Прихильники домашньої їжі по достоїнству оцінять курячий рулет, зроблений з грудки з сиром і горохом. Рулет гарний в розрізі, має ніжний смак. Подавати його можна з овочевим гарніром, французьким або часниковим соусом.
Рулет з курячої грудки в духовці готують майже в кожній родині на Новорічні свята. Ось тільки начинка у всіх різна. Краще для рулету використовувати філе курки, хоча непогано підійде і вирізка з стегнової частини птиці, як в рецепті рулету з фісташками.
Я готую так: розрізаю філе уздовж на пару пластин і в них загортаю начинку. Щоб рулет виглядав апетитно і урочисто, зробимо начинку яскравою, з зеленого горошку і шматочків сиру. Запікати рулет можна в фользі, в рукаві, в формі з кришкою. Курячий рулет виходить ніжним, соковитим і святковим.
Складові:
- свіжа куряча грудка – 700 г
- зелений горошок консервований – 250 г
- сир твердого сорту – 100 г
- гірчиця французька – 1 ч. л.
- сік лимона – 1 ст. л.
- перець чорний мелений, спеції для курки, сіль мелена – на смак
- яйце куряче – 1 шт.
- майонез жирний – 1 ст. л.
- крохмаль картопляний – 1 ч. л.
Спосіб приготування
- Курячі грудки можна купити на кістки або вже порізані філе. Зелений горошок можна використовувати і свіжий, і заморожений, тільки його краще заздалегідь розігріти. На крайній випадок підійде звичайний консервований.
- Відрізаємо широким, гострим ножем спочатку два шматочки курячого філе від кістки. Обрізаємо пленочки. Кожне філе розрізаємо на три частини вздовж, щоб вийшли тонкі відбивні. Складаємо порізане філе в миску, потрібно його замаринувати. Поливаємо його лимонним соком, додаємо мелену сіль, чорний мелений перець і приправу для курки, вона продається в одному пакетики, для будь-яких курячих страв. Якщо є французька гірчиця, вам пощастило, вона надає курячому філе вишуканий аромат, якщо немає, можна на кінчику ножа додати звичайної, гострої.
- Добре втираємо спеції і лимонний сік в шматочки курячого філе і на 30 хвилин накриваємо тарілкою, можна залишити їх на столі, маринуватися. Зливаємо сік з банки з консервованим горошком. Пересипаємо його в чашу для блендера.
- Перебиваємо горошок до стану пюре. Вбиваємо яйце свіже, наливаємо майонез і трохи солі додаємо.
- Знову все блендером перебиваємо, щоб вийшов мус. Сир твердого сорту ріжемо на маленькі кубики, можна і плавлений додати, теж смачно. Щоб начинка добре загусла і красиво виглядала в рулеті, додамо ложку картопляного крохмалю.
- Перемішуємо мус з горошку і крохмаль з сиром. Начинка готова. Відрізаємо шматок харчової плівки і викладаємо промариноване куряче філе тонким шаром прямокутним, ну щоб просвітів не було.
- По центру ложкою викладаємо начинку.
- Формуємо за допомогою плівки харчової курячий рулет. Начинка повинна бути всередині. Зав’язуємо краю рулету щільно. Викладаємо курячий рулет на лист фольги.
- Запаковуємо курячий рулет у фольгу, щоб не було отворів. Рулет готується у власному соку. На деко духовий викладаємо курячий рулет у фользі. Встановлюємо температуру – 180 градусів. Час приготування – 40 хвилин. Через час відкриваємо духовку, розпаковуємо курячий рулет і в харчовій плівці нехай трохи охолоне, щоб краще нарізався. Рулет з курячої грудки з сиром готовий.
Господині на замітку:
- Начинкою також можуть служити курячі яйця (зварені цілком або у вигляді смажених пластинок омлету), шматочки грибів, овочів (наприклад, морква або болгарський перець). Ось рецепт курячого рулету з печерицями.
- Начинка з зеленого горошку стане ще яскравіше, якщо додати в неї рубану зелень петрушки або кропу.