Серед множинних варіацій приготування «Мімози» окремо слід відзначити саме рецептуру, що припускає додавання курки. Ніжне куряче філе створює незвичайний смак. Салат мімоза з куркою і грибами виходить менш калорійним, ніж класичне блюдо, але більш насиченим і звичайно ж оригінальним.
Салат мімоза з картоплею
Найпростіша з рецептур. Таке блюдо виходить особливо легким, можна навіть сказати дієтичним. Куряче м’ясо разом з вареними овочами створюють незвичайний смак, який надає «Мімоза» щось особливе.
Будуть потрібні:
- 400 гр. темного м’яса курки;
- пара картоплин;
- пара молоденьких Морковін;
- 1 звичайна цибулина;
- 3 яйця;
- 100 гр. майонезу.
Мімоза салат з картоплею:
- Ніжки курки промиваються, видаляються наявні пір’ячко і тільки після цього відварюються хвилин двадцять. У процесі варіння обов’язково потрібно знімати Вівчарик, яка утворюється.
- Коли до готовності курки залишається хвилин п’ять, воду слід трохи посолити.
- Окремо відварюються овочі та яйця.
- Після відварювання яйця заливаються холодною водою і в ній студії. Тільки після повного остигання їх необхідно очистити від властивої їм шкаралупи, жовток відділяється від білка і окремо ці компоненти натираються на тертці.
- Остигнули моркву і картоплю необхідно очистити і натерти також окремо на тертці.
- З курячих ніжок знімається шкірка, м’ясо відділяється від невеликої кісточки і тільки потім вже нарізається мініатюрними кубиками.
- Лук очищається від тієї лушпиння, яка для нього властива і нарізається крихітними шматочками. Лише в подрібненому вигляді він заливається окропом і настоюється хвилин п’ятнадцять, після закінчення який вода зливається, а він віджимається від залишків рідини.
- Формування салату починається з викладання подрібненого курячого м’яса, яке відразу ж покривається шаром яєчних білків.
- Слідом за білками в блюдо перекладається морква і рясно, але не надто, змащується майонезом.
- Тепер викладається цибулю і на нього картоплю.
- Картопляний шар теж покривається майонезом і присипається яєчними жовтками.
- Готовий продукт настоюється з пів годинки в холодильнику і його вже можна подавати на стіл.
Можливо вас також зацікавлять і інші рецепти смачних салатів, наприклад, простий олів’є або цезар з куркою, які можете знайти на нашому сайті.
Салат мімоза з картоплею і сиром
Поєднання курячого філе і сиру – це щось неймовірне. «Мімоза» виходить не тільки чудово смачною, але і ситної. Таке блюдо за своїми смаковими якостями перевершує навіть горезвісне «Олів’є».
Будуть потрібні:
- 400 гр. куряче філе;
- 4 яйця;
- 1 звичайна цибулина;
- пара молоденьких Морковін;
- 100 гр. сиру;
- пара картоплин;
- 100 гр. майонезу.
Салат мімоза з сиром рецепт:
- Куряче філе спочатку необхідно відварити, після чого остудити і крихітними кубиками нарізати.
- Відварюється також картопля, яйця і моркву.
- У готовому вигляді яйця слід залити холодною водою і залишити остигати. Лише в охолодженому вигляді вони чистяться від властивої тільки їм шкаралупи, жовток і білок окремо один від одного натираються.
- З цибулі знімається властива йому лушпиння і він відразу ж дрібненько нарізають. Уже нарізаним він заливається окропом і настоюється хвилин десять. Тільки після витримки воду можна злити, а цибулю віджати.
- Остигнули овочі слід очистити і натерти на тертці.
- Сир природно теж потрібно натерти.
- Першим в блюдо викладається куряче філе і змащується майонезній сіточкою.
- Далі необхідний шар білка і моркви, після чого знову потрібно змастити блюдо майонезом.
- Тепер уже можна викласти і цибулька, а слідом за ним і картопля.
- Салат ще раз змащується майонезом і присипається сиром.
- У вигляді своєрідного прикраси виступають яєчні жовтки.
Наші читачі також готують цезар з капустою і курячим м’ясом і грецький салат з куркою, які також прості в приготуванні і не заберуть багато часу.
Салат мімоза з куркою рецепт
Це вже не класичний листковий салат, а зовсім нове, розкішне блюдо, хоч назва при цьому і залишається незмінним. Грибний аромат якнайкраще вписується в загальну картину. Такий шедевр просто не може залишитися поза увагою в період будь-якого застілля.
Будуть потрібні:
- 3 яйця;
- пара картоплин;
- 400 гр. куряче філе;
- 1 звичайна цибулина;
- 200 гр. грибів;
- 100 гр. сиру;
- 100 гр. майонезу;
- 50 гр. сметани.
Салат мімоза рецепт з куркою:
- Філе курки обов’язково відразу відварюється, студії та тільки після цих маніпуляцій дуже дрібненько ріжеться.
- Картопля теж необхідно відварити, остудити і очистити. На завершення його залишається натерти на тертці.
- Яйця в окремому посуді відварюються, після чого заливаються дуже холодною водою і в ній студії. Лише повністю остиглими вони очищаються від тієї шкаралупи, яка їм властива, а білок відокремлюється від жовтка.
- Жовток і білок натираються окремо.
