Існує безліч різноманітних варіацій овочевої ікри, приготовленої на зиму із зелених помідорів, баклажанів і з додаванням інших овочів. Найчастіше баклажани в них з’єднують з кабачками, цибулею, болгарським перцем і стиглими томатами. Є версії, в які неодмінно додають моркву. Запропонований тут варіант цієї смачної зимової закуски найчастіше готують з настанням осінніх холодів. В цей час збирають багато зелених помідор, щоб зберегти їх від заморозків. З ними така ікра набуває особливого смаку.
Заготівля на зиму ікри із зелених помідорів досить виправдана: під час збору врожаю помідорів завжди залишається досить багато зелених плодів, які ні в якому разі не варто викидати, а акуратно зібрати в відра з тим, щоб зробити заготовки.
Грибна ікра на зиму
Інгредієнти для ікри із зелених помідорів:
- 1 кг зелених помідорів
- 1 кг баклажанів
- 0,5 кг ріпчастої цибулі
- 0,5-1 л томатного соку
- рослинна олія
- свіжа зелень
- лавровий лист
- мелений чорний перець
- сіль
Як заготовити ікру із зелених помідорів з баклажанами на зиму
Соняшникова олія наливаємо на дно сковороди. Його має бути достатньо для того, щоб зелені помідори та інші овочі добре обсмажити.
Цибулю нарізаємо дрібними шматочками. Вони повинні бути такого розміру, щоб не порушувалася щодо дрібнозернистий консистенція майбутньої ікри.
Відправляємо шматочки цибулі на сковорідку в розігрівшись масло.
Тепер нарізаємо баклажани. Чим дрібніше будуть баклажанні кубики, тим однорідніше вийде ікра.
Щоб баклажани в ікрі не гірчить, їх можна засипати на 30 хвилин сіллю, щоб вони пустили сік, а потім промити в воді.
Їх теж викладаємо на сковорідку, до яке встигло підрум’янитися цибулі.
Шматочки зелених помідорів повинні бути не більшими, ніж кубики баклажан.
З’єднуємо їх з баклажанами, що смажиться на сковорідці.
Соте з баклажанів в мультиварці
У підсмажену ікру кладемо лавровий лист. І, відразу ж вливаємо томатний сік. Якщо є стиглі помідори, можна покласти і їх, попередньо подрібнивши в блендері. Кількість соку залежить від того, який густоти ви хочете отримати готову ікру, тому, орієнтуйтеся самостійно.
Тепер майже готову ікру із зелених помідорів можна накрити кришкою. У такому вигляді вона повинна гаситися до готовності. Зелень можна додати перед кінцем гасіння. Свіжими листочками можна прикрасити і готову страву. У цьому випадку для того, щоб відтінити витончений смак ікри з баклажанів та зелених помідор, були використані свіжі гілочки базиліка і руколи.
Кабачкова ікра з болгарським перцем
Смачного!
Рецептом заготовки ікри із зелених помідорів на зиму поділилася dymolazova.
Мариновані зелені помідори від «Готуємо з Іриною»: