Найчастіше в процесі приготування салату «Наречена» використовується копчене куряче м’ясо. Безумовно, з цим компонентом блюдо виходить ароматним, ситним і смачним. Але з відвареним філе закуска легша, дивовижно ніжна. Та й калорійність істотно мінімізується. Салат «Наречена» з куркою і ананасом буде виграшно виділятися серед інших закусок на столі.
Салат наречена з вареною куркою
Буряк, присутня в цьому варіанті страви, є його серцем, яскравим забарвленням. Ніжне куряче м’ясо в поєднанні з коренеплодом стає надзвичайно ніжним, вишуканим і при цьому дивно смачним. Зберігається і необхідна для закуски легкість, а приємна бурякова солодкість лише підкреслює досконалість ніжного салату «Наречена».
На рецепт салату наречена потрібно:
- 300 гр. курячого м’яса;
- 1 цибулина;
- 2 картоплі;
- 1 буряк;
- 2 яйця;
- 50 гр. сиру;
- 20 гр. горіхів;
- 1/2 лимона;
- 1/4 ч. Л. цукру;
- 1/4 ч. Л. солі;
- 200 гр. майонезу.
Як приготувати салат наречена з куркою:
- Лук чистять, дрібно нарізають і потім маринують в лимонному соці з додаванням цукру і солі протягом півгодини. Потім масу віджимають від зайвої вологи.
- Картоплю помити, проварити, потім остудити, очистити і натерти на тертці з великими отворами.
- На дно блюда першим поміщається подрібнений картопля, який потрібно просочити майонезом, як і всі наступні за ним шари.
- Проварити, тільки не в звичайній воді, а трохи підсоленій і з додаванням спецій за смаком потрібно куряче філе, потім остудити і дрібно нарізати. Викласти м’ясо на картоплю.
- Тепер черга лука, який треба розподілити на поверхні салату.
- Аналогічно картоплі, миють і проварюють буряк, теж студії і чистять. На тертці подрібнюють і поміщають поверх лука.
- Яйця відварюють круто, охолоджують, очищають від шкаралупи. Потім натирають на терці і викладають на буряк.
- Залишається присипати все подрібненим на тертці сиром, промазати майонезом і прикрасити горішками.
- Блюдо поміщається в холодильник і настоюється близько 2 годин.
Важливо! Щоб буряк не пустила багато соку в салаті і не офарбила нижні шари, коренеплід потрібно натерти заздалегідь, потім добре віджати і вже після цього викладати до решти продуктів.
Салат наречена з куркою рецепт
Блюдо виходить особливо ніжним і сонячним завдяки використанню в процесі приготування моркви. Така наречена виходить святкової і ніжною. При цьому смак настільки яскравий і насичений, що не відразу і повіриш в те, що створено салат зі звичайнісіньких продуктів.
Будуть потрібні:
- 250 гр. курячого м’яса;
- 1/4 ч. Л. солі;
- 2 картоплі;
- 1 морквина;
- 4 яйця;
- 1 цибулина;
- 40 гр. зелені;
- 150 гр. сметани.
Рецепт салату наречена з куркою:
- Курку проварюють в трохи підсоленій воді. Причому занурюють м’ясо не в холодну, а вже в киплячу воду. Варити необхідно до повної готовності.
- Картопля і морквину потрібно помити, обсушити, обернути в харчову фольгу і помістити в духовку для запікання.
- Приготовлені овочі остуджують, чистять, після чого натирають на терці.
- Куряче філе остуджують і нарізають шматочками.
- Яйця відварюють круто, охолоджують, очищають від шкаралупи. Потім натирають на терці.
- Лук чистять, дрібно нарізають і обов’язково обдають окропом, потім віджимають.
- Салат викладають шарами, обов’язково кожен з них просочують сметаною.
- Першою на блюдо поміщають дрібно нарізане куряче м’ясо, а слідом за ним уже картопля.
- Залишається викласти моркву і цибулю.
- Рівномірно розподіляють по всій поверхні закуски терті яйця.
- Зелень промивають, обривають листочки і прикрашають ними вийшла композицію.
Порада: замість курячого м’яса можна використовувати свинину, індичку або телятину. Іноді в наречену додають навіть рибу.
Салат з курячим філе і яйцями
Цей салат сам по собі дивно ніжний і свіжий. Але, присутність в складі яблука, змушує блюдо розкритися і стати досконалим. Простий кислуватий фрукт надає нареченій незвичайну яскравість смаку.
Будуть потрібні:
- 200 гр. курячого м’яса;
- 4 яблука;
- 4 цибулини;
- 4 яйця;
- 200 гр. майонезу.
