Звичайний вінегрет готують з коренеплодів і масляної заправки, причому овочі використовуються варені і сирі, звідси виникає баланс між продуктами, і страва не стає нудним. Але багато хто не люблять пісні закуски, тому можна приготувати вінегрет з оселедцем, який буде трохи нагадувати відомий всім салат «Під шубою. Вибрати рецепт вінегрету з оселедцем ви можете з нашої статті. Вінегрет з оселедцем рецепт простий у приготуванні і не вимагає особливих умінь.
Вінегрет з червоною рибою
Ця страва за смаком виходить досить вишуканим, багатим, бо в складі є благородний продукт – риба сімейства лососевих. Відмінний варіант, щоб порадувати близьких. Вінегрет з капустою готується недовго, витрат великих не представляє, адже більшість продуктів можна знайти у себе вдома.
На вінегрет з сьомгою потрібно:
- Буряк – 220 г;
- Морква – 190 г;
- Картопля – 240 г;
- Горох консерви – 190 г;
- Маринована капуста – 290 г;
- Сьомга малосоленая – 340 г;
- Сіль – 4 г;
- Пісне масло – 70 г.
Вінегрет з сьомгою рецепт:
- Коренеплоди помити, відварити. Потім остудити, очистити від шкірки і нарізати кубиками.
- Рибу відокремити від шкіри, перевірити на наявність кісток в філе, порізати на шматочки.
- Відкрити банку з горошком, вилити всю рідину.
- У миску викласти всі продукти, додати трохи солі за смаком.
- Полити олією і перемішати.
- Дати салату трохи настоться, а після подавати до столу.
Вінегрет з оселедцем рецепт
Салат з оселедцем досить простий за смаком і знайомий усім. Для приготування особливого вінегрету також стати в нагоді яблуко, яке додасть закусці свіжий смак і аромат.
На вінегрет з оселедцем потрібно:
- Буряк – 230 г;
- Оселедець солона – 360 г;
- Яблуко – 160 г;
- Цибулина – 90 г;
- Картопля – 260 г;
- Морквина – 210 г;
- Сік половинки лимона;
- Гілочки кропу – 35 г;
- Пісне масло – 70 мл;
- Гірчиця з зернами – 25 г;
- Яблучний оцет – 15 мл;
- Сіль – 7 г;
- Цукор – 4 м
Рецепт вінегрет з оселедцем:
- Коренеплоди помити, відварити. Потім остудити, очистити від шкірки і нарізати кубиками.
- Оселедець очистити від шкіри, відокремити нутрощі і голову. Коли хребет з основними реберними кістками виймуть, потрібно перевірити, чи не залишилися всередині дрібні кістки, які можуть бути небезпечними при попаданні в їжу. Порізати чисте рибне філе на кубики.
- Яблуко потрібно брати твердого сорту, з соковитою і кислої м’якоттю. Промити плід під струменем води, почистити від шкірки, нарізати на шматочки.
- Цибуля ріпчаста очистити від лушпиння, нашаткувати на дрібні сегменти. Вичавити сік з лимона, залити їм масу, залишити маринуватися. Після того, як пройде деякий час, не варто виливати фруктовий маринад, можна додати його в блюдо.
- Для того, щоб приготувати заправку для «вінегрет», потрібно змішати з маслом зернову гірчицю, посипати сіллю і додати цукор. Вилити яблучний оцет. Добре перемішати.
- Скласти всі інгредієнти в підготовлений салатник, додати соус і перемішати.
- Подавати до столу, коли блюдо настоїться, через кілька годин.
- Прикрасити можна зеленню і шматочками оселедця.
Як робити вінегрет рецепт з рибою
Що може бути простіше, ніж відкрити банку готової рибної консерви, додати її в салат, і блюдо перетвориться і заграє новими смаками. Нічого додатково нарізати, очищати не потрібно, а закуска отримає насичений смак. Огірковий вінегрет – відмінний варіант, коли ніколи витрачати багато часу на приготування вечері.
