Зараз вересень, і зовсім скоро багряне листя клена привітно зустрічатимуть вранці, плавно погойдуючись на вітрі і немов махаючи вслід рукою. Висока трава в неходженими місцях поступово набуває спокійний відтінок осені, м’яко колишеться в такт з вітром і тихенько шелестить про щось своє, навіваючи умиротворення і відчуття свободи. Кромка листяного лісу загоряється оранжево-червоними відтінками, і вже на відстані ти неначе відчуваєш ледь вловимий грибний аромат.
Осінь – прекрасна пора року. Трохи сумне і водночас прекрасне. Супроводжуване далеким криком відлітають птахів, шелестом обпадаючою листя і майже ще не помітним запахом морозного ранку.
На моєму кухонному столі лежать яскраві помаранчеві апельсини. Вони ніяк не пов’язані з настала восени. Швидше, швидкоплинний погляд, кинутий у вікно, розбурхує уяву: настала тиха, прекрасна пора. Уже не літо, але ще й не дощова сльотава осінь напередодні зими.
Апельсини всього лише чекають свого часу. Зараз я буду робити з них апельсинове варення. Неповторно смачне варення. Апельсинове варення з солодким вибуховим амбре. Цей соковитий аромат, що бадьорить!
Отже, готуємо варення з апельсинів в мікрохвильовці.
Ще рецепти варення на зиму:
- Сливове повидло в мультиварці
- Варення з чорноплідної горобини
- Абрикосове варення – 2 способи пріготвленія
- Компот з кизилу в мультиварці
- Варення з дині в мультиварці
Відразу хочу сказати, що приготувати апельсинове варення, рецепт якого ви зараз побачите, можна не тільки в мікрохвильовці, але і на плиті в каструлі з товстим дном.
Інгредієнти для апельсинового варення:
- Апельсини – 1,5 кг
- Лимони – за бажанням 2-3 шт
- Цукор – 500 г
- Вода – 200-300 мл
Кількість продуктів збільшуйте пропорційно.
Варення з апельсинів в мікрохвильовці
Апельсини слід ретельно вимити за допомогою щітки під проточною водою.
Замочуємо апельсини в окропі на 15-20 хвилин.
Далі знімаємо апельсинову цедру на дрібній тертці або спеціальним інструментом.
Вичавлюємо апельсиновий сік і виливаємо в спеціальний посуд для мікрохвильовки. Додаємо воду. Корки не викидайте.
У сік додаємо апельсинову цедру.
Апельсинові кірки очищаємо від плівок і складаємо в каструлю. У кірках міститься пектин, завдяки якому ми отримаємо саме в’язкий апельсиновий джем.
Готуємо в мікрохвильовці на повній потужності 30 хвилин. Якщо варення дуже кипить, зменшіть потужність вашої печі.
УВАГА! Помішувати слід дуже акуратно! Гаряче варення ізапельсінов може раптово виплеснутися вам на руки!
Через 30 хвилин виймаємо апельсинові кірки. Цедру я залишаю, а й її можна прибрати – процідити.
Додаємо в сік цукор, розмішуємо і відправляємо в мікрохвильовку ще на 20 хвилин. За цей час варення має добре увариться.
Також помішуйте дуже акуратно!
Ось що виходить:
Готове варення з апельсинів розкладаємо по стерильним банкам, закочує і залишаємо до повного охолодження. Після чого його можна прибирати в підвал.
Це варення ще рідке, але вже дуже смачне =)
А це вже застигле варення:
Приємного чаювання! =)
Калорійність апельсинового варення на 100 грамів = 320 ккал
- Білки – 1,2 г
- Жири – 0,2 г
- Вуглеводи – 80,5 г
Поділіться з друзями рецептом варення з апельсинів в мікрохвильовці.