Обов’язковий аксесуар Діда мороза – традиційна червона шапка. І саме її форму я вибрала для сьогоднішнього новорічного салату. Мабуть, це найпростіша закуска з усіх тематичних на це свято. Тому вона чудово підійде господиням, які не мають можливості проводити багато часу на кухні. При цьому вийде смачний салат «Шапка Діда Мороза», що створює на столі необхідний настрій.
В якості основних інгредієнтів я пропоную використовувати ковбасу гарячого копчення, картоплю, мариновані огірочки, зроблені влітку своїми руками, яйця і домашній майонез, в який можна додати різноманітні спеції. А щоб надати салату «Шапка Діда Мороза» потрібні кольори, скористаюся червоною ікрою і тертим білком. Але менше слів, пора розглянути детальний рецепт новорічної закуски. Поїхали!
Складові:
- 190 г копченої ковбаси
- 2 середніх картоплі
- 3 яйця
- 2 огірка (маринованих)
- червона ікра для прикраси
- 4 ст.л. майонезу
- мелений перець
- велика сіль
Як приготувати салат «Шапка Діда Мороза»
Попередньо відварюємо до повної готовності два середніх картоплі і три курячих яйця. Після того, як інгредієнти охолонуть видаляємо шкірку і шкаралупу і нарізаємо їх дрібними і бажано однаковими за розмірами кубиками (один білок отставляем в сторону, він знадобиться нам для прикраси).
На наступному підготовчому етапі ріжемо невеликими шматочками копчену ковбасу середньої жирності і мариновані огірки по-домашньому.
Тепер з’єднуємо всі чотири складові в сухий глибокій мисці.
Столовою ложкою перемішуємо продукти, щоб вони рівномірно розподілилися між собою, а потім вводимо велику сіль (ковбаса і огірки містять цю спецію, тому не пересолити блюдо), кілька ложок майонезу і мелений перець для гостроти і аромату.
Добре змішавши основу холодної закуски, викладаємо з неї салат у вигляді шапки Діда Мороза і обов’язково витираємо тарілку серветкою, якщо ви випадково її забруднили в процесі створення закуски.
Рівномірно покриваємо майонезом поверхню салату «Шапка Діда Мороза», після чого засипаємо нижню і верхню частину дрібно тертим білком, який ми залишили для прикраси, а на простір, що залишився укладаємо червону ікру. Її можна сміливо замінити будь-яким іншим подрібненим продуктом відповідного кольору (морква, буряк, червона частина крабових паличок і т. Д.). Закуска готова для подачі на новорічний стіл. Вдалих свят і приємного апетиту!
Рекомендуємо новорічні рецепти:
- Салат «Гніздо глухаря», покроковий рецепт з фото
- Салат «Ялинка»
- Салат «Русский»
- Салат «Сніговик»
- Закуска з копченої скумбрії
- Запечена качка з грушами
- Єврейський салат на сирних зірочках
- Салат «Малахітовий браслет»
- Шпротний паштет для бутербродів
- Салат «Різдвяний вінок»