У самому розпалі сезон ароматних соковитих слив – фруктів, які ідеально підходять для випічки. Мигдальний пиріг зі сливами у нас в родині обожнює кожен. А я – більше всіх, адже на його підготовку йде менше години!
Такий пиріг можна віднести до розділу дуже простий випічки. Готується відносно швидко, рецепт нескладний, а смак дивовижний, причому змінюється в залежності від того, якого сорту сливи ви для нього використовували. У мене улюблений варіант – з чорносливом.
Поєднання соковитого фрукта з пікантним мигдальним присмаком – це щось дивовижне! А основа з пісочного ніжного тіста перетворює звичайний по своїй суті пиріг в справжні ласощі.
складові
для тесту:
- розм’якшене вершкове масло – 125 г
- сіль – щіпка
- цукор – 100 г
- яйця -3 шт.
- сметана – 4 ст. л. (Близько 120 г)
- борошно – 200 г
- розпушувач – 2 ч. л.
- мигдальні пелюстки – 60 г
для начинки:
- сливи свіжі (сорт чорнослив) -600 г
для посипання:
- мигдальні пелюстки – 20 г
- кольоровий цукор – 20 г
- цукрова пудра – 1 ст. л.
для підготовки форми:
- вершкове масло – 1 ст. л
- мигдальні пелюстки – 2 ст. л.
Як приготувати:
- Чорнослив промийте, розріжте кожну сливу уздовж і видаліть кісточку.
- До моменту початку готування масло повинно бути вже м’яким. Викладіть нарізане шматочками масло в чашу міксера, Відведіть туди ж 100 г цукрового піску.
- Збивайте масло з цукром на середній швидкості близько 3 хв., Потім по черзі вбийте в масу яйця, не припиняючи збивання. В самому кінці додайте 3 ст. л. сметани. Загальний час збивання не більше 6 – 7 хв.
- Поки суміш збивається, підготуйте сухі інгредієнти для тіста. Змішайте 200 г борошна з двома чайними ложками розпушувача і 60 г мигдальних пелюсток.
- Знизьте швидкість обертання міксера до самої мінімальної. Поступово підсипати в чашу міксера суху суміш. Можна замісити тісто вручну, додаючи борошняну суміш по частинах і вимішуючи тісто ложкою.
- Готове тісто виходить не густим, але на ложці тримається, коли її перевертаєш.
- Тісто і начинка для пирога готові. Увімкніть духовку на розігрів. Випікати пиріг потрібно при 170 градусах. Скляну форму із загартованого скла рясно змастіть вершковим маслом (1 ст. Л) і присипте мигдальними пелюстками (2 ст. Л.). Тісто розподіліть в формі рівним шаром.
- Утопите в тесті половинки слив, виклавши їх так, як вам подобається ..
- Посипте пиріг мигдальними пелюстками (20 г).
- Зверху притрусіть кольоровим цукром. Якщо немає кольорового, можете обмежитися великим тростинним цукром.
- Випікайте пиріг рівно 30 хв. Перед тим, як розрізати, пиріг краще трохи остудити.
- Коли пиріг трохи охолоне, посипте його цукровою пудрою. До чаю на полуденок ваші близькі візьмуть пиріг «на ура!»
Господині на замітку:
- Цей рецепт можна взяти як основу для експериментів. Замініть сливу вишнею без кісточок або абрикосами – вийде не менш цікаво.
- Наступного разу приготуйте пиріг зі сливами ось за цим рецептом http://na-vilke.ru/slivovyj-pirog-iz-gazety-new-york-times.html.