Салат наречена рецепт з куркою:
- М’ясо промити, обрізати плівки і відварити в трохи підсоленій воді.
- Відварити потрібно також картопля і яйця.
- Після варіння всі продукти повинні добре охолонути.
- Куряче м’ясо нарізати на кубики поменше.
- Картоплю очистити і, використовуючи крупну тертку, натерти.
- Яйця звільнити від шкаралупи і вже на дрібній тертці подрібнити.
- Яблука помити, зрізати шкірку, вирізати серцевину, нарізати тонкою соломкою.
- Лук чистять від лушпиння та дрібно шаткують.
- Салат викладають порційно, в окремі маленькі салатники.
- Першим укладають м’ясо, яке, як і всі інші верстви, потрібно просочити майонезом.
- Потім поміщають яблука і цибулю.
- Посипати салат яйцем і за бажанням прикрасити зеленню.
Порада: щоб яблука не потемніли і виглядали в страві презентабельно, їх рекомендується трохи скропити соком лимона. Така нехитра процедура запобіжить потемніння фруктів і додасть їм більш вишуканий смак.
Салат наречена з куркою і грибами
Ця рецептура точно відрізняється від всіх інших. І навіть не тому, що серед компонентів присутній ананас і гриби. Особливість ще і в тому, що всі продукти змішуються, а не викладаються у вигляді окремих шарів. Дуже зручно в тому випадку, коли гості на порозі.
Будуть потрібні:
- 300 гр. м’яса курки;
- 200 гр. сиру;
- 200 гр. горіхів;
- 1 морквина;
- 70 гр. ананасів в баночці;
- 200 гр. маринованих шампіньйонів;
- 1 зубок часнику;
- 200 гр. майонезу.
Салат наречена як приготувати:
- Куряче м’ясо миють, обрізають плівки і проварюють, потім студії, подрібнюють на тонкі смуги.
- Ядра горіхів рубають ножем.
- Сир натирають на дрібній тертці.
- Морквина миють, чистять і натирають на тертці для страв по-корейськи.
- Печериці і ананаси трохи подрібнюють.
- Часник чистять і пропускають через прес, змішують з майонезом.
- Всі продукти поміщають в одне блюдо, заливають часниково-майонезній заправкою і перемішують.
Порада: в даній рецептурі використовується сира морква. Але за умови, що це ще дуже молодий і соковитий коренеплід. Якщо такого в наявності немає, то краще буде все-таки його спочатку відварити. Інакше страва може виявитися не дивовижно ніжним, а вельми грубим.
Салат букет нареченої рецепт
Це не імпровізація, а класична рецептура «Наречені», ніжна і повітряна. Вишукана і одночасно проста. Саме в такому вигляді салат і знайшов свою популярність.
Будуть потрібні:
- 250 гр. м’яса курки;
- 3 яйця;
- 1 картопля;
- 2 плавлених сирка;
- 1/2 цибулини;
- зелень;
- 150 гр. майонезу.
Як робити салат наречена:
- Грудку курки помити, прибрати шкіру і проварити у воді до повної готовності, після чого в самому бульйоні остудити, нарізати на кубики.
- Лук чистять і нарізають подрібніше. Далі масу потрібно обдати окропом або ж замаринувати в оцті з сіллю і цукром. Віджати.
- Картопля миють, проварюють, студії, очищають і на тертці подрібнюють.
- Яйця проварюють, відокремлюють жовтки від білків і натирають на тертці.
- Зелень обполоснути і дрібно нарубати.
- Дно салатник, як і всі шари, змастити майонезом.
- На тонкий шар соусу помістити м’ясо курки.
- Слідом викласти картоплю і цибулю. При бажанні ці компоненти можна трохи підсолити, щоб блюдо не вийшло прісним.
- Потім туди висипати жовтки.
- Плавлені сирки натерти безпосередньо на шар жовтків. За рахунок цього блюдо і виходить настільки ніжним і повітряним.
- Також над салатниці потрібно натерти і білки і прикрасити закуску нарубаного зеленню ..
- Салат прибрати в холодильник і наполягати як мінімум годин дванадцять. Якщо цей часовий інтервал не витримати, то велика ймовірність отримати в результаті сухувате блюдо.
Салат наречена з печінкою курки – це вишукане, дивовижно ніжне і повітряне блюдо. Відварене філе, яке присутнє в складі, надає особливу легкість і витонченість. Така кулінарна композиція просто не може бути не оцінена. Обов’язково приготуйте салат наречена і самостійно переконатися в його дивовижних смакових якостях.