Цвітна капуста користується великим попитом в Кореї вже довгий час. Так як там вся їжа пікантна, з великою кількістю спецій, щоб вона не зіпсувалася при спеці, ми додамо їх трохи менше, але все одно капуста вийде соковитою і оригінальна на смак. Перш, ніж її замаринувати, потрібно пару хвилин її проварити, щоб вона була не дуже твердою. З овочів додамо лук, часник і звичайно морквину. Маринується кольорова капуста добу і відмінно зберігається в холодному місці.
Вихід продукту – 3 літри.
Складові:
- Цвітна капуста свіжа – 1 кг
- Часник – 3 зубки
- Морквина – 1 \ 2 штуки
- Цибуля – 1 головка
- Кріп свіжий і петрушка – по 5 гілочок
- Перець м’ясистий болгарський – 1 шт
- Цукор – 3 ст.л.
- Сіль мелена – 2 ст.л.
- Оцет 9% – 50 мл
- Перець горошком чорний -7 шт
- Перець у горошку запашний – 4 шт
- Перець чилі – 1 маленький стручок
- вода
Приготування кольорової капусти по-корейськи
Цвітну капусту потрібно вимити, обрізати листочки і якщо є темні місця. Вся капуста повинна бути біленька і чиста. Я взяла дві головки на кілограм, маринувати її буду в трьох літровій банці, можна в каструлі, як вам зручно.
Розрізаємо капусту на суцвіття, якщо вони великі, ще раз розріжте, щоб шматочки були приблизно одного розміру, і зручно було їх їсти.
Наливаємо в каструлю велику на 3 літри воду, половина приблизно виходить самій каструлі.
Ставимо на плиту і чекаємо, коли вода закипить. Висипаємо в неї кольорову капусту і засікаємо 2 хвилини.
За допомогою шумівки через час викладаємо кольорову капусту у велику миску, щоб вона трохи охолола.
Моркву, цибулю, часник, перець помити і почистити. Часник і перець чилі нарізаємо кільцями тонкими, цибулю півкільцями, перець соломкою або кубиками, а моркву натираємо на тертці для корейської моркви.
Кріп і петрушку свіжу, просто дрібно нарізаємо. Висипаємо овочі з зеленню до остигнула цвітній капусті.
Просто ложкою змішуємо всі інгредієнти з цвітною капустою (акуратно, щоб не пошкодити ніжні суцвіття) і висипаємо в порожню і чисту трьох літрову банку.
Тепер приготуємо маринад. Викладаємо цукор, весь перець і сіль в ту воду, яка залишилася після варіння цвітної капусти. Знову включаємо вогонь і доводимо все це до кипіння, потім знімаємо з плити. Ставимо її біля вікна, щоб швидше маринад охолов.
Через час заливаємо кольорову капусту з овочами маринадом кімнатної температури. Закриваємо капроновою кришкою і ставимо в прохолодне місце.
Через 24 години відкриваємо баночку і насипаємо вже готову до подачі мариновану кольорову капусту по-корейськи.
І ще схожі рецепти:
- Маринована капуста Пелюстки з буряком (швидкого приготування)
- Морква по-корейськи з цибулею
- Маринована капуста з часником
- Маринована капуста з хріном
- мариновані сливи
Смачного!