500 рецептів
Складні рецепти

Апельсиновий цукор – цитрусовая приправа для солодкої випічки

by admin 22 Грудня, 2017 No Comments

У кожного завзятого кулінара на кухні можна побачити багату достаток спецій і прянощів. Приправа з цедри лимона, апельсина і кориці, приготовлена ​​своїми руками, додасть вашій випічці приголомшливе поєднання цитрусових і солодких ноток.

Неймовірно ароматної виходить приправа до солодкої випічки, зроблена з апельсинової і лимонної цедри! Спробувавши її одного разу, приготувавши апельсиновий цукор в домашніх умовах, ви більше ніколи не станете купувати кондитерські приправи в магазині – в них немає навіть 5% того яскравого аромату, який таїться в цій спеції.

Для її приготування потрібен мінімум інгредієнтів. Однак той максимум смаку та аромату, що розкривається при додаванні приправи в тісто, в пироги або десерти, не залишить нікого байдужим! Особливо насиченими за смаком виходять яблучні і грушеві десерти. Зберігати спецію потрібно неодмінно в щільно закривається баночці, щоб не втратити ні краплі її ароматного запаху!

Приправа до солодкої випічки

Складові:

priprava-k-vypechke-01

  • апельсин – 1 шт.
  • лимон – 1 шт.
  • мелена коріца- 1 ч.л.
  • ванільний цукор – 1 ч.л.

Спосіб приготування

  1. priprava-k-vypechke-02Цитрусові фрукти відразу ж обдайте окропом. За допомогою цього нехитрого прийому ви добре очистіть поверхню шкірки від залишків бруду, а також з пір шкірки на поверхню виділиться пахуче ефірне масло. Потім ножем акуратно зріжте з них шкірку, намагаючись захоплювати якомога менше білої прошарку між шкіркою і м’якоттю – вона гірчить.
  2. priprava-k-vypechke-03Потім нарізану шкірку подрібніть на дрібні брусочки, щоб вона могла швидше просохнути.
  3. priprava-k-vypechke-04Додайте цитрусових нарізку на листку паперу, обережно її розподіливши, щоб не було нашарування. Помістіть папір на деко, а сам лист – в духовку, де при 100С висушіть все протягом 1 години.
  4. priprava-k-vypechke-05Висушена нарізка дуже тверда і щільна – її необхідно подрібнити.
  5. priprava-k-vypechke-06Пересипьте цитрусові брусочки в ємність блендера.
  6. priprava-k-vypechke-07Додайте туди ж мелену корицю.
  7. priprava-k-vypechke-08Слідом за корицею всипте ванільний цукор, який можна приготувати самостійно за цим рецептом.
  8. priprava-k-vypechke-09Перетворіть вміст блендера в порошок, подрібнюючи протягом 5-6 хвилин. Дуже акуратно прочиняйте кришку ємності, так як у приправи дуже потужний аромат!
  9. Висипати приготовлену спецію на аркуш паперу. Склавши краю листа один до одного, ви з легкістю можете пересипати приправу в ємність для зберігання. Готуйте з задоволенням!

Готуємо суху домашню приправу з цедри лимона і апельсина

Господині на замітку:

  • Щоб зняти верхній шар цедри, зручно використовувати спеціальний ніж.
  • Аналогічним способом можна приготувати порошок з грейпфрутової і мандариновою цедри. Приправу з мандариновою цедри використовують не тільки в кулінарії, але і при лікуванні простудних захворювань, як в’яжучий і заспокійливий засіб.

Інші рецепти:

Білий шоколад з лавандою і медом в домашніх умовах

Фарширований перець з фаршем і кукурудзою - рецепт з фото

Запечена гарбуз з рисом і сухофруктами - рецепт з фото

Капуста тушкована з грибами вешенками - рецепт з фото

  • Previous Смачні смажені кабачки з часником по-українськи – рецепт з фото7 років ago
  • Next Мигдальний пиріг зі сливами – рецепт з фото7 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Закуски
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • Напої
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Страви з курки