Якщо ви бажаєте приготувати незвичайне блюдо для романтичної вечері, рекомендую зупинити свій вибір на теплому салаті з баклажанами, перцем, морквою і рапанами.
Влітку ми маємо хорошу можливість насолоджуватися великою кількістю овочів і фруктів. Коли прості свіжі салатики набридають, можна використовувати теплі. До овочів можна додавати також і м’ясо, і рибу. Але окремо хотілося б виділити морепродукти. Їх використання підвищить смакові якості і корисність будь-якого салату. Тому теплий салат з баклажанами і рапанами один з кращих представників у своєму роді.
Складові:
- баклажан – 1 великий
- перець Білозерка – 3-4 штуки
- морква – 2-3 штуки
- свіжоморожені рапани – 300 г
- сіль – 3 г
- перець мелений – 1 г
- соняшникова олія – 100 г.
Спосіб приготування
Готуємо інгредієнти. Баклажан очищаємо від шкірки і нарізаємо соломкою. Якщо це один великий овоч, цілком достатньо розрізати його посередині, а частини нарізати соломкою. Якщо у Вас дрібні баклажани, їх краще взяти кілька. Готовий продукт необхідно прожарити на сковороді до готовності.
Промиваємо перець, розрізаємо на дві частини і виймаємо серцевину. Половинки також нарізаємо соломкою.
Очищаємо сковороду від баклажанів, додаємо соняшникової олії і прожарюємо перець. Готовий перець додаємо до баклажанів.
Знімаємо з моркви шкірку і шаткуємо тонкою соломкою.
Аналогічно прожарюємо на середньому вогні до готовності. Як тільки вона стане м’якуватою, перекладаємо її до інших овочів.
Рапани розморожуємо і відварюємо в підсоленій воді. Зверніть увагу, морепродукт повинен прокипіти не більше 2 – 3 хвилин, інакше м’ясо стане дуже жорстким. Злегка прожарюємо близько 1 хвилини.
- Всі складові викладаємо в глибоку миску і добре перемішуємо. Салат злегка подсаливаем і додаємо трохи перцю. Розкладаємо салат на тарілки для подачі, прикрашаємо зеленню. Вживати салат краще в теплому вигляді. Смачного!
Господині на замітку:
- Якщо вам здається, що в салаті з морепродуктів і овочів не вистачає кислих ноток, додайте 2 стиглих томата, подрібнених кубиками або соломкою.
- Приємний смаковий відтінок салату додасть соєвий соус (його можна додати в кількості двох ст. Ложок).
- Приготуйте теплий салат з баклажанами і куркою, рапани адже не так рідко бувають на вашій кухні.