Я люблю кокос у всіх його проявах. Тому просто не змогла не випробувати ліпший якось на очі простий рецепт цукерок з кокосової стружки. Скажу вам так – це нереально смачно! Ні за що не раджу готувати їх тим, хто на дієті, – втриматися не вийде!
Щоб потішити себе або своїх друзів смачними солодощами, зовсім необов’язково купувати їх в магазині. У домашніх умовах можна приготувати схожі на Рафаелло цукерки з кокосової стружки зі згущеним молоком, маслом і горішками. Виходить нітрохи не гірше покупних цукерок!
Назвемо ці чудові цукерки «Кокосове насолоду». Готуються вони всього за кілька хвилин. Для цього потрібно досить короткий список простих і доступних інгредієнтів. В результаті виходить ніжний, смачний і ароматний десерт, який прикрасить будь-який святковий стіл і буде гідно оцінений гостями.
Складові:
- кокосова стружка – 150 г
- вершкове масло – 50 г
- згущене молоко – 1/2 банки
- будь-які горіхи – 20-25 шт.
Спосіб приготування:
Для приготування вишуканого десерту «Кокосове насолоду» потрібно використовувати тільки продукти найвищої якості. Вершкове масло не повинно містити будь-яких рослинних добавок і солі. Також слід звернути увагу на відсоток жирності – не менше 80%. Масло необхідно повністю розтопити на водяній бані, не доводячи до кипіння.
Потім в нього потрібно влити згущене молоко. У ньому, як і в маслі, не повинно бути рослинних компонентів. Для цукерок «Кокосове насолоду» найкраще підходить згущене молоко з гранично лаконічним складом: незбиране коров’яче молоко і цукор. Тільки в цьому випадку вийде ніжний крем правильної консистенції. При бажанні в нього можна додати трохи ванільного цукру.
Після цього в крем слід додати 100 г кокосової стружки. Вона повинна бути свіжою, соковитою і ароматною. Можна використовувати готову кокосову стружку грубого помелу або приготувати її самостійно за цими рекомендаціями http://na-vilke.ru/kak-otkryt-kokos.html. Для цього м’якоть кокосового горіха необхідно подрібнити на дрібній тертці і трохи підсушити.
Стружку потрібно ретельно перемішати з масляним кремом. Потім його слід помістити в морозилку на годину.
Для цукерок «Кокосове насолоду» можна використовувати будь-які очищені горіхи: мигдаль, кеш’ю, волоські або лісові горіхи, фісташки. При бажанні їх можна очистити від коричневої плівки, попередньо замочивши їх на добу в теплій воді. За допомогою двох чайних ложок слід сформувати невеликі кульки, вклавши в них горіх.
Кожну цукерку потрібно відразу ж обваляти в залишилася кокосовій стружці. Коли всі кульки будуть сформовані, їх необхідно розкласти на підносі або тарілці і помістити в холодильник ще на 1 годину.
- Подавати цукерки «Кокосове насолоду» слід охолодженими.
Автор: Гаяне.