Салат з пекінської капусти з мандаринами – ідеальне блюдо! Готується швидко, виглядає святково, з оригінальним смаком і неймовірним ароматом.
Соковиті, яскраві і смачні салати з пекінської капусти – відмінний аперитив перед іншими стравами на столі. Вони не тільки заряджають організм корисними вітамінами і мінералами, але ще і чудово підвищують настрій своїм святковим видом!
Повірте, створити справжній салатний шедевр на вашій кухні – простіше простого, і для цього не потрібно нічого замовляти з ресторану!
Хрустка основа з пекінської капусти відмінно гармонує з ситними вареними яйцями, оснащена приємною цитрусової кислинкою стиглих мандаринів. Таке барвисте блюдо допоможе вам зробити фурор і зачарувати свою другу половинку, якщо ви вирішите його приготувати на романтичну вечерю.
Складові:
- пекінська капуста – 1 шт.
- мандарин – 1-2 шт.
- огірок – 1 шт.
- відварене куряче яйце – 1-2 шт.
- червона цибуля – 0,5 шт.
- майонез – 1 ч.л.
- сіль за смаком
- чорні насіння кунжуту для прикраси.
Як приготувати:
- Пекінську капусту промийте у воді. Наріжте листову частину ножем на смуги або ж нарвіть руками, створюючи недбалий безлад на блюді.
- Відварені курячі яйця, очищені і охолоджені, наріжте на четвертинки по горизонталі, а потім кожну четвертинку – навпіл і викладіть на капустяне листя.
- Мандарин очистіть від шкірки і білих волокон. Розділіть на часточки і філетіруйте кожну часточку, відрізаючи серцевину з кісточками, якщо такі є, а потім – розкриваючи плівку і виймаючи з неї саму м’якоть. Скористайтеся ножем, якщо плівку необхідно буде підрізати. Викладіть мандаринове філе на капусту.
- Очистіть червону цибулину від шкірки і промийте у воді. Розріжте навпіл і одну з половинок наріжте півкільцями, викладаючи їх на тарілку.
- Промийте огірок у воді і наріжте дрібними кубиками, посипаючи їх на інші інгредієнти.
- Посоліть салат, викладіть на нього кілька крапель майонезу, обраного вами за смаком, і посипте чорним зернами кунжуту. Наприклад, можна приготувати майонез без яєць на нашу рецептом.
- Свіжоприготовлене страву відразу ж подавайте до столу, щоб повноцінно насолодитися його ароматом, смаком і соковитістю.