На кухні все, як у житті: пробуєш щось нове, але все одно повертаєшся до звичного. Так відбувається і з консервованими помідорами. Темрява рецептів, один смачніше іншого, але є один, змінити якого не в силах жодна господиня – помідори з пекучим перцем. І плоди, і розсіл вище всіх похвал.
Звична ємність для консервування овочів – банку 3 літри, тому всі пропорції для цього обсягу.
Маринований буряк на зиму кубиками
І помідори, і банки попередньо добре миються. Помідори – проточною водою, банки – спочатку з миючим засобом для посуду, потім ошпарюють окропом або стерилізуються в гарячій духовці.
Кришки кип’ятяться 5 хвилин.
Салат «Оленка» з буряка на зиму
Як приготувати мариновані помідори з гострим перцем
- У чисту банку спочатку кладуться приправи. На смак, це може бути парасольку кропу, гілочка петрушки, лавровий листочок, трохи чорного перцю горошком, зубчик часнику. Але обов’язково кладеться пекучий перець разом з насінням. Якщо стручок великий, він розрізається навпіл, достатньо буде однієї половинки в банку.
- Перець необхідно спробувати, чи дійсно він обпікає мова, інакше потрібний результат не буде досягнутий. Тільки важливо пам’ятати, що після доторку до перцю потрібно відразу вимити руки з милом, не тримайте телефон близько пальці до очей.
- Після приправ в банку укладаються помідори до самого горлечка.
- Банки з помідорами заливаються крутим окропом на 20 хвилин, прикриваються зверху кришками.
- За цей час окріп в банках охолоне, вода зливається в каструлю, доводиться до кипіння ще раз.
Прямо на помідори насипається 6 столових ложок цукру і всього 1 столова ложка солі. - Помідори заливаються скипіла, в кожну банку вливається 20 мл 70% -ого оцту, і вони закриваються залізними кришками.
Закриті банки потрібно трохи покатати по підлозі, щоб цукор і сіль розчинилися. Потім ставляться вверх дном під товсту ковдру, а через добу їх можна прибирати на зберігання.
Мариновані в домашніх умовах помідори з пекучим перцем в зимовий час з’їдаються найпершими або виставляються тільки для дорогих гостей.