Любителям незвичайних салатів неодмінно варто ознайомитися з цим рецептом. У салаті ніжне малосольне філе горбуші доповнено гостротою імбиру і цибулі, солодкістю моркви, кислинкою лимона. Неповторна смакова мелодія!
З ніжного м’яса лососевих риб готують не тільки поживну юшку, бутерброди, роли, а й апетитні салати, які доставлять гастрономічне задоволення в будні і свята. Салат з солоною горбуші становить інтерес завдяки своєму пікантному смаку, легкості, ситності.
Важлива перевага салату я вбачаю також в тому, що готується він швидко, незважаючи на достатній обсяг продуктів. Головне – заздалегідь засолити горбушу. І зберігається салатик довго, тому його можна приготувати про запас, помістити в холодильник і вживати в міру потреби. Тепер поява несподіваних гостей не викличе у вас неприємного хвилювання, адже ви знаєте, чим їх здивувати!
Складові:
- горбуша солона – 500 г
- морква – 500 г
- цибуля – 3 штуки
- лимон – 1 штука
- масло рослинне – 70 мл
- соєвий соус – 4 ст. л.
- бальзамічний оцет – 2 ст. л.
- корінь імбиру – 1 см.
приготування:
- Філе солоного горбуші нарізати великими шматками.
- Моркву почистити, натерти на тертку.
- Цибулю почистити, нарізати півкільцями, пом’яти руками.
- Філе горбуші з’єднати з цибулею і морквою.
- Додати нарізаний лимон.
- Корінь імбиру натерти на тертку, додати до риби.
- Для заправки з’єднати олію, соєвий соус і бальзамічний оцет.
- Заправити салат, розмішати всі компоненти.
- Як бачите, салат з солоною горбуші готується швидко і дуже просто. Якщо ви бажаєте зробити ваш обід або вечерю більш ситним, то на додаток до салату подайте картопля фрі. Салат можна зберігати в скляній банці в холодильнику близько 3 тижнів.
Господині на замітку:
- Салат з солоною горбуші можна доповнити маслинами без кісточок: їх можна нарізати кільцями і перемішати з іншими інгредієнтами, або прикрасити маслинами салат зверху.