Інгредієнти (на 4 порції):
- Консервована риба – 340 г;
- Буряк – 230 г;
- Картопля – 260 г;
- Морквина – 190 г;
- 2 яйця курки;
- Зелені корнішони – 160 г;
- Зелень цибулі – 45 г;
- Сіль – 4 г;
- Пісне масло – 20 мл.
Вінегрет з рибою рецепт:
- Зварити до розм’якшення, прямо в шкірці, овочі, потім остудити і очистити.
- Окремо нарізати буряк і картоплю з морквою.
- У миску з нарізаною буряком додати трохи олії, щоб шматочки вкрилися оболонкою і не зафарбовували все блюдо.
- Рибні консерви відкрити, злити маринад, зі шматочків риби дістати хребет, на саму м’якоть розім’яти виделкою або нарізати на невеликі шматочки.
- Відварити курячі яйця круто, остудити, очистити від шкаралупи, порізати невеликими шматочками.
- Свіжі маленькі огірочки обполоснути і порізати кубиками.
- Зелень промити в холодній воді, порізати дрібно.
- Змішати продукти в салатниці, додати сіль і масло, перемішати.
Салат вінегрет з вареною рибою
Цей салат відмінно підійде тим, хто сидить на дієті за станом здоров’я або просто, стежить за фігурою. У складі відварна риба. Краще взяти пісну тушку, білих сортів. Процес приготування досить цікавий, ємний і складний, але спробувати варто, так як частування виходить дуже смачним.
Необхідні продукти (на 4 порції):
- Риба білих сортів – 370 г;
- Картопля – 190 г;
- Мариновані огірки – 120 г;
- Томат – 170 г;
- Морква – 180 г;
- Буряк – 210 г;
- Майонез – 80 мл;
- Соус «Південний» – 45 мл;
- Сіль – 6 м
Етапи приготування:
- Зварити картоплю, моркву і буряк до стану готовності, але перед цим варто промити овочі. Після того, як продукти охолонуть, потрібно очистити їх від верхнього шару, порізати на невеликі шматочки.
- Рибку потрібно порізати на шматочки, відмінно взяти вже готове філе. Зварити до готовності в бульйоні з сіллю і листом лавра.
- Коли риба звариться, необхідно нарізати її.
- Помідори очистити від шкірки за допомогою окропу, порізати на шматочки, відокремивши внутрішні насіння.
- Мариновані огірки подрібнити кубиками.
- У майонез додати соус «Південний», добре перемішати.
- Всі продукти, змішати в салатниці з заправкою.
РАДА: Щоб желе легко відстало від форми, можна попередньо змастити її олією без запаху або потримати кілька секунд в гарячій воді.
Вінегрет з оселедцем рецепт з грибами
Ця страва виходить прекрасним на смак, особливо сподобається тим, хто любить пікантні закуски. Можна готувати на будь-який святковий вечір, так як презентація і аромат дуже відрізняються від звичайного «вінегрет».
На класичний вінегрет з оселедцем треба:
- Рибне філе – 320 г;
- Буряк – 240 г;
- Картопля – 260 г;
- Зелені корнішони – 140 г;
- Солоні гриби – 90 г;
- Оливки – 80 г;
- Зерниста гірчиця – 30 г;
- Цукровий пісок – 6 г;
- Лляна олія – 60 мл;
- Сіль – 6 г;
- Винний оцет – 15 мл.
Як приготувати вінегрет з оселедцем:
- Відварити до готовності овочі, почистити і нарізати на кубики.
- Рибу зварити в підсоленій воді, порізати на сегменти.
- Корнішони свіжі нарубати.
- Печериці і оливки відкинути на друшляк, дочекатися поки стече зайва рідина. Порізати на шматочки.
- Змішати з лляною олією гірчицю, сіль, цукор і винний оцет.
- Змішати продукти, заправити підготовленим соусом, перемішати.
- При бажанні можна прикрасити закуску свіжою зеленню і шматочками овочів.
Вінегрет з кількою виходить дуже ситним і смачним. Відмінний варіант, щоб нагодувати велику, голодну сім’ю або компанію друзів. Плюс до всього, салат дуже корисний, вміст вітамінів в сирих і варених овочах досить велике, головне – застосувати правильну теплову обробку.