Ситне і смачне ласощі. Листковий пиріг з шоколадним кремом нагадує хулігана. Вигляд у нього абсолютно далекий від звичних нам акуратних пирогів, але ось смак! Шоколадний крем виходить густим і тягучим, так і хочеться насолоджуватися цим незвичайним десертом. Рецепт цього незвичайно смачного шоколадного крему можна використовувати при приготуванні різних тортів і тістечок.
Складові:
- листкове тісто – 1 пачка (2 листа)
- вершкове масло – 100 г
- згущене молоко – 0,5 банки
- шоколад – 1 плитка.
Спосіб приготування
- Готується листковий пиріг з шоколадним кремом дуже просто і досить швидко, особливо якщо використовувати тісто, куплене в магазині. Марку і вид листкового тіста можна вибрати будь-які. Адже з кожного вийдуть відмінні листкові, тендітні коржі.
Щоб розморозити готове листкове тісто, просто покладіть його на кухонний стіл. Справа в тому, що листкове тісто дуже ніжне, тому розморожувати його бажано при кімнатній температурі.
- Розкачайте кожен лист тіста в тонкий пласт.
- Деко змастіть соняшниковою олією, акуратно перекладіть на нього розкатаний лист тіста і випікайте в розігрітій духовці 7 хвилин. Листкове тісто готується при високій температурі – 220 градусів.
- Поки коржі остигають, приготуємо шоколадний крем. Запам’ятайте його рецепт, ще не раз він вам стане в нагоді для приготування самих різних десертів і тортів. Фантастичний смак цього шоколадного крему уб’є вас і обов’язково запам’ятається вашим гостям. Готується крем на водяній бані. Тому заздалегідь приготуйте спеціальний посуд: каструлю побільше, в якій буде кипіти вода, і каструлю поменше, в якій буде варитися наш чудовий крем. Шоколадну плитку розламайте на шматочки. Можна використовувати шоколад різних сортів, головне, щоб плитки були без різних начинок і інших добавок. До шоколаду покладіть шматочок вершкового масла.
- Надішліть парочку на водяну баню. Поступово шоколад і масло почнуть плавитися. Помішуйте їх, перетворюючи в рідку однорідну масу. Як тільки ви цього домоглися, знімайте каструлю з вогню і додайте в крем половину банки згущеного молока. Добре перемішайте. Маси досить густі, тому потрібно докласти зусиль, щоб добре з’єднати їх в одне ціле. В результаті у вас вийде гарний, ароматний, трохи тягучий шоколадний крем.
- Остигнули листкові коржі потрібно обрізати, щоб краю пирога в результаті виглядали акуратно. Можна розділити кожен корж на більш дрібні квадрати і тоді у вас вийде кілька тістечок. У будь-якому випадку «вирізуйте» з коржів фігури однакового розміру. Далі все просто: кладемо на тарілку перший шар, поливаємо кремом. Потім другий шар і знову поливаємо кремом. І так кілька разів.
- До речі, формувати пиріг потрібно відразу на тому блюді, на якому будете подавати десерт. Верхній шар пирога рясно полийте кремом так, щоб він почав стікати з боків вашого ласощі. Обрізки коржів подрібніть. Вони такі тендітні, що можна зробити це руками. Отриманою крихтою щедро посипте верхівку пирога.
- Якщо у вас залишився крем, це навіть добре. Адже його можна зберігати деякий час в холодильнику. Можна намазувати його на хліб або печиво і продовжувати насолоджуватися чаюванням. Смачного!