1 ч.л.
- Сіль за смаком
Обсяг чаші моєї мультиварки 4,5 літра.
Печінкова запіканка в мультиварці – рецепт приготування
Овочі підготувати до подрібнення: вимити, очистити і нарізати невеликими шматочками.
Яловичу печінку вимити, максимально можливо очистити від плівок і жив, якщо є, і нарізати шматочками.
Тепер подрібнюємо всі продукти і для запіканки краще це зробити через м’ясорубку, щоб овочі і печінка не перетворилися в пюре.
Змішуємо продукти, солимо.
Чашу мультиварки змащуємо маслом і викладаємо туди печінково-овочеву суміш.
Готуємо в режимі «Випічка» близько 35-40 хвилин – перевіряйте готовність печінкової запіканки –
можливо, вам знадобиться часу трохи більше або менше.
Після закінчення програми:
Щоб витягти печінкову запіканку з мультиварки, вставте решітку для варіння на пару і переверніть чашу.
Смачного!
Калорійність печінкової запіканки з овочами, приготовленої в мультиварці = 104 ккал
- Білки – 14 г
- Жири – 3,2 г
- Вуглеводи – 4,4 г
Час приготування: 1 година
Аналогічно готується в мультиварці печінкова запіканка з рисом. Потрібне вам кількість рису попередньо відваріть і додайте в суміш. На це кількість печінки і овочів я беру приблизно 100-150 грамів пропареного рису.
Вдалого вам приготування і приємного вам апетиту!
Підписуйтесь на оновлення, щоб першими отримувати нові рецепти в свою електронну скриньку.
З повагою, Наталі