У кожного завзятого кулінара на кухні можна побачити багату достаток спецій і прянощів. Приправа з цедри лимона, апельсина і кориці, приготовлена своїми руками, додасть вашій випічці приголомшливе поєднання цитрусових і солодких ноток.
Неймовірно ароматної виходить приправа до солодкої випічки, зроблена з апельсинової і лимонної цедри! Спробувавши її одного разу, приготувавши апельсиновий цукор в домашніх умовах, ви більше ніколи не станете купувати кондитерські приправи в магазині – в них немає навіть 5% того яскравого аромату, який таїться в цій спеції.
Для її приготування потрібен мінімум інгредієнтів. Однак той максимум смаку та аромату, що розкривається при додаванні приправи в тісто, в пироги або десерти, не залишить нікого байдужим! Особливо насиченими за смаком виходять яблучні і грушеві десерти. Зберігати спецію потрібно неодмінно в щільно закривається баночці, щоб не втратити ні краплі її ароматного запаху!
Складові:
- апельсин – 1 шт.
- лимон – 1 шт.
- мелена коріца- 1 ч.л.
- ванільний цукор – 1 ч.л.
Спосіб приготування
Цитрусові фрукти відразу ж обдайте окропом. За допомогою цього нехитрого прийому ви добре очистіть поверхню шкірки від залишків бруду, а також з пір шкірки на поверхню виділиться пахуче ефірне масло. Потім ножем акуратно зріжте з них шкірку, намагаючись захоплювати якомога менше білої прошарку між шкіркою і м’якоттю – вона гірчить.
Потім нарізану шкірку подрібніть на дрібні брусочки, щоб вона могла швидше просохнути.
Додайте цитрусових нарізку на листку паперу, обережно її розподіливши, щоб не було нашарування. Помістіть папір на деко, а сам лист – в духовку, де при 100С висушіть все протягом 1 години.
Висушена нарізка дуже тверда і щільна – її необхідно подрібнити.
Пересипьте цитрусові брусочки в ємність блендера.
Додайте туди ж мелену корицю.
Слідом за корицею всипте ванільний цукор, який можна приготувати самостійно за цим рецептом.
Перетворіть вміст блендера в порошок, подрібнюючи протягом 5-6 хвилин. Дуже акуратно прочиняйте кришку ємності, так як у приправи дуже потужний аромат!
- Висипати приготовлену спецію на аркуш паперу. Склавши краю листа один до одного, ви з легкістю можете пересипати приправу в ємність для зберігання. Готуйте з задоволенням!
Господині на замітку:
- Щоб зняти верхній шар цедри, зручно використовувати спеціальний ніж.
- Аналогічним способом можна приготувати порошок з грейпфрутової і мандариновою цедри. Приправу з мандариновою цедри використовують не тільки в кулінарії, але і при лікуванні простудних захворювань, як в’яжучий і заспокійливий засіб.