Відварна риба прекрасно поєднується з овочами і зеленню, тому я пропоную приготувати простий і смачний салат з хека і відвареної моркви. Зелень кропу зробить салат ще більш корисним, а смак насиченим.
Любителям морепродуктів салат з рибою хек і морквою повинен дуже сподобатися. Смак його віддалено нагадує ніжні ракові шийки. Але цей салат вам обійдеться значно дешевше, ніж салат з використанням справжніх ракових шийок. Такий замінник ймовірно придумали винахідливі і економні господині. Спробуйте приготувати дане блюдо і оціните його смак.
В оригінальному рецепті до складу салату входять насіння кропу, які додаються в воду, коли варять рибу. Тому, якщо вони у вас є, то сміливо використовуйте. На жаль, насіння кропу у мене не виявилося і замість цього я вирішила спробувати додати свіжу зелень рослини безпосередньо в блюдо. Я використовувала рибу хек, яку вважаю найкращим варіантом для цієї закуски: у риби м’яке соковите м’ясо і практично немає кісток. Вийшло досить смачно. Кажуть, що для такого салату підійдуть різні види морської риби, тому я не буду обмежувати вашу фантазію і наступного разу пропоную взяти, наприклад, путасу, нототенію, минтай, тріску і порівняти підсумковий результат.
Складові:
- риба хек – 600-700 г
- морква велика – 1 шт.
- кріп свіжий – 1 невеликий пучок
- майонез – до смаку.
Спосіб приготування
- Спочатку необхідно відварити до готовності рибу в солоній воді. У цю воду часто додають насіння кропу в марлевому мішечку. Але я не додавала. Можна також при варінні у воду додати 1 лавровий лист, який додасть приємний аромат м’яса риби. Морква відварюється в шкірці.
- Отже, риба і морква готові. Відокремлюємо філе. Чистимо овоч.
- Ретельно очищене від кісток філе розминаємо виделкою. Не потрібно перетворювати в пюре, а й занадто великі шматки теж не залишаємо. Повинні почуватися невеликі шматочки.
- До риби додаємо натерту на дрібній тертці варену моркву. Ці два інгредієнти поєднуються ідеально.
- Дрібно рубаємо свіжий і добре вимитий кріп. Додаємо до риби.
- І в завершенні заправляємо наш салат майонезом. До речі, ви можете приготувати цей соус в домашніх умовах, щоб салат вийшов не тільки смачним, але і корисним.
- Ретельно перемішавши, потрібно поставити готову страву настоятися і просочитися. Кажуть, що краще залишити на добу в холодильнику. Але ми стільки чекати не стали, а зняли пробу відразу, і вже через два-три години з’їли салат повністю. Вийшло, на подив, смачно і незвично.
- Я вважаю, що салат з рибою, морквою і кропом цілком може стати частиною святкового столу, будь то масштабне торжество або скромна сімейна трапеза. Почастуєте гостей цією стравою, не кажучи про те, з чого воно приготовлено, і нехай кожен розповість вам про свої смакові відчуття.
На замітку
- Цей салат можна подавати навіть в якості бутербродної маси, подрібнивши його більш ретельно. Можна також наповнювати їм тарталетки і загортати в закусочні рулети з лаваша.
- Це хороша альтернатива салатів, до складу яких входять ракові шийки або інші дорогі морепродукти.
- Як доповнення в салат можна додати 2-3 відварених яйця, тертих на дрібній тертці.