Смачна, жирна, ситна, рум’яна і ароматна домашня ковбаса зі свинини – найкраща закуска на будь-якому столі, здатна затьмарити всі делікатеси. Особливо добре така ковбаса виходить в мультиварці. Готуйте з любов’ю, їжте із задоволенням!
Як ви ставитеся до домашньої ковбаски, яка тільки що шкворчать, підрум’янюючи свої боки, поширюючи незвичайний запах по всій квартирі, а тепер лежить на тарілці перед вами? Я дуже навіть позитивно! Який це смачний делікатес, ніяка будь-яка магазинна ковбаса, навіть найдорожча, не зможе його затьмарити. Натур продукт! Ви думаєте, що готувати домашню ковбасу важко і довго? Дурниці, ви дуже помиляєтеся. Читайте рецепт, і сміливо готуйте! Тим більше це чудова закуска не тільки в звичайний день, але і на новорічний стіл.
Складові:
- м’ясо свинини – 1,5 кг
- часник – 3-4 зубчики
- пажитник – 1 ч. л.
- лавровий лист – 2 листочка
- чорний перець – горошок – 1 ч. л.
- коріандр (насіння) – ½ ч. л.
- сіль за смаком
- холодна кип’ячена вода – 120 мл
- черева – близько 1,5 метра
- рослинне масло (для смаження) – 2 ст. л.
приготування:
- Свинину помити, нарізати невеликими шматочками зі стороною близько 5-7 сантиметрів. Скласти у велику чашку.
- Часник почистити, помити і дрібно натерти на тертці або подрібнити за допомогою Часничниці.
- Приготувати суміш спецій для домашньої ковбаси. Для цього в лавровий лист поламати, скласти в кавомолку, додати туди ж чорний перець – горошок, насіння коріандру, пажитник і подрібнити.
- Приготовану суміш спецій додати в чашку з нарізаною шматочками свинини, додати дрібно натертий часник, за смаком сіль, налити холодну кип’ячену воду і ретельно вимішати.
- Накрити чашку з інгредієнтами для домашньої ковбаси кришкою і виставити на холод на 5-6 годин.
- Череву помістити в невелику чашку, додати 1 чайну ложку соди, залити холодною водою і залишити на 1 годину. Потім череву добре промити.
- Один кінець черева добре зав’язати ниткою. Набити череву приготованим охолодженим м’ясом. Якщо у Вас є спеціальна насадка на м’ясорубку, то використовуйте її. А якщо ні, то через «воронку», зроблену з пластикової пляшки. При набиванні черева необхідно протикати її голкою по всій довжині.
- Якої довжини повинна бути ковбаса, вирішуйте самі. Можна сформувати одну довгу ковбасу, звернувши її «кільцем». А можна сформувати кілька маленьких ковбасок, кожен раз перев’язуючи череву, наприклад, через 15 сантиметрів.
- Сформовану ковбасу помістити в в мультіварочную вставку – пароварку.
- У мультіварочную каструлю, налив в неї 6 мультіварочних склянок води, встановити в мультиварку. Потім поставити вставку – пароварку з сформованої ковбасою. Закрити кришку мультиварки, включити її, виставити режим «На пару», час – 1 година 15 хвилин.
- Після звуку про закінчення приготування відкрити кришку мультиварки і дістати ковбасу, остудити.
- Налити на дно чистої і сухої мультіварочной каструлі рослинне масло, укласти приготовану на пару ковбасу, встановити в мультиварку, закрити кришку мультиварки, включити її, виставити режим «Жарка / випічка», час – 20 хвилин. Після закінчення 10 хвилин, обережно, щоб не пошкодити оболонку, перевернути ковбасу, закрити кришку мультиварки і продовжити обсмажування до зарум’янювання. Смачного!
Господині на замітку:
- Для приготування домашньої ковбаси краще вибирати свинину пожирнее, можна, наприклад, взяти пашину.
- Сформовану сиру ковбасу можна заморозити, загорнувши в харчову плівку, а при необхідності розморозити і приготувати.
- Черева – це натуральна оболонка з кишок свині, баранини, яловичини.
- Для приготування домашньої ковбаси можна використовувати курятину (ось рецепт курячої ковбаси), а також суміш свинини з яловичиною або бараниною.