- Лук обов’язково очищається від властивої йому лушпиння, промивається і малесенькими кубиками нарізається.
- Грибочки перебираються, нарізаються на тоненькі пластинки і проварюються в зовсім трохи присолені воді. Після варіння вода зливається, а самі гриби студії.
- На тертці натирається сир, змішується з майонезом і сметаною і трохи плавиться в мікрохвильовій печі.
- Всі компоненти діляться навпіл, так як кожного з них необхідно буде не один, а цілих два шари.
- Процес формування «Мімози» починається з картоплі, який змащується тим соусом, який тільки що був приготований.
- Тепер викладаються гриби і покриваються куркою.
- На курку рівномірно розподіляється цибулю і обробляється соусом.
- Тепер слід викласти яєчні білки і ще раз змастити блюдо соусом.
- На білки викладається картопля і соус.
- Знову гриби, курка, цибуля і соус.
- Завершальними елементами мімоза з сиром шари йдуть жовтків.
Радимо також спробувати гранатовий браслет з куркою і грибами.
Салат мімоза покроковий рецепт з огірками
Що може бути більш оригінальним, ніж додавання в «Мімозу» курки і грибів? Тільки присутність в ньому ще й солоного огірочка. Ось ця рецептура дійсно особлива, таке блюдо викличе справжній фурор серед гостей.
Будуть потрібні:
- 400 гр. грудки курки;
- 4 яйця;
- пара солоних огірочків;
- 200 гр. меленьких печериць;
- 1 звичайна цибулина;
- пара картоплин;
- пара молоденьких Морковін;
- 100 гр. майонезу.
Як робити мімозу – етапи готування:
- Грудка курки попередньо відварюється, після чого відразу ж студії і нарізається мініатюрними шматочками.
- Овочі разом з шкіркою відварюються, після чого студія, очищаються і натираються на тертці.
- Яйця проварюються, заливаються холодною водою і в ній студії. Тільки абсолютно остиглими їх слід очистити від шкаралупи, яка для них властива, жовток і білок натерти по черзі в різні посудини.
- Огірки можна або натерти, або просто як можна дрібніше нарізати.
- Лук просто чистять і нарізають дуже дрібненько.
- Печериці ріжуть пластинками і прожарюють разом з дрібненько нарізаним цибулькою.
- Морква, як і картопля відварюється, студії та на тертці натирається.
- Першим шаром викладається картопля і змащується сіточкою з майонезу.
- Тепер черга курочки, її потрібно рівномірно розподілити по страві і теж змастити.
- Курку покривають огірки і майонез.
- Далі йдуть добре прожарені і остиглі гриби з цибулькою.
- На них викладається морква і змащується.
- Тепер вже кладеться білок, рясно змащується і не менш рясно присипається жовтками.
Мімоза з куркою і рисом
Додавання рису в такий салат не новина, його використовують навіть при приготуванні класичного варіанту. Але саме він сприяє тому, що готовий продукт виходить і ситним, і одночасно повітряним.
Будуть потрібні:
- 200 гр. куряче філе;
- пара картоплин;
- пара молоденьких Морковін;
- 100 гр. вже відвареного рису;
- пара цибулин;
- пара солоненьке огірочків;
- 100 гр. майонезу.
Мімоза з картоплею:
- Спочатку потрібно відварити картоплю, моркву і філе курки.
- Відварене і остигле філе нарізається якомога дрібніше, при бажанні його можна і подрібнити на м’ясорубці.
- Овочі теж остигають і тільки після цього очищаються, і натираються на тертці.
- Лук відразу необхідно очистити від властивої йому лушпиння і крихітними кубиками нарізати.
- Огірочки необхідно просто нарізати і віджати надлишки рідини.
- Рис відварюється в підсоленій воді і потім промивається.
- Починається формування салату як такого. На салатницю переміщається курка і відразу ж покривається цибулею.
- Цибулевий шар змащується майонезом.
- Тепер уже можна викласти подрібнені огірки.
- На огірки кладеться відварна морква і знову блюдо змащується майонезом.
- На морква рівномірно розподіляється картопля і теж змазується.
- Тепер всі верстви повторюються і в тій же послідовності змащуються, поки все компоненти не витратяться.
- Завершує цю композицію шар рису і рясно змащується майонезом.
- Прикраса в даному випадку залишається на розсуд господині. Це може бути і зелень, і дрібно натертий рис, і подрібнені яйця, і оливки, і навіть чіпси. Це вже кому як подобається.
Блюдо в якому присутній відварна курка – це не просто салат мімоза з сиром і маслом, а дивовижна композиція, яку кожна господиня може обіграти по-своєму. Починаючи від елементарного – прикраси, до більш складного – додавання компонентів і їх комбінування. В таких стравах будуть доречні зовсім незвичні продукти. Часто в них додають яблука, консервовану кукурудзу або горошок, навіть курку можна використовувати не відварну, а копчену. Тут вже є де розгулятися фантазії.
Головне при цьому не боятися експериментувати і кожен раз на столі буде нова, вишукана і неповторна варіація звичайнісінькою на перший погляд «Мімози». Такі експерименти завжди будуть оцінені по достоїнству не тільки рідними і близькими, а й навіть самими вибагливими гостями, яким буває так складно догодити. Салат мімоза з сиром і вершковим маслом і куркою припаде до душі всій вашій родині.