Ще один смачненький зимовий салат з баклажанів, який прикрасить будь-який стіл і задовольнить будь-який апетит, з’явився у мене в книзі рецептів не так давно – це салат «Баката» з баклажанів, заготівля на зиму. Але, треба сказати, він майже миттєво завоював кулінарні симпатії моєї численної родини. Комусь подобається велика кількість солодкого перцю (я використовую три види), чудово відтіняють кілька нейтральний смак баклажан. А деяким до душі відсутність ріпчастої цибулі.
Загалом, якщо ви хочете поповнити власну колекцію заготовок, я настійно рекомендую салат з баклажанів «Баката», заготовлений на зиму. Яскрава палітра фарб, дивовижне змішання смакових нюансів осінніх овочів і пікантна гостра заправка – в цій закусці є все, що б вона сподобалася вашій родині.
Як маринувати білі гриби на зиму
Інгредієнти для салату «Баката»:
- 1 кг баклажанів
- 1 кг перців (три кольори)
- 300 г моркви
- 3 шт помідорів
- 1 невеликий стручок чилі
- 1 головка часнику
- 2 ст.л. оцту
- 2 ст.л. масла без запаху
- 2 ч.л. солі
- 3 ч.л. цукру
Вихід: 2 банки по 500 мл
Як заготовити на зиму салат «Баката» з баклажанів – ніжний і смачний!
Видаляємо у всіх баклажан обидва кінці і тут же промиваємо плоди під фільтрованої водою. Потім широким ножем нарізаємо їх середніми шматочками, які відправляємо в підходящу глибокий посуд, куди вводимо зовсім небагато солі і достатню кількість прохолодної води.
Укладаємо на баклажани плоску тарілку, яка послужить легким пресом, і залишаємо миску на пару годин. Перед закінченням заданого часу підготуємо інші овочі, для чого моєму три види перцю і видаляємо непотрібне (плодоніжки, перегородки і насіння), після чого нарізаємо плоди невеликими акуратними квадратиками.
Далі очищаємо морква від м’якої шкірки і, розрізавши її уздовж навпіл, шаткуємо тонкими слайсами.
Відставляємо інгредієнти в сторону, а паралельно розміщуємо в спеціальній чаші блендера розрізані на 4 частини томати, зубчики часнику і невеликі шматочки гострого чилі.
Салат «Оленка» з буряка на зиму
Готуємо соус для салату «Баката»
Тепер подрібнюємо заправку і обережно переливаємо її в чисту каструлю, куди негайно вводимо рафінована олія, велику сіль і невеликий білий цукор.
При мінімальній температурі доводимо суміш до кипіння, а коли це станеться, додаємо всередину підготовлений перець і моркву.
Періодично помішуючи, Томім майбутній салат «Баката» 7 хвилин, через які вводимо шматочки баклажан (без води).
Продовжуючи змішувати овочі, пробуємо на сіль-цукор (при необхідності додаємо) і тушкуємо ще 5 хвилин.
Вимикаємо плиту, виливаємо пару ложок оцту і розподіляємо салат з овочів «Баката» з баклажанами по сухим чистим банкам.
Стерилізуємо заготовку в киплячій воді, уклавши на дно каструлі невеликий рушник, 5-6 хвилин і закочує банки кришками. Після повного охолодження залишаємо зимову заготовку в коморі, на балконі або в підвалі на пару місяців. Смачного!
- Квашена капуста з буряком, рецепт
- бочкові огірки
Рецептом салату «Баката» з баклажанів на зиму поділилася Юлія.
Баклажани по-грузинськи на зиму від village life: