У цій страві головне – ідея. Можна імпровізувати і готувати курячі гомілки в конвертиках з будь-яким гарніром всередині.
складові
- гомілки курки – 8 штук;
- готове листкове тісто – 500 г;
- овочева суміш – 200 г;
- рослинне масло – 30 г;
- пшеничне борошно – 50 г;
- яйце куряче – 1 штука;
- сіль, базилік, чебрець, каррі, білий перець.
Заморожене покупне листкове тісто розморозити при кімнатній температурі. Або приготувати листкове тісто самостійно.
Курячі гомілки промити, обсушити, натерти сіллю, каррі, чебрецем, білим перцем і залишити маринуватися на 30-40 хвилин.
Потім гомілки злегка обсмажити на олії до утворення золотистої скоринки, перекласти з сковороди в блюдо.
У цій же сковороді обсмажити овочеву суміш 1-2 хвилини, посипати сіллю, базиліком і охолодити.
Листкове тісто розділити на квадрати розміром по 10 сантиметрів, на злегка присипаної борошном поверхні розкачати тісто товщиною 0,3 сантиметра, щоб сторона квадрата збільшилася до 15 см. На кожен квадрат викласти ложку овочевої суміші і поряд викласти гомілку. Краї тесту Прищепа, щоб вийшов конверт.
Розігріти духовку до 180 – 200 градусів. На деко вистелити пергаментний папір. На неї укласти конвертики, які змастити збитим яєчним жовтком. Випікати в духовці 18-20 хвилин.
Цього разу Господиня готувала швидко. У тому плані, що використовувалося готове листкове тісто і покупні заморожені овочі. Якщо ж тісто приготувати самостійно і взяти свіжі овочі, то блюдо тільки виграє.