Якщо ви плануєте подати на святковий стіл яке-небудь рибне блюдо і шукаєте барвисті рецепти – зупиніть свій вибір на листковому салаті «Рибки в ставку». Він настільки унікальний, що повз нього не пройде жоден гість – визирають з салату рибки обов’язково привернуть загальну увагу, ну а смак – сподобається любителям страв з рибою. Салат по смаку нагадує мімозу з сайра.
Ви можете варіювати шари по своєму бажанню, розбавляючи їх маринованим або зеленою цибулею, солоними огірочками, квашеною капустою і т.д. Головне, щоб приготовану страву подобалося вам до смаку і одним своїм виглядом розігрувало ваш апетит! Подати в такому оформленні можна будь-листковий салат з рибою.
Інгредієнти для салату:
- 1-2 відварені картоплини
- 0,5 банки консервів «Сардина в маслі»
- 0,5 банки консервів «Шпроти в маслі»
- 1-2 шт. солоних огірків
- 1 відварене куряче яйце
- 1 ст.л. майонезу
- 4-5 маслин для прикраси
- зелень і гірчиця в зернах для прикраси
Рибні консерви «Сардина в маслі» можна замінити шпротами, сайра, горбуша.
Покроковий рецепт, як приготувати незвичайний салат зі шпротами «Рибки в ставку»
Отже, як же зробити святковий ставок і запустити туди рибок? Спочатку займемося основою – підготуємо продукти.
Але спочатку рада
Щоб листковий салат вийшов повітряним, що не утрамбовують продукти. Якщо захочете змастити шари майонезом, наносите його тонкою сіточкою.
Картопля і куряче яйце відваріть заздалегідь і охолодіть (картоплю відварити в мундирі), так як салати з майонезом виключають створення з гарячих інгредієнтів – зменшується їх термін придатності.
Відварну картоплю натріть на крупній тертці в підготовлену ємність для салату. Вона повинна бути глибокою, наприклад креманка або піала.
На картопля викладіть шар консервів «Сардина в маслі». Можете між ними викласти і шар цибулі, якщо вітаєте його присутність в салаті. Злегка полийте шар рибним маслом, щоб картопляна подушка краще просочилася.
Рибні консерви варто очистити від хребтів і злегка розім’яти виделкою.
Відварене яйце очистіть і промийте. Відокремте жовток від білка і розкришите жовток на рибний шар, додавши слідом нарізані солоні огірочки. За рахунок того, що в салаті присутній такий інгредієнт, сама страва вже немає необхідності солити.
Яєчний білок натріть на дрібній тертці і змішайте з підготовленим майонезом – його можна вибирати на свій смак: легкий, дієтичний і т.д.
Покрийте білковий шаром приготований салат. Основа для ставка готова, запускаємо рибок і прикрашаємо!
Акуратно вставте в нього шпроти так, щоб вони стирчали вгору хвостиками.
Прикрасьте блюдо зеленим салатом, гілочками кропу і французькою гірчицею, розмістивши її біля шпрот – вона буде символізувати рибну ікру.
Дайте салату просочитися в холодильнику близько 1 години і виставляйте його на стіл.
Приємного вам апетиту!
Рецепт салату «Рибки в ставку» зі шпротами готувала Улена.