Складно уявити собі святкування Нового Року без наших особливих традиційних страв. У кожній родині новорічне меню складається з урахуванням усталених домашніх традицій і уподобань домашніх і гостей. Ми хочемо вдатися до вас на допомогу в виборі новорічних гарячих страв – основи святкового столу.
Запечена качка з грушами
Качка або гуска, а іноді і індичка – традиційна страва новорічного чи різдвяного столу. Зазвичай цю птицю запікають з яблуками, але ж ми ж хочемо бути креативними, дивуючи і балуючи гостей новими смаками! Тому від щирого серця рекомендуємо вам приготувати нашу святкову качку з грушами – це дивно смачна страва обов’язково оцінять всі без винятку! Незвичайна атмосфера свята вам гарантована. Тут рецепт запеченої качки з грушами.
Запечена картопля з лисичками і рікоттою
Лисички можна замінити будь-якими грибами, а рикотту – звичайним розсипчастим сиром. При цьому у вас вийде досить цікаве, ошатне і зовсім не дороге гаряче блюдо, яке на святковому столі виглядає неймовірно ефектно. Такий запечена картопля обов’язково сподобається цінителям простий, але з родзинкою, їжі. А родзинка тут – цедра лимона і дещо ще! Ось тут посилання на рецепт запеченої картоплі з грибами і рікоттою.
М’ясні пальчики зі свинини з корейською морквою
Не зовсім звичайно, ситно, святково і при цьому дуже по-домашньому. Ніжні рулетики зі свинини з начинкою стануть прекрасною альтернативою звичним відбивних. Їх можна загасити, як розказано в рецепті, а можна піти ще далі і запекти готові м’ясні пальчики кілька хвилин в духовці під сирною скоринкою. Ідеальним гарніром до цієї страви стане звичайний запечена картопля зі спеціями і рослинним малому. Просто і зі смаком! Рецепт ви знайдете ось тут.
Запечена баранина цілим шматком
Ідеальний рецепт для тих, у кого зовсім немає часу і бажання весь передсвятковий вечір стояти біля плити! Гарнір запікається разом з м’ясом – неймовірно зручно! До речі, баранину можна замінити і шматком свинини або яловичини – за бажанням. Отже, відправляємо форму в духовку і спокійно вирушаємо на макіяж, адже через кілька годин проб’ють куранти, виглядати потрібно на всі сто!
А тут рецепт запеченої баранини з картоплею.
Запечена короп з яблуками
Ну а якщо ні м’ясо, ні птах вам не підходять, тоді для вас приголомшливий рецепт запеченої з яблуками риби. Просто, без витребеньок, але дуже смачно і трохи незвично. Тут читайте рецепт коропа з яблуками.
Приємного вам апетиту і веселих свят!