При цьому не тільки виходить абсолютно новий і незвичайний напій; він виявляється збагаченим вітамінами і різними мікроелементами. Особливо підходять для цього яблука, які тільки що встигли в садах. Саме зараз в них багато різних корисних для нас речовин.
Раніше я робила яблучний чай за таким рецептом: заварювала чорний чай, а потім в кухоль або в чайник додавала дрібно нарізані соковиті яблука. Такий рецепт мені розповіла моя подруга і пригостила цим напоєм у себе вдома. А ідею додавати соки в чай я почерпнула з хорошої книги, виданої ще за радянських часів. У ній зібрано багато інформації про приготування соків будинку і дані відмінні рецепти.
Цього року до нас на ринок привезли яблука сорту «Шафран». Колір цих плодів червоний, а смак – кисло-солодкий, і вони дуже соковиті. Не обов’язково купувати до чаю дорогі імпортні фрукти – лимони, якщо у власному саду ростуть і плодоносять яблуні. Куплені яблучка теж хороші, і ціна на них значно нижче привізних цитрусових. У той же час, для якого створено чай, яблучний сік надає чаю потрібну кислинку. Тільки сік цей повинен бути свіжоприготований.
Як я роблю чай з яблучним соком
Для приготування однієї порції напою потрібно в чашку налити заварений чорний чай середньої міцності. Одне яблуко натерти на дрібній тертці. Якщо взяти дуже соковитий плід, то сік видавлювати не доведеться. Він сам випливає з подрібненої м’якоті. Його потрібно зібрати і додати до чаю. Смачний напій готовий. Час, що залишився яблучне пюре можна з’їсти, додавши в нього цукор, або без подслащивания.
Цей освіжаючий напій можна пити без цукру, в такому вигляді він теж дуже приємний на смак. Тоді до чаю найкраще подати солодощі: пряники, вафлі, печиво з цукровою глазур’ю або бісквіт з кремом.
Сьогодні я була рада поділитися з усіма своїм рецептом приготування яблучного чаю, такого приємного на смак і наповненого вітаміном С і іншими корисними елементами. Інші цікаві смаки виходять, якщо додавати в чай соки: журавлинний, виноградний, калиновий, тобто ті, в яких є кислинка. Смачного!