Щоб приготувати тушковану свинину з овочами в мультиварці смачно, але без особливих тимчасових і фізичних витрат, вам знадобляться три речі: свиняче м’ясо, овочі і мультиварка.
Коли ви поспішаєте і не маєте достатній обсяг часу для того, щоб приготувати обід, вас завжди виручить мультиварка. У ній ви можете загасити м’ясо з овочами максимально швидко і легко, не побоюючись, що свинина пересушиться або пригорить. Від вас буде потрібно всього 20 хвилин, решта – як то кажуть, «справа техніки». Тільки не готуйте в мультиварці ніжне м’ясо, рецепти приготування свинячої вирізки краще приберегти для плити і духовки.
Свинина, тушкована в мультиварці KAMBROOK з міні морквиною, ріпчастою цибулею і коренем селери, має пряний запах і солодкуватий смак. Готується така свинина в двох режимах. Спочатку інгредієнти 20 хв. обсмажуються в режимі «Жарка», потім 50 хв. гасяться в режимі «Гасіння».
Складові:
- свинина (м’якоть) – 470 г
- селера (корінь) – 160 г
- міні морквина – 300 г
- цибуля ріпчаста – 137 г
- рослинне масло – 4 ст. л.
- сіль за смаком.
Рецепт приготування
Спочатку обробіть інгредієнти. Свинину наріжте невеликими кубиками зі стороною в 2 см. Міні морквину, якщо вона заморожена, обполосніть, змийте з неї шматочки снігу і льоду. Корінь селери очистіть від грубої шкіри, м’якоть нарізати тонкою довгою соломкою.
Лук наріжте півкільцями.
Увімкніть мультиварку режимі «Жарка». Задайте час смаження – 20 хвилин. Жарка відбувається з відкритою кришкою мультиварки. Чашу мультиварки встановіть на місце, влийте в неї рослинне масло. Через 5 хв., Коли масло прогріється, завантажте в чашу мультиварки цибулю з селерою. Обсмажуйте їх протягом 8 хв.
Тепер закладіть в мультиварку міні морквину.
Обсмажуйте овочі ще 7 хвилин. Коли овочі стануть м’якими, відсуньте їх в сторону, звільнивши половину мультиварки. Покладіть м’ясо на звільнене місце.
Обсмажуйте м’ясо протягом 5 хвилин, зрідка помішуючи його.
Коли завершиться режим «Жарка», м’ясо встигне обсмажити з усіх боків.
Перемішайте вміст мультиварки.
Посоліть і поперчіть.
У меню виберіть режим «Гасіння». Гасіння відбувається при закритій кришці. Перед тим, як закрити кришку, в чашу мультиварки можна додати 100 г води, щоб м’ясо не вийшло пересушеним. Запустіть режим «Гасіння» натисканням кнопки «Старт».
- Коли через 50 хв. гасіння закінчиться, пролунає звуковий сигнал. Свинина, тушкована з міні морквиною і селерою готова. На гарнір до свинини відмінно підійде картопляне або горохове пюре, а так само будь-які макаронні вироби.
Господині на замітку:
- Аналогічним чином можна в мультиварці гасити шматочки курки, телятини, баранини. Для гасіння дорослої яловичини збільште час приготування на 30 хвилин.
- У чашу мультиварки разом зі свининою можна додати і інші овочі: подрібнені кабачки, капусту. Морква можна замінити шматочками гарбуза. Замість кореня селери прекрасно підійде корінь петрушки.