Салати з руколою зараз популярні. Цю травичку з перцевим смаком в даний час прийнято додавати в багато овочеві салати. Ось і я пропоную взяти свіжу ніжну весняну редиску, доповнити її арахісом і оригінальною заправкою. І приготувати смачний весняний салат з редису і руколи. Почнемо.
Складові:
для салату:
- редис – великий пучок
- рукола – великий пучок
- арахіс – 100 г
- кріп і петрушка
для заправки:
- оливкова олія – 2 столові ложки
- соєвий соус – 3 столові ложки
- мед – 1 столова ложка
- лимонний сік – 1 столова ложка
- суміш різних перців
для прикраси салату:
- яйця перепелині – 3 шт
- бальзамічний соус
- лимонна цедра.
Рецепт приготування
Редис потрібно добре вимити. До речі, якщо у редиски багато ніжних і маленьких листочків, їх спокійно додавайте в салат, вони нагадують салатні листя.
Наріжте редис крупно.
Рукколу ретельно вимийте в великій кількості води, і добре струсіть її.
Всипте рукколу до редисці.
Додайте кріп і петрушку до решти інгредієнтів.
Зробіть заправку для нашого салату з редискою і руколою. Для цього візьміть глибоку невелику ємність і віночок, налийте туди оливкова олія.
Додайте соєвий соус і сік, вичавлений з лимона.
Приправте сумішшю перців.
І ще вам буде потрібно мед рідкий. Добре все збийте віночком в емульсію.
Очистіть, попередньо зварені в мішечок перепелині яйця. До речі, це справа смаку, до якого стану варити яйця.
Вилийте заправку в ємність з салатом.
Ніжно перемішайте руками салат з редису і руколи.
Подавати це блюдо потрібно порційно, візьміть красиві тарілочки і викладіть салат.
Арахіс смажений буде чудово доповнювати свіжі овочі. Потрібно всипати його в ступку, і подрібнити, великими шматочками.
Посипати арахісом салат зверху.
Яєчко перепелине розламати і покласти на самій верхівці салату з редиски і руколи, це буде красиво.
Аромат свіжості додасть цедра лимона.
- Ну і кінцевий завершальний штрих – це бальзамічний соус. Салат з редискою і руколою з арахісом готовий, насолоджуйтеся легким і смачним салатом.