Смажені пиріжки люблять багато, але мало хто хоче з ними возитися довго. Тепер ця проблема вирішена! Приголомшливий рецепт швидкого тесту для смажених пиріжків обов’язково оцінять ті господині, які цінують свій час.
Коли хочеться смачних смажених пиріжків, які можна приготувати за короткий термін, виручить рецепт приготування дріжджового тіста на кефірі. Заміна молока кефіром – вдала альтернатива, тим більше піднімається таке тісто швидше.
Смажені пиріжки з цим рецептом виходять на рідкість повітряними, пористими і м’якими.
Дивіться також: швидке дріжджове тісто для пиріжків.
Інгредієнти для швидкого тесту:
- кефір – 0,5 л
- борошно – 3-3,5 ст. (200 мл)
- куряче яйце – 1 шт
- вода – 50 мл
- рослинне масло – 2 ст.л.
- сіль – 1 ч. л. без гірки
- цукор – 1 ст. л з гіркою
- сухі дріжджі – 1 упаковка (10-11 г)
Швидке тісто для смажених пиріжків – покрокове приготування
Для того, щоб тісто для пиріжків швидше підходило змішують теплу воду з дріжджами до повного їх розчинення.
Температура води повинна бути в межах 30-40 градусів за Цельсієм. Знижена температура може гальмувати процес дії дріжджів, а підвищена просто їх вб’є, і тісто не вийде. Посуд з розведеними дріжджами накрити плівкою і поставити в тепле місце на 10 хвилин.
Маса повинна трохи збільшитися в обсязі, а на її поверхні з’являться бульбашки, що свідчить про дію дріжджів.
Кефір повинен бути кімнатної температури, дуже свіжий, без кислого смаку, інакше це погано позначиться на тесті.
Додати яйце в кефір і добре перемішати.
Потім влити дріжджову воду, додати масло, сіль і цукор, акуратно перемішати до однорідної консистенції.
Тепер поступово додається борошно.
Борошно повинна бути обов’язково просіяти і краще – два-три рази. Ця процедура збагачує її киснем і позбавляє від дрібного сміття, який може в ній бути присутнім. Зверніть увагу на те, що борошно, яку ви використовуєте, повинна бути герметично упакована для запобігання попадання вологи, термін придатності також повинен стояти на упаковці.
Готове дріжджове тісто на кефірі для смажених пиріжків повинно вийти м’яким і не пересушеним надлишками борошна. Воно повинно відставати від стінок посуду, в якому його місили, і не повинно липнути до рук.
Велику зручну миску змастити олією (бажано, без запаху), викласти в неї тісто, накрити харчовою плівкою. Змащувати посуд маслом потрібно для того, щоб тісто не прилипало до її стінок.
Миску з тестом накрийте кухонним рушником або чистою тканиною і залиште в місці без протягів. Бажано вибрати найтепліше місце в квартирі або просто залишити на столі.
Так тісто має полежати 30-40 хвилин.
Порада
Поки тісто відпочиває, можна зайнятися приготуванням начинки.
Щоб тісто не прилипало до рук, перед ліпленням пиріжків змастіть їх рослинною олією.
Поверхня, на якій обробляється бездріжджове тісто для смажених пиріжків, також змащується олією, щоб тісто не прилипало і з ним було зручніше працювати.
Швидке тісто для смажених пиріжків готово!
Дріжджове тісто на кефірі можна використовувати з будь-якою начинкою на вибір.
Для пиріжків за цим рецептом можна використовувати різну начинку: будь-яке варення, свіжі фрукти, тушковану капусту, картопляне пюре, лівер, м’ясо, паштети і так далі.
Дуже смачні смажені пиріжки виходять з начинкою з пір’я зеленої цибульки і варених курячих яєць. На одну порцію необхідно 6-8 дрібних яєць або 4-5 великих і пучок молодої зеленої цибулі.
Лук вимити, обсушити і дрібно порубати.
Після цього, його посипати сіллю і злегка прим’яти руками до м’якості і появи соку.
Яйця подрібнити кубиками, потім акуратно змішати з зеленою цибулею.
Начинка викласти на середину розкачане кола товщиною близько 1 см.
Краї защипати по колу і скріпити посередині, утворюючи круглий пиріжок.
Під час обсмажування пиріжки злегка збільшуються в розмірі – це треба враховувати. Рослинна олія перед тим, як в нього кладеться пиріжок, має бути добре розігріте.
Смажаться пиріжки на повільному вогні до приємного золотистого кольору з двох сторін. Спочатку обсмажуються пиріжки з боку з’єднання країв. Масло при цьому має доходити до середини боків смажених пиріжків.
Найніжніші смажені пиріжки з дріжджового тіста на кефірі порадують всіх навколо не тільки привабливий зовнішній вигляд і незрівнянним ароматом, але і відмінним смаком!
Смачного!
Рецепт швидкого тесту для смажених пиріжків підготувала Лілія.