Особливість цього легкого десерту полягає в тому, що його можна віднести до розряду корисних десертів. Погодьтеся, це велика рідкість. У його склад входить пюре зі свіжої хурми, а посипаний він сумішшю вівсяних пластівців «Геркулес» з мигдальними пелюстками.
Якщо ви почастуєте цим десертом чоловіка або друга в день всіх закоханих, він не залишиться байдужим.
Складові:
- хурма – 2 шт.
- вершки жирні 33% – 100 мл
- цукрова пудра – 1 ст. л. «З гіркою»
- вівсяні пластівці «Геркулес» – 4 г
- пелюстки мигдалю – 8 м
Рецепт приготування
Розсипте вівсяні пластівці (4 г) і мигдальні пелюстки (8 г) в невеликому деку. Поставте їх на 5 хв. в духовку при температурі 200 градусів.
Обсмажте пластівці і пелюстки до золотистого кольору.
У хурми (2 шт.) Зніміть шкірку, наріжте крупно, видаліть кісточки, якщо вони є, і перетворите хурму в пюре за допомогою блендера.
Сливки (100 мл) змішайте з цукровою пудрою (1 ст. Л.).
Збийте вершки міксером.
Порада: не намагайтеся збивати вершки блендером, нічого не вийде.
На дно келихів викладіть спочатку пюре з хурми, потім випустіть кондитерським шприцом збиті вершки.
- Посипте десерт зі збитими вершками і хурмою сумішшю обсмажених пластівців «Геркулес» і мигдальних пелюсток.
- Десерт з хурмою і краще з’їсти відразу, не чекаючи поки «опаде» збиті вершки.
Порада:
- якщо ви хочете зробити десерт заздалегідь, додайте при збиванні вершків загущувач для вершків, тоді десерт буде довго зберігати свій обсяг і вид;
- вершкова панна-котта з хурмою – ще один з варіантів святкового десерту.