Дозвольте поділитися з вами способом, як правильно, смачно і просто приготувати смажені кабачки. Кабачки перед обжаркой на сковороді необхідно обваляти в борошні, а після змастити апетитним часниковим соусом.
Вірне твердження, що садівники-городники у вічній боротьбі. Спочатку вони борються за хороший урожай, а потім настає не менш спекотна пора – пора боротьби з урожаєм. Постає одвічне питання як краще використовувати вирощені дари природи, що з них приготувати, щоб було смачно і сподобалося всім домочадцям. Вам це знайомо? Цього року вродив непоганий урожай кабачків – зелені, жовті, смугасті – на будь-який смак і колір. Тільки встигай їх консервувати та готувати.
З цього мега корисного овоча можна приготувати безліч страв, але я пропоную в цю скарбничку ще одне – смажені кабачки по-українськи. Трохи часу і знатна, пікантна, смачна закуска у вас на обідньому столі. Користуйтеся дарами літа, а то воно так швидко змінюється!
Складові:
- кабачок (цукіні) середнього розміру – 1 штука (близько 600 г)
- сіль за смаком.
для обсмажування:
- борошно пшеничне вищого сорту – 50 г
- рослинне масло – 50 мл
для часниковою підливи:
- часник – 4-5 зубчиків
- оцет яблучний 9% – 1 ч. л.
- чорний мелений перець – 1/6 ч. л.
- сіль за смаком
- вода холодна – 1 ст. л.
приготування
- Кабачок (цукіні) помити, обсушити і нарізати кружальцями завтовшки близько 5 міліметрів.
- Нарізані кружальцями кабачки скласти в глибоку чашку, присолити, перемішати і залишити хвилин на 10.
- Приготувати часникову підливу. Для цього очистити часник, помити, натерти його на дрібній тертці в невелику чашку.
- У чашку з натертим часником влити необхідну кількість яблучного оцту і води, приправити чорним меленим перцем, посолити за смаком і добре перемішати до однорідності маси.
- У сковороді розігріти на середньому вогні рослинна олія.
- Гуртки кабачка, обваляти добре в борошні, обсмажити на олії до золотистого кольору з двох сторін.
- Знімати обсмажений до рум’яної гурток кабачка зі сковороди і викладати на тарілку.
- На кожен ще гарячий кабачковий гурток помістити трохи приготовленої часниковою підливи і розмазати ложкою по всьому кухоль.
- Наступні смажені кабачки укласти зверху і точно також змастити.
- Дати приготованим смаженим кабачкам по-українськи охолонути і просочитися часниковою підливою. Смачного!
Господині на замітку:
- Кабачок (цукіні) для обсмажування краще брати молодий;
- При подачі можна смажені кабачки по-українськи посипати дрібно нарізаною зеленню кропу або петрушки.
- Замість пшеничного борошна в даному рецепті можна використовувати кукурудзяну муку.