Готуємо більш легкий і збалансований варіант десерту – фруктовий салат з йогуртом і неймовірно корисними для фігури вівсяними пластівцями. Калорійність фруктового салату регулюється жирністю крему або йогурту, який заправляє десерт. У запропонованому варіанті салат заправляється йогуртом, який з легкістю можна замінити сметанним соусом для ситності.
Склад фруктового салату з йогуртом гармонійно підібраний, виходячи з цінних властивостей фруктів, ягід і горіхово-злакової суміші. Всі інгредієнти смачного десерту ідеально доповнюють один одного, ніжно граючи соковитими смаками і яскравими фарбами. Цей коктейльний фруктовий салат по можна запропонувати за святковим столом і здивувати навіть найвибагливіших гостей.
кухня: Європейська
Спосіб приготування: без теплової обробки
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 3
Інгредієнти для фруктового салату з йогуртом:
- банан – 1 шт (великий)
- заморожена вишня – 1 чашка
- яблуко – 1 шт (велике)
- ківі – 2 шт (середні)
- волоські горіхи – 6 шт (великі)
- вівсяні пластівці типу «Екстра» – ½ ст
- тростинний (коричневий) цукор – за смаком
- цукрова пудра – 2-3 ст. л.
- йогурт натуральний густий – 100 г
- желатин – 1/2 ч.л.
- лимон або лимонний сік – 10 г (2 ч. л.).
Як приготувати фруктовий салат з йогуртом
Заморожену вишню залити окропом на кілька хвилин. Свіжа ягода не береться тепловій обробці.
Додамо нашому фруктового салату з йогуртом особливий горіховий аромат
Волоські горіхи очистити від шкаралупи і покришити в дрібну масу. Чим дрібніше шматочки, тим приємніше текстура приготованого десерту. Кількість горіхів рекомендується додавати до смаку.
Вівсяні пластівці швидкого приготування викласти на суху сковороду і поставити в духовку на 10 хвилин, при температурі 160-180 градусів.
Пластівці підсушуються і трохи змінюють колір. Довго їх витримувати в гарячій духовці не варто, т. К. Пластівці пересохнуть і стануть жорсткі.
Ароматні вівсяні пластівці вийняти і остудити. Горіхи з’єднати з пластівцями і перешать.
У ягід вийняти кісточки.
Яблуко очистити від шкірки і нарізати невеликими кубиками. Фрукт полити 1 чайною ложкою соку лимона, що не дозволить яблуку потемніти.
Ківі і банан очистити і нашаткувати. В подрібнений банан додати 1 ч.л. лимонного соку, щоб він не потемнів.
Готуємо крем для фруктового салату з йогуртом
Желатин (половина чайної ложки желатину, 3 чайних ложках холодної води) розчинити, як сказано на упаковці. З’єднати желатин з йогуртом, розмішати до однорідної маси і прибрати в холодильник або морозильну камеру для охолодження і легкого застигання. Слідкуйте, щоб крем не застиг повністю.
У порційні салатники викласти перший шар салату – яблуко.
Другим шаром в десерт додається злаково-горіхова суміш.
Салат заправити йогуртовим кремом. Викласти шар вишні, банан і знову зверху полити кремом.
Блюдо прикрасити шматочками ківі і будь-якої дрібної ягодою: брусницею, червоної смородини, журавлиною.
Салат посипати вівсяними пластівцями (за смаком).
Фруктовий салат з йогуртом готовий! Відразу ж подавати до столу!
Смачного!
Автор рецепта: tatka