Влітку ми часто робимо заготовки з огірків. Цей овоч відмінно все їдять взимку в консервованому вигляді. Багато салатів ми готуємо з маринованими огірками, та й просто так до пюрешку їх подаємо. Для закачування огірки краще брати не великі, вони і хрустіти точно будуть і зручніше їсти дрібні. Додамо колечка яблук в банку, вони додадуть родзинку маринованим огіркам. Стерилізувати огірочки не обов’язково, але якщо у вас в коморі НЕ прохолодно чи ні підвалу, то раджу 10 хвилин їх все таки простерилізувати.
Для приготування огірків з яблуком нам знадобиться – 40 хвилин, вихід продукту – 1 літр.
Морква на зиму терта з сіллю (під капронову кришку)
Інгредієнти для маринованих огірків з яблуками:
- Огірки не великі – 700 г
- Яблуко сорту Мельба – 1 шт
- Часник – 1 зубок
- Перець гіркий свіжий – за смаком
- Тархун свіжий – 1 гілочка
- Лист хрону маленький – 1 штука
- Кріп сухий – 1 столова ложка
- Перець горошком запашний і чорний – по 2 горошини
- Сіль кам’яна – 1 столова ложка
- Оцет 9% – 3 столові ложки
Етапи приготування маринованих огірків з яблуками на зиму
Для консервації краще використовувати свіжі огірки і не великого розміру, щоб зручно було їх в банку укладати. Якщо огірки трохи м’які, то залийте на 20 хвилин їх водою з льодом. Відразу огірки можна помити і обрізати краєчки. У мене вони тільки з грядки, тому обов’язково взимку будуть хрусткими.
Огірки залити водою на пару хвилин, щоб земля відмилася швидше. Кожен огірок помити і обрізати краю.
Щоб вони краще промаринувалося, можна трохи попрокаливать їх гострим тонким ножем.
У чисту стерильну банку насипаємо сухий кріп, перець горошком, часник, порізаний навпіл, гілочку тархуна і хрін молодий. У мене в сім’ї люблять гостреньке, тому я додаю гіркий свіжий перець.
Яблуко нарізаємо кільцями, прям з серцевиною, насіння яблука нам не завадять, його ми додаємо для аромату. Хвостик звичайно викинете.
Складаємо в банку огірки плотненько і по краях розкладаємо колечка яблук.
Насипаємо в банку сіль кам’яну. Часто додають і цукор, але приємну солодкість нам дадуть яблука.
Заливаємо крутим окропом огірки.
Накриваємо кришкою і засікаємо 3 хвилини. Через час зливаємо розсіл в каструльку і знову кип’ятимо.
Наливаємо в банку оцет і розсіл гарячий.
Закручуємо банку стерильною кришкою і накриваємо ковдрою, через чотири години консервація охолоне і можна ставити її на полицю в комору.
Огірки з яблуком вам обов’язково сподобаються! За цим рецептом вони завжди виходять хрусткими, соковитими, ароматними і смачними!