Салат з баклажанів з майонезом і зеленою цибулею я спробувала вперше у подруги в гостях – це дивно смачно! Не менш здивував мене і список компонентів.
Цей рецепт салату присвячується любителям баклажанів. У сезон збору врожаю цього овоча можна експериментувати і готувати смачні страви постійно.
Простий, але дуже смачний салат з печених баклажанів готується з додаванням всього двох інгредієнтів і банального майонезу. Відомо, що синенькі потрібно перед вживанням обов’язково піддавати термічній обробці. І в нашому випадку це запікання в духовці.
Складові:
- баклажани – 3 шт.
- зелена цибуля – 5 пір’я
- майонез – 2-3 ст.л.
Спосіб приготування:
Включаємо духовку на 200 градусів. Промиваємо все баклажани і проколюємо кожен плід виделкою в декількох місцях. Мокрі сині викладаємо на деко і відправляємо в духовку запікатися при встановленій температурі 20-30 хвилин. За цей час овоч повинен стати м’яким. Виймаємо запечені плоди і даємо їм охолонути. Потім знімаємо з кожного шкірку.
Нарізаємо баклажани кубиками невеликого розміру.
Зелену цибулю рубаємо дрібно і додаємо до попередньої нарізці.
Заправляємо салат з печених баклажанів майонезом до смаку. Рекомендую приготувати цей соус в домашніх умовах. Буде дуже смачно і не шкідливо.
- Перемішуємо блюдо і можна подавати його на стіл.
Господині на замітку:
- Зелену цибулю можна замінити ріпчастою, але тоді краще використовувати для салату ще й свіжу зелень (петрушку або кинзу), щоб вона зробила блюдо яскравіше.
- Салат можна подавати як бутербродну масу, особливо добре гармоніювати він буде з тостами, грінками, лавашем. Також їм можна наповнити тарталетки для фуршету. Або можна ускладнити рецепт і зробити паштет з баклажанів за цим варіантом http://na-vilke.ru/pashtet-iz-baklazhanov.html.
- При бажанні ви можете внести в рецепт салату з баклажанів доповнення у вигляді смажених грибів або волоських горіхів. В такому випадку блюдо стане ще ситніше і смачніше.
- Любителям часнику можу порекомендувати додати один роздавлений зубок в посуд з салатом.
- Запекти баклажани можна не тільки в духовій шафі, але і в мультиварці. Для цього в суху чашу потрібно укласти нечищені плоди. Включити режим «Випічка», встановивши час 40 хвилин. Запікати з одного боку хвилин 15-20, потім перевернути і піч ще стільки ж.
- Якщо вам не подобаються запечені баклажани, їх можна відварити в підсоленій воді або на пару, попередньо очистивши від шкірки.
- Заготовити запечені овочі можна на зиму в морозильній камері, щоб в холодну пору не відмовляти собі в задоволенні готувати салат з баклажанів. Запечіть в духовці зазначеним вище способом плоди. Потім зніміть шкірку і помістіть в герметичний пакет або контейнер, заморозьте. Взимку необхідно розморозити і використовуйте за призначенням.