На дворі стояла опівночі, а мені не спалося. У холодильнику самотньо сумував пакет молока, який я вирішила на ранок піднести домашнім в новому світлі, щоб пили і хвалили.
Киселі дуже часто варили і моя прабабуся, і бабуся. Цей напій, а особливо молочний кисіль, завжди викликає добрі і трошки сумні спогади про дитинство. Сумні, тому що бабусь моїх вже немає, добрі, тому що дитинство у мене було прекрасне. Я варю киселі, віддаючись мріям і спогадами. Смак дитинства, він неповторний!
Молочний кисіль можна приготувати неймовірно швидко! Практично час приготування – це час закипання молока. Напій низькокалорійний і добре втамовує голод 😉
Для себе я готую молочний кисіль досить рідкий і без цукру. Густота ж самого киселю залежить від того, скільки крохмалю ви в нього кладете. Експериментуйте =)
Мій рецепт молочного киселю
Інгредієнти для молочного киселю:
- Молоко 1,5% – 1 л
- Крохмаль картопляний – 20 г
- Холодна вода – 200 мл
Із вказаної кількості продуктів виходить питної кисіль. Якщо хочете густий, збільште кількість крохмалю на 20-30 грамів.
Приготування молочного киселю
1. Ставимо молоко на вогонь в каструлі з антипригарним покриттям або в алюмінієвій каструлі.
2. Разводим крохмаль в холодній воді.
3. Як тільки молоко починає закипати, тоненькою цівкою вводимо крохмаль і при цьому помішувати молоко ложкою.
4. Доводимо до кипіння і вимикаємо.
Киселі кип’ятити не можна, доводити тільки до кипіння!
Молочний кисіль готовий! =) Можна посипати корицею, додавати в молоко ваніль і будь-які інші улюблені прянощі.
Я додаю курагу і чорнослив.
Калорійність молочного киселю (без цукру і сухофруктів) на 100 гр = всього 43 ккал
- Білки – 2,3 гр
- Жири – 1,2 гр
- Вуглеводи – 5,3 гр
Час приготування: 15 хвилин
Рейтинг 5.0 4 відкликання
Тепер, дорогі читачі, ви знаєте, як готується кисіль з молока, як бачите, ніяких витрат часу, все дуже швидко і легко робиться. Пробуйте, експериментуйте, читайте статті про схуднення у мене на блозі, підписуйтесь на оновлення і я завжди рада бачити вас в гостях!
Приємного вам апетиту, друзі =)
З повагою, Наталі