приготування пельменів я присвячую третину вихідного дня. Ліплю близько 250 штук. Частина з’їдається відразу. Решта заморожуються і варяться в міру необхідності. Якщо хочете приготувати менше, то скоротіть кількісні показники рецептури.
Тут я приділю увагу приготуванню м’ясної начинки. По ходу розповіді буду відсилати вас на статті, де описується приготування прісного тіста та ліплення пельменів.
складові
для начинки:
- фарш з яловичини і свинини – 800 г;
- цибуля ріпчаста – 400 г;
- сіль, перець за смаком;
для тесту:
- борошно пшеничне – 1 кг;
- яйця курячі – 2 штуки;
- вода – 1,5 склянки (375 мл).
На першому етапі приготуємо прісне тісто. Поки тісто стоїть в теплі і підходить, займемося начинкою.
М’ясо свинини і яловичини прокрутимо в м’ясорубці. Якщо свинина пісна, то в рівних кількостях. Якщо свинина з жирком, то яловичини візьмемо побільше.
Разом з м’ясом можна прокрутити ріпчасту цибулю. Але раджу вчинити інакше – подрібнити цибулю в блендері. Тоді цибуля не перетвориться в кашку. І фарш, а відповідно і пельмені, вийдуть соковитіше.
У миску складемо фарш і подрібнений ріпчаста цибуля, посолити і поперчити. Ретельно перемішати.
І приступимо до ліплення пельменів – найвідповідальнішого етапу.
Готові пельмені залишається тільки зварити. Опускаємо їх в киплячу підсолену воду. Можна додати лавровий лист і інші спеції. Варимо близько 5 хвилин.
Я перевіряю готовність так. Як тільки пельмені спливуть, вичікую хвилинку-дві. Виловлюють одну пельмені, кладу її на тарілку, розламується ложкою навпіл. Пробую на готовність.
Їдять пельмені з вершковим маслом, або зі сметаною, або з гірчицею, або з якими соусами. Хтось любить з бульйоном, інші без. І мелконарезанной зеленню посипати можна.