У нас вже є рецепти приготування горохового супу для пісного столу і бюджетний варіант супу з куркою. Але ми вирішили запропонувати вам фантастичний супчик з горохом, приготований на курячому бульйоні з додаванням копченостей і ароматних печериць. Таке першу страву гарантовано не залишить нікого байдужим і відмінно втамує навіть самий звірячий апетит.
Тут рецепт пісного горохового супу і гороховий суп з куркою.
Інгредієнти для супу:
- грудинка копчена – 120 г
- печериці – 90 г
- картопля – 2 шт
- морква – 1 шт
- цибуля – 1 шт
- стебло селери – 1 шт
- концентрований бульйон – 1 склянка *
- горох – 180-200 г
- хліб білий – 3 шматочки
- кріп – 5-6 гілочок
- лавровий лист – 2 шт
- рослинна олія
- сіль, перець – щіпка
* Якщо концентрованого бульйону немає, замініть його звичайним бульйоном.
Як приготувати гороховий суп
Горох замочити на ніч, потім промийте його кілька разів до прозорості води. Залийте горох літром води, переставте каструлю на плиту, і варіть його, поки він повністю не буде готовий і почне розварюються.
У досвідчених кулінарів для того, щоб горох швидше розварився, існує такий прийом, як додавання 05 ч.л. харчової соди. Дійсно, такий прийом працює, горох розварюється швидше. Тому, можете сміливо провести експеримент на власній кухні.
В окрему каструлю покладіть порізану кубиками картоплю. Туди ж одразу кладіть концентрований бульйон.
До картоплі додайте половину стебла селери, трохи моркви і лавровий лист. Влийте 1,7 літра води, поставте каструлю на плиту, варіть картоплю до готовності. Коли картопля буде готовий, процідіть селера і моркву.
Що залишився селера і цибулину дрібно наріжте, моркву наріжте тонкими смужками.
Грудинку і гриби також наріжте невеликими шматочками.
Відвар горох пюріруйте занурювальним блендером, перелийте його в каструлю з картоплею.
Морква, цибуля, селера, м’ясо і гриби обсмажте на олії до готовності. Перекладіть в загальну каструлю з гороховим супом. Довести страву до кипіння, варити 1-2 хвилини на повільному вогні і зняти з плити. Залишити на 20 хвилин настоятися.
Хліб поріжте кубиками, обсмажте до золотистого кольору, кріп наріжте.
Подавайте гороховий суп з копченою грудинкою і грибами, присмачивши його жменею кропу і грінками.
Смачного!
До речі, є ще один чудовий рецепт для тих, хто любить наваристий і ситно – пікантний боб-гуляш. Спробуйте, вам обов’язково сподобається!
Так, а чому ж порадувати домашніх на закуску? як вам варіант спекти піцу кальцоне з ананасами і томатами? Вона відмінна як в гарячому, так і в холодному вигляді. її можна взяти з собою на перекус і
Покроковий рецепт горохового супу з копченою грудинкою, печерицями та сухарики готувала Олена Бондаренко.
[key] [/ key ]